![]() |
De ce sa simta o mare mustrare de constiinta daca constiinta lui a fost curatita?? (1Petru3:21, 1Timotei1:5, Evrei9:14,10:10,14). Si de ce durere sufleteasca pt pacatele lui daca s-a pocait deja de ele si a primit deja iertarea lui Dzeu prin Hristos?? (Evrei10:17).
Fii binecuvantat si crede practic ca daca Hristos a murit pt pacatele tale nu mai trebuie sa suferi tu pt ele. Trebuie doar sa primesti mantuirea punandu-ti increderea in Dzeu ca a facut deja ispasire pt pacatele tale prin Fiul Sau. Ea este un dar fara plata a lui Dzeu pt tine(Romani6:23) !!! :) |
Citat:
|
l-a inteles foarte bine pe parintele Serafim.. nici nu era mult de inteles, cartea este destul de explicita. o recomand si eu calduros! Doamne ajuta!
|
Citat:
|
gresite conform caror invataturi? iarta-ma ca te intreb, ai citit cartea parintelui Serafim?
|
Citat:
1. Pr. Serafim Rose spune ca trebuie facuta o diferenteiere clara intre experientele celor care au murit, si a celor care sunt pe moarte. - corect, dar asta nu e relevant pentru discutia noastra. nici nu stiu de ce a adus de-aminte acest lucru. cazul prezentat e o decorporalizare tipica, omul nu e mort, e pe moarte; e acelasi caz al mortii clinice. 2. Faptul ca persoana decorporalizata a simtit prezenta ingerilor, fara ai vedea, asta ma face sa ma gandesc la 2 versiuni: -ingerii erau acolo, doar ca nu se vedeau -era un sentiment inoculat de draci, care... erau acolo. Tu, banuiesc, ca voiai sa auzi: a, da, mai erau si niste copii cu aripioare acolo, zburau in jurul meu cu lira? 3. Pana ce ajunge la vamile vazduhului mai este. Nu intri direct in vama. De aceasta ti-e si trimis ingerul, de fapt, el e deja acolo, pentru ghid. Daca nu, te-ai pierde in lumea spirituala, planul astral, cum vrei tu sa ii spui. 4. Nu neaparat. De fapt, cele mai multe experiente folosite in cartea lui Serafim spun despre o stare placuta, cu o lumina "ce ne vrea binele". Bineinteles, asta se poate intampla doar in moartea clinica si decorporalizari, ca cu ai morti efectiv nimeni nu a reusit sa vorbeasca. Se presupune doar o "dezlipire" grea si dureroasa a sufletului de trup si atat. Acum am eu o intrebare: De ce orice povestire, idee, teorie, etc expusa de paraortodocsi starneste intotdeauna dezaprobare si cautare a demontarii ei de userii ortodocsi a acestui forum? Faptul ca cineva a iesit din trup si acel cineva e adventist sau mai stiu eu ce, asta nu confirma existenta unui dumnezeu adventist sau altceva. E greu? |
Citat:
Trebuie facuta aceasta distinctie pentru ca din momentul in care murim, pana ajungem sa trecem prin vamile vazduhului, este o perioada de timp in care sufletul este desprins de corp dar se misca pe langa corp, este inca in lumea asta printre noi, insa noi nu il putem vedea. aceasta perioada de timp dureaza maxim 3 zile din cate stiu... dupa voia lui Dumnezeu poate fi mai scurta. trebuie stiut ca in aceasta perioada sufletul poate fi inselat de draci foarte foarte usor. de aici tot felul de aparitii, de stari care nu prea au legatura cu pocainta (stiind ca ne asteapta judecata). |
Am si eu o intrebare: pentru pacatele comise DAR spovedite si pentru care am facut canon (cu sinceritate, nu ma refer la fatzarnicii acum si cazuri de asa si asa), mai trebuie sa dam raspuns in vami si, cand va fi vremea, la Judecata de Apoi?
|
cand vom trece prin vamile vazduhului, dracii ne vor cere socoteala pentru fiecare pacat, iar ingerii ne vor indreptati, acolo unde o vor putea face. aici intra faptele bune, pocainta si spovedania. De asemenea, vamile vazduhului fac parte din judecata particulara. mai mult nu cunosc...
|
Citat:
Dar se spune ceva despre cei ce folosesc sh, tz, k: in iad cu ei, fara dezlegare!!! :24: (fatzarnicii) |
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:12:45. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.