Eu cred ca visele nu au nici o legatura cu prevestirea,ele semnifica un amalgam de momente si trairi din viata noastra,creierul selectand in timpul somnului detaliile inutile.Visele ne reprezinta firea,intr-un fel,dar nu cred ca ar avea puterea sa prevada ceva,ori vre-o relevanta in interpretarea acestora in fel si chip.
Sunt doar vise,o stare emotionala din timpulrepaosului,chiar si in somn detinem acea sensibilitate de fiinte pline de ganduri si sentimente,trairi si simtiri,temeri si bucurii diferite,doar ca ele se manifesta intr-un fel haotic si ilogic.
Daca ar fi sa iau in seama toate visele care ma incearca,cred ca as putea si eu sa ma orientez spre anumite fenomene ciudate si fara sens.
In copilarie visam adesea ca mi se inclesteaza gura si dantura,intr-atat,incat mi se farmau dintii unul cate unul si tot nu puteam sa o desfac,si acest vis l-am avut de cateva ori si la maturitate.Apoi,cand aveam 12 ani in zona unde am copilarit au avut loc demolari in masa pentru constructia de blocuri,fiind zona de case.Am fost obligati de catre regimul de-atunci sa ne mutam in alta parte.Am fost atat de afectata de mutarea din casa copilariei,incat,si pana-n ziua de astazi,daca este sa ma visez acasa la parinti,ma visez in acea casa,si nu in cea ulterioara unde am locuit mai bine de 12 ani de zile.
Visez sistematic si intr-un mod absolut nejustificat,o persoana care a reprezentat candva pentru mine totul,spun nejustificat,pentru ca nu ma gandesc la acea persoana si nici nu am mai vazut-o de vre-o 8-9 ani de zile,deci,este posibil sa se fi si schimbat.Apoi,mai visez caini care ma urmaresc si-mi creeaza o teama permanenta,dar nu reusec niciodata sa-mi faca rau,chiar daca eu par debusolata si fara sperante de scapare.De cateva saptamani,visez un barbat tanar si foarte aratos aparand in viata mea si facandu-ma sa-mi pierd capul,culmea este ca se repeta visul cu aceiasi persoana,cu aceleasi intentii si intamplari.
Bine-nteles,nu stau sa ma gandesc prea profund la aceste vise,cu atat mai putin la posibila semnificatie a acestora,visele vin si pleaca iar noi pasim in propria viata cu aceiasi culoare si sens.
Nu ne afecteaza,asa cum nu ne aduce ceva concret si materializat.Indiferent ce as visa,daca am visat inseamna ca am dormit si,deci...exist,sunt cel mai fericit pamantean,fiindca eu stiu ce-nseamna sa nu visezi ci sa traiesti un acut cosmar de veghe involuntara,de lipsa de uitare zilnica atat de necesara fiintei noastre,de neputinta de a te odihni.
Asa ca,eu sunt de parere ca atunci cand adormi,cand ti se inchide geana,chiar fara sa vrei,trebuie sa multumesti Cerului si Pamantului ca esti sanatos,normal si apt pentru viata ce urmeaza dupa odihna vitala.Multumesc Lui Dumnezeu pentru toate!
Visele,fie ele si mai neplacute,nu trebuiesc bagate prea mult in seama si nici interpretate,fiindca dandu-le atata importanta acestea vor capata de la sine o si mai more forta(imaginara)de a ne tulbura si a ne induce in eroare,practic,o autosugestie ca acestea ar fi atat de malefice si cu un scop anume.
Dumnezeu sa va daruiasca liniste,pace interioara si bucurie!
|