![]() |
aaaaaaa,da!alcoolul este patima suprema.ca sa fiu sincer,abia am scapat de el.si tot din cauza alcoolului am primit si frumos dosar penal.sper.aper sa nu fie puscarie.stresul in care sunt este de nedescris.ma simt atat de murdar din cauza asta......o clipa de neatentie si a pus stapanire.FRATILOR,RUGATI-VA PT MINE.AM MARE NEVOI DE ASTA.VA IMPLOR.DUMNEZEU SA VA AJUTE IN TOT CE FACETI.
|
ancah, imi place cum suna programul pentru alcoolici, frumos ar fi ca cei care vor indreptare sa respecte regullile din aceasta programa.
Iar pentru tine yulyan ne vom ruga si te vom pomeni in rugaciunile noastre sa te ajute Dumnezeu, dar trebuie sa te rogi si tu la Dumnezeu, dar mai cu indrazneala spre Maica Domnului, ca eu m-am rugat la Ea sa mijloceasca pentru mine intr-o problema grava si spre uimirea mea am fost grabnic ajutat, cu toate ca sunt un pacatos notoriu, dar cu dorinta de indreptare. Fa si tu la fel si ai sa vezi ca Ea te va ajuta negresit. |
yulyan ma rog pentru tine sa ai putere caci drumul tau va fii lung si greu daca intradevar vrei sa reusesti trebuie sa lupti zi de zi .Trebuie sa recunosc ca stiu din experienta ca om care a trait o mare parte din viata langa alcoolici si nu sunt de acord cu parerea ca un alcoolic are prieteni care il fac sa bea intradevar ei cauta companiea celor ca ei dar sunt si multi care beau singuri .primul pas in ameliorarea acestei boli este sa-ti recunosti tie isati ca ai o problema si apoi sa ai puterea sa lupti dar sa fii constient ca lupta va fii pe tot parcursul vietii tale.
|
vedeti voi,eu am fost un privilegiat,dasindul pe dumnezeu.asta mia dat puterea de-a ma opri de pe acest drum nebunesc.dar sunt altii care nu au acest privilegiu.programele de dezalcoolizare sunt destul de puerile.odata ce ai iesit de aclo risti sa te apuci din nou de alcool.asta este drama.MULTUMESC PT RUGACIUNILE VOASTRE.DUMNEZEU SA VA JUTE
|
Am vazut in SUA adevaratele programe anti alcool unde esti ajutat clipa de clipa sa lupti ai un asa zis "sponzor" care este disponibil in orce moment sa te calauzeasca pe cand la noi asociatia alcoolici anonimi se limiteaza doar la intruniri in care fiecare isi spune parerea si spun de cate zile nu au mai baut dar multi continua sa bea deacea cred ca singurul ajutor viabil vine din credinta din ajutorul divin.
|
Asa este, in Romania lucrurile nu sunt bine puse la punct, inca. Desi sunt alcoolici din toate categoriile sociale. Imi inchipui ca destui oameni prefera sa se lupte singuri, ca sunt mult mai multi decat cei declarati, ca putini cer cu adevarat ajutor.
|
Exista http://www.dependenta.ro/
Sunt scrise multe lucruri pe aceasta problema. Exista si un forum, unii s-au lasat. Cu ajutorul Domnului si a unor oameni care stiu despre ce e vorba. |
tatal meu sufera de aceasta patima. nu este zi sa nu bea. si la fel, pt noi celalti, fiecare zi era un chin. era violent dar cu timpul, s-a mai calmat, probabil si pt ca eu am plecat de langa ei ca sa dau la facultate in alt oras. am vrut sa scap de acolo din iadul acela, cea mai mare bucurie a fost sa o las sa plec, singura mea durere fiind cea ca mama a ramas acolo. cand imi mai vizitez parintii, el sta cuminte o ora doua, dar mai mult nu se poate abtine. a avut momente in care s-a mai abtinut, cand asteptam musafiri sau ceva, dar asta de rusine cred. dar dupa ce plecau ei se grabea bucuros spre beci. eu am fost la un moment dat sa ma spovedesc si sa zic si despre tatal meu dar mi s-a cerut sa nu il judec si sa ma rog pentru el sa se schimbe. eu stiu ca este pacat sa iti vorbesti parintii de rau, dar in suflet gandurile tot exista si e greu sa ti le scoti din cap mai ales daca ai fost chinuit :(
|
Irina, sa te rogi pentru tatal tau, fara sa mai spui la nimeni de patima lui. Atunci cand iti vin ganduri ca ai un tata betiv, sa iti aduci aminte ca poate si tu ai o patima(viciu) care manie pe Dumnezeu, astfel vine smerenia care ne face sa nu mai judecam pe cei apropiati sau cunoscuti. Stiu ca alcoolicii fac viata un calvar in familie, dar daca si noi le raspundem cu revolta sau razbunare, mai rau inrautatim situatia. Am aflat mai demult o regula: sa te comporti cu ceilalti asa cum ai vrea sa se comporte ei cu tine. Noi cerem de la altii sa fie intr-un fel sau se schimbe; dar noi cand ne mai schimbam?
Irina, sa nu crezi ca in ultimele randuri am facut neaparat refereire la tine, dar cu ocazia asta am sustinut si eu o idee :D |
ms pt sfaturi :)
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:33:37. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.