Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Problema parinteasca (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=268)

Cain 21.02.2006 21:10:28

Citat:

În prealabil postat de Orthodox
Scuze pentru diacritice. Reiau citatul: "O tanara mama statea impreuna cu fiul sau pe o bancheta a metroului, în faţa unei batrane. Baiatul s-a apropiat de batrana şi a inceput sa o loveasca de mai multe ori cu piciorul. Aceasta, suparata, s-a adresat mamei: «Ma scuzati, dar nu credeti ca ar trebui sa va cumintiti fiul, pentru ca, daca nu o faceti dumneavoastra, o voi face eu, cu o palma la fund». Femeia i-a raspuns: «Este liber sa faca ceea ce doreste. În plus, legea nu ne permite sa batem copiii, iar dacă il atingeti, voi cere sa va aresteze!». Baietelul a continuat sa o loveasca pe biata batrana pana ce metroul a ajuns intr-o statie aglomerata. Aici, o tanara care statea pe bancheta din fata femeii s-a ridicat sa coboare. Era imbracata în stil punk, cu parul rosu si verde, aranjat în forma de spirale si tepi, cu inel de aur în nas si cu cizme negre inalte. Cand a trecut prin fata mamei copilului neastamparat, în drum spre usa de iesire a metroului, i-a scuipat în fata, spunandu-i: «Si nenorocita de maica-mea m-a crescut în libertate»” (Arhiepiscopul Hrisostom de Etna, Elemente de Psihologie Pastorala Ortodoxa, p. 132).

am trait printre astfel de oameni si nu am cunoscut UNUL caruia sa-i para rau de cum a ajuns. nici macar unul singur. ba din contra, sunt mandri de ei. si sunt mandru de mine, ca am avut ocazia sa-i cunosc. cat despre cel cu baiatul de 15 ani: spune-mi ce formatii rock asculta, ca sa-ti spun daca mai ai vreo sansa. daca s-a dat deja pe formatii gen cradle of filth...atunci sunt slabe sanse sa-l salvezi.

dorianpaunescu 26.02.2006 14:52:12

Suntem o famile normala, avem un copil de 13 ani, dar nu suntem cununati la biserica si treba asta ne cam macina (au trecut aproape 17 ani de la cununia civila) .
Am dori sa aflam daca ceremonia se poate face intr-un cadru restrans, daca este nevoie de nasi sau se poate face simplu la o manastire.

Eugen 26.02.2006 15:53:11

Da, se poate. Aveti nevoie si de nasi. Eu si sotia am fost nasi la cununia unei perechi mai in varsta chiar la mine acasa.

cosmin_lovin 11.11.2007 20:10:46

Citat:

În prealabil postat de dorianpaunescu
Suntem o famile normala, avem un copil de 13 ani, dar nu suntem cununati la biserica si treba asta ne cam macina (au trecut aproape 17 ani de la cununia civila) .
Am dori sa aflam daca ceremonia se poate face intr-un cadru restrans, daca este nevoie de nasi sau se poate face simplu la o manastire.

-Cununia se poate face in cadru restrans,e nevoie de nasi si se poate face la orice biserica sau manastire ortodoxa cu acordul preotului resp. staretului.
-E bine daca v-a dat Dumnezeu indemnul cel bun s-o faceti neintarziat pt.a primi binecuvantarea casatoriei voastre si pt. a conferi un statut crestin copilului.
-Dumnezeu sa va ajute!

erzbet 11.11.2007 21:45:39

Citat:

În prealabil postat de Cain
Citat:

În prealabil postat de Orthodox
Scuze pentru diacritice. Reiau citatul: "O tanara mama statea impreuna cu fiul sau pe o bancheta a metroului, în fața unei batrane. Baiatul s-a apropiat de batrana și a inceput sa o loveasca de mai multe ori cu piciorul. Aceasta, suparata, s-a adresat mamei: «Ma scuzati, dar nu credeti ca ar trebui sa va cumintiti fiul, pentru ca, daca nu o faceti dumneavoastra, o voi face eu, cu o palma la fund». Femeia i-a raspuns: «Este liber sa faca ceea ce doreste. În plus, legea nu ne permite sa batem copiii, iar dacă il atingeti, voi cere sa va aresteze!». Baietelul a continuat sa o loveasca pe biata batrana pana ce metroul a ajuns intr-o statie aglomerata. Aici, o tanara care statea pe bancheta din fata femeii s-a ridicat sa coboare. Era imbracata în stil punk, cu parul rosu si verde, aranjat în forma de spirale si tepi, cu inel de aur în nas si cu cizme negre inalte. Cand a trecut prin fata mamei copilului neastamparat, în drum spre usa de iesire a metroului, i-a scuipat în fata, spunandu-i: «Si nenorocita de maica-mea m-a crescut în libertate»� (Arhiepiscopul Hrisostom de Etna, Elemente de Psihologie Pastorala Ortodoxa, p. 132).

am trait printre astfel de oameni si nu am cunoscut UNUL caruia sa-i para rau de cum a ajuns. nici macar unul singur. ba din contra, sunt mandri de ei. si sunt mandru de mine, ca am avut ocazia sa-i cunosc. cat despre cel cu baiatul de 15 ani: spune-mi ce formatii rock asculta, ca sa-ti spun daca mai ai vreo sansa. daca s-a dat deja pe formatii gen cradle of filth...atunci sunt slabe sanse sa-l salvezi.

Eu am ascultat si nu ma deranjeaza nici acum muzica de la cradle of filth. Si nu sunt nici pe moarte, nici pierduta, nici psihopata. Pe la 14-15 ani i-am descoperit. Ati vazut cu totii un minunat documentar sau filmulet cu aceasta formatie. Ei bine va voi dezamagi. In lumea black-metalului, cradle of filth sunt comerciali. Eu m-as "speria" daca as auzi ca asculta formatii gen mayhem, marduk, imoortal, gorgoroth, venom, burzum si altele.

Revenind, am citit numai raspunsuri din punctul de vedere al parintelui, eu voi raspunde din punctul de vedere al copilului ca sunt mai aproape. Lasati copilul in pace, cu cat va auzi mai mult ca e "rebel" si "neinteles" si ca o ia pe cai gresite cu atat mai rau va face. Va trece peste purtatul de tricouri negre, bratari si atitudine de inadaptat in societate. Problema se numeste adolescenta. Nu e o problema, e ceva normal. Adevarata problema e lipsa de comunicare dintre mama si fiu dupa parerea mea

cos 11.11.2007 22:08:57

Zici tu?
Dar cand sufletul ala pur care cauta un sens se mocirleste cu asa ceva, e de ajuns sa spui lasa asa? Ti se intuneca mintea, pacat de sufletul acela curat care vrea sa traiasca, vrea sa socheze lumea asta gri, dar arata-i nu ca a luat-o pe o cale gresita ci arata-i ca a luat-o pe o cale a mortii, a castrarii spirituale din care greu scapi, ma uit la prieteni si colegi de ai mei, nu-i usor.

cozia 12.11.2007 02:24:32

Citat:

În prealabil postat de erzbet
Problema se numeste adolescenta.

Ce coincidenta cu topicul de fata...
Acum doua zile niste prieteni de-ai mei care sunt administratori de bloc, au descoperit-o pe o asemenea "adolescenta" de 32 de ani moarta in apartamentul ei de 10 zile, purtind tricouri negre, lanturi si unghiile facute negre. Vecinii incepusera sa se plinga de miros de hoit, si uite asa au descoperit-o... Era ...singura, si nu se interesa nimeni de ea...trist, Doamne Fereste!:(

...asa ca aceasta "boala" nu trece asa usor, cum bine zicea fratele cos, uitati-va si la bike-eri, batrini, cu barbi, pe motociclete si tot de activitati ilegale se tin - prostitutie , contrabanda, droguri.... si gindul te duce la spusele Sfintilor Parinti care spun despre unii batrini care au albit degeaba...PUTREGAI...

cozia 12.11.2007 02:27:04

da si inca ceva....inainte societatea te forta cumva sa te maturizezi, acum este invers te vrea sa ramii cit mai mult timp INFANTIL, daca se poate toata viata...

anita 12.11.2007 10:02:31

Citat:

În prealabil postat de Ragnar
Ma recunosc cu spiritul aproape infrant. Am incercat tot. Nimic nu merge. Fiul meu, Cristi (15 ani), s-a indepartat de lumina Domnului. Cu fiecare zi ce trece, devine din-ce-in-ce mai negru in suflet. Am incercat sa-l duc la un preot, poate-poate o asculta un chip luminat, dar nu a ajutat. Am incercat sa vorbesc cu el, sa-i explic ca singurul mod in care poate fi un bun crestin este sa accepte lumina Domnului. Nu a mers. Ma cert cu el in fiecare zi... Nu mai vrea sa ma asculte, asa cum ar trebui sa faca un copil. S-a alaturat curentului "rock" si mi-e frica sa nu fi devenit satanist! Cred, nu sunt sigur, ca a inceput sa bea si sa fumeze.
Ceea ce e mai grav, e ca astazi mi-a frant inima: m-a spurcat! Am citit in Sf. Scriptura ca acei copii care-si spurca parintii trebuie sa moara (Matei 15:4-7). Cred din tot sufletul in Sf. Scriptura si nu vreau sa incalc cuvantul Domnului, dar in acest moment ma aflu in cumpana. Am decis sa apelez la aceasta forma de comunicare/cerere de ajutor, pentru ca nu mai stiu ce sa mai fac.
Va rog, ajutati-ma, cum si daca puteti!

Doamne ajuta!

Daca parintii nu se spovedesc si nu se roaga ,viata acestor copii va fi grea.Acolo scrie ca acei copii mor ,adica se duc in iad ,nu ca vor muri neaparat acum ,la tinerete.
Acesti copii sunt asa din cauza parintilor care au pacate nespovedite si a unei anumite agresivitati a acestor parinti(chiar nemanifestata).
E adevarat ca acestea sunt timpurile ,dar la Hristos nu avem cum sa ii ducem cu forta ,ei trebuie sa aleaga.Daca ne rugam pentru ei si ii inconjuram cu multa iubire ei se vor schimba ,dar nu deodata ,asta poate sa dureze ani.
In casele unde se duce o viata ortodoxa adevarata aceste atacuri ale satanei nu au mare succes.
Parintele Porfirie zice sa devenim sfinti si copiii se vor schimba.
Adica ,sfinti inseamna sa ne smerim si sa ne rugam pentru copiii nostri.
Copilul meu care la 15 ani se imbraca numai in negru ,acum la aproape 23 nici nu vrea sa auda de muzica rock.Dar si noi am facut mult efort sa ne schimbam.
Aveti grija sa nu mai judecati ,e mare pacat sa judecam pe aproapele.De aceasta patima se scapa greu ,dar incercati sa fiti mai intelegator fata de cei din jur.Ati vazut ca baiatul asculta rock si gata v-ati repezit sa il catalogat ,va muri.Atentie cu ce scrie la Sf.Scriptura ,nu noi suntem in masura sa interpretam.Baiatul in timp poate deveni un bun crestin si prin taina spovedaniei el va fi iertat de aceste pacate facute pt.ca probabil l-ati smintit.In nici un caz sa nu ii dati citate din Scriptura ,sau sa ii spuneti ca va ajunge in iad,nu e pregatit pentru asta.Lasati timpul sa lucreze ,poate se va indragosti de o fata care nu asculta muzica rock.

anita 12.11.2007 10:06:46

Ce bine ar fi daca copiii nostri ar fi buni crestini ,eu nu le pot oferi decat exemplul meu ,merg la Sf.Liturghie ,ma rog ,mai mult nu pot face.
In anturajul lor cam toti sunt fara credinta.
Noi nu putem decat sa ne rugam pentru ei.
Prietena baiatului meu e credincioasa ,adica primeste credinta cu multa deschidere si eu am considerat-o asta ca pe o binecuvintare.

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:00:09.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.