![]() |
Citat:
|
Suntem o famile normala, avem un copil de 13 ani, dar nu suntem cununati la biserica si treba asta ne cam macina (au trecut aproape 17 ani de la cununia civila) .
Am dori sa aflam daca ceremonia se poate face intr-un cadru restrans, daca este nevoie de nasi sau se poate face simplu la o manastire. |
Da, se poate. Aveti nevoie si de nasi. Eu si sotia am fost nasi la cununia unei perechi mai in varsta chiar la mine acasa.
|
Citat:
-E bine daca v-a dat Dumnezeu indemnul cel bun s-o faceti neintarziat pt.a primi binecuvantarea casatoriei voastre si pt. a conferi un statut crestin copilului. -Dumnezeu sa va ajute! |
Citat:
Revenind, am citit numai raspunsuri din punctul de vedere al parintelui, eu voi raspunde din punctul de vedere al copilului ca sunt mai aproape. Lasati copilul in pace, cu cat va auzi mai mult ca e "rebel" si "neinteles" si ca o ia pe cai gresite cu atat mai rau va face. Va trece peste purtatul de tricouri negre, bratari si atitudine de inadaptat in societate. Problema se numeste adolescenta. Nu e o problema, e ceva normal. Adevarata problema e lipsa de comunicare dintre mama si fiu dupa parerea mea |
Zici tu?
Dar cand sufletul ala pur care cauta un sens se mocirleste cu asa ceva, e de ajuns sa spui lasa asa? Ti se intuneca mintea, pacat de sufletul acela curat care vrea sa traiasca, vrea sa socheze lumea asta gri, dar arata-i nu ca a luat-o pe o cale gresita ci arata-i ca a luat-o pe o cale a mortii, a castrarii spirituale din care greu scapi, ma uit la prieteni si colegi de ai mei, nu-i usor. |
Citat:
Acum doua zile niste prieteni de-ai mei care sunt administratori de bloc, au descoperit-o pe o asemenea "adolescenta" de 32 de ani moarta in apartamentul ei de 10 zile, purtind tricouri negre, lanturi si unghiile facute negre. Vecinii incepusera sa se plinga de miros de hoit, si uite asa au descoperit-o... Era ...singura, si nu se interesa nimeni de ea...trist, Doamne Fereste!:( ...asa ca aceasta "boala" nu trece asa usor, cum bine zicea fratele cos, uitati-va si la bike-eri, batrini, cu barbi, pe motociclete si tot de activitati ilegale se tin - prostitutie , contrabanda, droguri.... si gindul te duce la spusele Sfintilor Parinti care spun despre unii batrini care au albit degeaba...PUTREGAI... |
da si inca ceva....inainte societatea te forta cumva sa te maturizezi, acum este invers te vrea sa ramii cit mai mult timp INFANTIL, daca se poate toata viata...
|
Citat:
Acesti copii sunt asa din cauza parintilor care au pacate nespovedite si a unei anumite agresivitati a acestor parinti(chiar nemanifestata). E adevarat ca acestea sunt timpurile ,dar la Hristos nu avem cum sa ii ducem cu forta ,ei trebuie sa aleaga.Daca ne rugam pentru ei si ii inconjuram cu multa iubire ei se vor schimba ,dar nu deodata ,asta poate sa dureze ani. In casele unde se duce o viata ortodoxa adevarata aceste atacuri ale satanei nu au mare succes. Parintele Porfirie zice sa devenim sfinti si copiii se vor schimba. Adica ,sfinti inseamna sa ne smerim si sa ne rugam pentru copiii nostri. Copilul meu care la 15 ani se imbraca numai in negru ,acum la aproape 23 nici nu vrea sa auda de muzica rock.Dar si noi am facut mult efort sa ne schimbam. Aveti grija sa nu mai judecati ,e mare pacat sa judecam pe aproapele.De aceasta patima se scapa greu ,dar incercati sa fiti mai intelegator fata de cei din jur.Ati vazut ca baiatul asculta rock si gata v-ati repezit sa il catalogat ,va muri.Atentie cu ce scrie la Sf.Scriptura ,nu noi suntem in masura sa interpretam.Baiatul in timp poate deveni un bun crestin si prin taina spovedaniei el va fi iertat de aceste pacate facute pt.ca probabil l-ati smintit.In nici un caz sa nu ii dati citate din Scriptura ,sau sa ii spuneti ca va ajunge in iad,nu e pregatit pentru asta.Lasati timpul sa lucreze ,poate se va indragosti de o fata care nu asculta muzica rock. |
Ce bine ar fi daca copiii nostri ar fi buni crestini ,eu nu le pot oferi decat exemplul meu ,merg la Sf.Liturghie ,ma rog ,mai mult nu pot face.
In anturajul lor cam toti sunt fara credinta. Noi nu putem decat sa ne rugam pentru ei. Prietena baiatului meu e credincioasa ,adica primeste credinta cu multa deschidere si eu am considerat-o asta ca pe o binecuvintare. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:00:09. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.