Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Vrajitoria (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5046)
-   -   vrajitoria! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2812)

roseliana 04.03.2008 18:51:44

Citat:

În prealabil postat de marinana80
sunt mai mult decat sigura ca am gresit ca m-am gandit la vrajitorie si la blestem, dar treceam si trec printr-o perioada mai mult decat urata in viata mea. sufar din cauza unei persoane enorm, sunt trista si mai presus de toate in acele momente cand m-am gandit la vrajitorie eram f dezamagita si nu intelegeam de ce trebuie sa trec prin toate astea, de ce Dumnezeu nu vrea sa ma ajute. desi intotdeauna m-am rugat si am ajutat acea persoana, din partea ei nu am avut decat lucruri urate. desi este o chestie ce dureaza mai bine de 7 ani, acum a fost cel mai cumplit si in momentul ala nu m-am gandit decat la blestem si cum as putea sa-i fac rau, dar in aceeasi zi cand eram cu gandul la asemenea prostii, in aceeasi zi am intrat pe acest forum. oricum concluzia mea este ca tot Dumnezeu mai presus de orice si ca vrajitoria si blestemul sunt mai mult decat niste aberatii. cred in Dumnezeu si cred ca asa cum vrea El asa sa fie, chiar daca uneori pe moment noi dorim altceva.acum sincer regret si faptul ca mi-a trecut in cap asemenea aberatii dar ce sa mai fac...

Marinana80 Sa nu crezi ca esti singura in lumea asta care are pacate si ganduri rele! Nu vreau sa incurajez pe nimeni cand spun asta!dar sa incercam sa nu mai repetam greselile din trecut si sa ne para rau de tot ce am facut ca asa o sa ne ierte BUNUL DUMNEZEU!Dar sa sti ca nu e usor eu spun din propria mea experienta. ce pot sa spun nu vreau sa dau vina pe nimeni dar in societatea in care traim te lovesti de tot felul de probleme si atunci te gandesti la fel si fel.Bine ar fi sa avem toti darul rabdarii sa nu ne mai grabim sa dam raspunsuri rapide si gresite.sa incercam sa ne rugam la DUMNEZEU sa ne invete si sa ne indrume pasii pe calea cea BUNA si LUMINATA.Daca te rogi sa-ti arate calea cea ADEVARATA si LUMINATA SA STI CA TE AJUTA. PE MINE MA AJUTAT DAR EU PACATOASA DE MINE AM CAZUT DIN NOU IN INTUNERIC DAR CAND AM STRIGAT DIN NOU IAR MA AJUTAT!NICI NU POT SA-MI IMAGINEZ CATA RABDARE ARE BUNUL DUMNEZEU CU NOI TOTI OARE NOI AM AVEA ASA O RABDARE CU EL!?????? Doamne iarta-ne pe noi toti!

costel 04.03.2008 19:49:18

Parintele Coman spunea: "Farmecele sau descantecele sunt lucrari ce se savarsesc de catre oameni rauvoitori care se vand diavolului si fortelor intunericului pentru ca prin intermediul acestora sa faca rau semenilor lor. Nu exista nici o indoiala ca farmecele, descantecele, vrajile si toate cele asemenea se fac cu puterea diavolului."

Exista si o slujba in acest sens: "Dupa randuiala Bisericii, pentru astfel de situatii la casa sau la locul suparate de farmece se fac mai multe rugaciuni in care preotul se roaga, intre altele, pentru ca Domnul nostru Iisus Hristos, Cel care S-a facut om "ca pe om de inselaciunea diavolului si de chinurile lui sa-l libereze si sa strice toate facerile lui cele diavolesti", "... sa caute cu milostivire spre casa aceea si spre cei ce locuiesc in ea si sa izbaveasca pe cei bantuiti si inviforati de supararile cele rele ale oamenilor celor vicleni, ale otravitorilor si descantatorilor, ale fermecatorilor si fermecatoarelor si ale diavolilor celor vicleni..." Urmeaza un blestem care se face de catre preot la adresa demonilor si a celor care lucreaza cele diavolesti, in care se spune si urmatoarele: "Va blestem pe voi atotviclenilor, incepatorii rautatilor, blestematilor si uratilor diavoli, pe voi care otraviti si fermecati locurile si casele oamenilor... impreuna cu cel ce s-a dat voua, vicleanul om, ca sa fiti adusi casei acesteia sa o tulburati si cu rele naluciri si cu bantuielile voastre sa suparati si sa necajiti pe cei care locuiesc in ea si imprejurul ei... Ci cu toata puterea numelui Atottiitorului Dumnezeu in Sfanta Treime slavit...si cu puterea cinstitei si de viata facatoarei Cruci...cu tarie poruncesc voua viclenelor duhuri, degrab sa fugiti de la casa aceasta si de la cei ce locuiesc in ea, cu toate descantecele si farmecele voastre, iar de acum niciodata sa nu va mai intoarceti la ea..."

Dupa aceea, luand aghiasma mare sau apa sfintita, preotul stropeste casa si locul casei pe din afara, rostind: "Sa fuga si sa se departeze de la casa aceasta tot vicleanul diavol si otravirea si farmecele si descantecele prin stropirea cu aceasta apa sfintita si niciodata sa nu se mai intoarca, ci sa se stinga; in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh".

Eu cred ca sa ia legatura de la mort doar pentru a inspaimanta mai mult, in realitate diavolul poate lucra si prin altceva daca omul invoca ajutorul diavolului in locul lui Dumnezeu. Pe de alta parte, poate se incerca sa se arate ca cele rele vin de la mort si nu de la diavol, asa cum diavolul facea in vechime, dupa cum aflam din Scriptura, sa intre in om la luna plina, ca oamenii sa creada ca luna aduce aceste patimiri.

Deci, sa ramanem tari in credinta si aceste farmece nu se vor atinge de noi. Credinta este o putere de legatura care infaptuieste unirea desavarsita, nemijlocita si mai presus de fire a celui ce crede, cu Dumnezeu Cel crezut. Credinta nu e doar o adeziune intelectuala la invatatura crestina despre Dumnezeu, ci este un mod de viata sustinut de harul divin.

Dia20_diana 09.03.2008 13:20:26

[color=green]La fiecare început de martie, vrăjitoarele și șamanii din America Latină se strâng pe malul lacului Catemaca, în Mexic, pentru o ceremonie aparte.

Aici, în peisajul sălbatic în care Mel Gibson a filmat Apocalypto, ei invocă spiritele întunericului, să le dea forță pentru anul care vine.

Ceremonia începe la apusul soarelui și îi are în centrul atenției pe celebrii brujos, vracii mexicani, care îi primesc însă, ospitalieri, și pe colegii lor de breaslă sud-americani.

Ei oficiază "misa negra", "slujba neagră" și sacrifică pui de găină și capre, ca să îmbuneze spiritele întunericului.

Brujos neagă categoric acuzațiile de satanism și arată drept dovadă faptul că ei folosesc la ceremonii steaua în șase colțuri, simbol al forțelor binelui, nu pentagrama adepților Diavolului.

Cu puterile împrospătate la ceremonie, vracii se apucă apoi să-și purifice adepții și să le îndeplineasca dorintele.
[/color]

http://www.protv.ro/stiri/international/vrajitoarele-din-america-de-sud-si-au-dat-intalnire-in-mexic.html

Focuta-Catalina 01.06.2008 11:49:07

Citat:

În prealabil postat de Dia20_diana
[color=green]La fiecare început de martie, vrăjitoarele și șamanii din America Latină se strâng pe malul lacului Catemaca, în Mexic, pentru o ceremonie aparte.

Aici, în peisajul sălbatic în care Mel Gibson a filmat Apocalypto, ei invocă spiritele întunericului, să le dea forță pentru anul care vine.

Ceremonia începe la apusul soarelui și îi are în centrul atenției pe celebrii brujos, vracii mexicani, care îi primesc însă, ospitalieri, și pe colegii lor de breaslă sud-americani.

Ei oficiază "misa negra", "slujba neagră" și sacrifică pui de găină și capre, ca să îmbuneze spiritele întunericului.

Brujos neagă categoric acuzațiile de satanism și arată drept dovadă faptul că ei folosesc la ceremonii steaua în șase colțuri, simbol al forțelor binelui, nu pentagrama adepților Diavolului.

Cu puterile împrospătate la ceremonie, vracii se apucă apoi să-și purifice adepții și să le îndeplineasca dorintele.
[/color]

http://www.protv.ro/stiri/international/vrajitoarele-din-america-de-sud-si-au-dat-intalnire-in-mexic.html

nu stiam asa ceva

cristiboss56 05.06.2008 21:21:11

Citat:

În prealabil postat de Focuta-Catalina
Citat:

În prealabil postat de Dia20_diana

[/color]

nu stiam asa ceva

:)un eveniment, o stire ce totusi ar trebui sa ne lase reci, indiferenti, oricum iata cat de util este un forum, mai aflam cate ceva , de ici , de colo.

alllinna 26.07.2008 20:31:55

este adevarat ca vrajile exista si au existat dintotdeauna, ce este vraja , este puterea gandului, pai daca o luam de la inceput , in biblie sunt o gramada de vrajitorii , ca sunt pentru binele sau raul omenirii, se foloseste aceeasi metoda. Dar noi ce treaba avem cu aceia care fac asa ceva , aparati-va subconstientul, se stie ca un trup sanatos duce la o stare de bine implicit la sanatate mentala . Faceti sport, ocupati-va de lucruri constructive , cresteti un copil, casatoriiti-va , ganditi pozitiv, mancati lucruri care va fac bine si veti gandi altfel.

C-tin 26.07.2008 21:27:07

Citat:

În prealabil postat de alllinna
ce este vraja , este puterea gandului,

Asa e!.. insa ai omis sa adaugi de unde provine puterea? ca de la om nu-i!
Cum a zis si Costel mai sus, puterea e de la draci!

Si viceversa cu Sfintii, puterea Sfintilor (a gandului) nu e de la ei, ci de la Dumnezeu!

Kora 05.08.2008 16:22:56

Mie, sincer,mi s-a intamplat , ca inexplicabil ,sa am o stare foarte proasta, de vreo doua zile. Ma certam cu fiica mea din nimic, si realizam clar ca la mine e problema,dar amandoua eram foarte sensibile si putin rationale. Apoi azi dimineata, mi-a arat prin bagaje(a fost plecata pt o perioada in vizita), o poza usor mototolita cu noi doua si o pereche de pantaloni "trecuti pe la braul Maicii Domnului, mi i-a dat tanti, mami, sa ne mearga bine amandoua". Nu stiu si nu inteleg treaba cu poza, mai ales ca "tanti" nu e persoana cea mai in masura sa ne doreasca noua binele....Prin urmare, am aruncat si poza si pantalonii,am dat fata cu Aghiazma si mir si i-am propus sa tine si ea maine post. Ceva s-a intamplat, nu pot spune ce, ca a fost autosugestia, ca a fost mirosul si efectul mirului si a credintei, dar ne-am linistit amandoua si mi s-a luat o piatra de pe inima.

vsovi 05.08.2008 16:47:32

Citat:

În prealabil postat de C-tin
Citat:

În prealabil postat de alllinna
ce este vraja , este puterea gandului,

Asa e!.. insa ai omis sa adaugi de unde provine puterea? ca de la om nu-i!
Cum a zis si Costel mai sus, puterea e de la draci!

Si viceversa cu Sfintii, puterea Sfintilor (a gandului) nu e de la ei, ci de la Dumnezeu!

nu domnule puterea e de la Dumnezeu dar noi nu observam ca le dam lor puterea, ne e mai aproape de suflet raul decat binele shi-i dam puterea, il urmam, iar dracul profita, o foloseshte sa incarneze poftele, sa se incarneze in tine... cred ca de acolo vine shi termenul ala cu reincarnarea... se reincarneaza in fiecare fraier ce-i da puterea... daca nu i-o da il inghite cu totul, ca de aia umbla de nebun prin lume, sa caute pe cine sa mai inghita, pe cine sa-l incarneze in burta lui ce arata ca o spinare... batuta cu barosul pe umerii de nicovala...

iar vraja? esta vrajala, aia e vraja... naluciferizarea sevrotica shi naivizanta ce te trimite la inchipuirea de sine, fie dulce fie amara.... cum a patzit-o mahomed de a ajuns cel mai mare malahisti... histi vine de la histericale... a patzit-o rau iar noi in loc sa luam aminte de la ce a patzit-o cate unul, noi ne luam dupa ei.... shi incepem de bolborosim rugaciuni lugi ce ne atrag in rugaciunea inchipuitorului, a visatorului.... shi atunci iar dai de o trufie ca o fiara salbatica ce te mushca... shi doare... ca e patima ce se iubeshte cat de frumos fariseu a ajuns, seu e clar ce inseamna... 66x???:(:(

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:31:35.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.