Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   dependenta de calitate (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2842)

cristiboss56 11.12.2007 17:36:31

Viata cat mai simpla, fara obsesia a nu stiu ce parfum, ruj, pantalon , siret , caps

cristiboss56 11.12.2007 17:46:36

Si uite asa ne inrobim in totalitate cu cele lumesti, dupa care tinem "prelegeri " despre adevarata credinta, smerenie, pocainta si dragoste de Dumnezeu. Unde este adevarul ? Fatarnicia, bat-o vina ! Care este adevarata fata a noastra ? Felicitari Ovidiu cu povestioara ta , cu talc. Ariciul a invins si a acaparat totul . Mahnirea lui Jenica e deplin justificata, dar ce mai conteaza in fata unui produs sau serviciu occidental de super calitate.

Z.Lidia 11.12.2007 18:15:01

Ideal e (parerea mea) sa traiesti printre lucruri de calitate, dar sa nu-i uiti, sa nu-i dispretuiesti pe cei care nu si le permit. Sa nu te legi de cele materiale. Sa nu ai vagoane de haine la care nu poti renunta,iar in fata geamului sa moara cineva de frig! Cateva costume asortate, caci - de, cere serviciul! De calitate, cu gust.
Sa spun si de legumele de calitate,sau carnea de pui- puiul acela maare, care se gasesc si in piata, pe care sotul meu le prefera: sunt din import, tratate cu chimicale, chiar cu hormoni, pasari indopate cu antibiotice (am auzit ca ar creste mai bine, dar si cand faci o alergie de la carnea lor..). Nu mi se par sanatoase. dar- arata bine. Sau de calitatea gustului, obtinuta prin aditivi alimentari posibil cancerigeni( nu s-a demonstrat inca, dar probam noi)
Sa mai spun de ceea ce mi se intampla in piata, cand incerc sa nu cumpar mere sau rosii stricate, sau oua sparte(crapate), cum mi s-au vandut odata, iar vanzatoarea se uita la mine urat daca verific, sau aleg. Dar nu, poate asta deja nu mai tine de calitate, ci e ceva necesar, caci daca cumpar ceva, macar sa pot folosi.
De vreo doua ori am fost in piata imbracata, aranjata, veneam de la serviciu. Haine bune, calitate. Si.. am fost servita mai bine! Nesperat de bine. Nu mi-au mai zis: ia, fetito ce-ti dau eu! ca atunci cand sunt in blugi si adidasi.
Calitatea are avantajele ei. Dar si dezavantaje.

Glamorous_witch 11.12.2007 18:16:08

Eu nu sunt nici macar crestina,deci sincer nu tin prea mult la smerenie.Dar sincer,nu stiu ce rau iti face(sau ce pacat ar putea fi)un parfum care sa dureze mai mult de 30 de minute.Sau o haina care sa nu se rupa.sau orice altceva de o calitate mai buna,atat timp cat nu ai furat banii cu care iti cumperi toate acestea.

cristiboss56 11.12.2007 18:34:02

Citat:

În prealabil postat de Glamorous_witch
Eu nu sunt nici macar crestina,deci sincer nu tin prea mult la smerenie.Dar sincer,nu stiu ce rau iti face(sau ce pacat ar putea fi)un parfum care sa dureze mai mult de 30 de minute.Sau o haina care sa nu se rupa.sau orice altceva de o calitate mai buna,atat timp cat nu ai furat banii cu care iti cumperi toate acestea.

Jos palaria ! Esti om adevarat prin sinceritatea ta. Citind inca odat povestioara lui Ovidiu, poate ai sa intelegi, dar s-ar putea sa nu intelegi pentru ca neavand credinta asa cu spui , lipsesc in trairea ta unele principii, elemente crestine. Nu este o acuza, te rog mult sa ma intelegi, cu toata sinceritatea. Cand trupul si cele lumesti devin mai importante decat orice, sufletul si credinta mor. Dar, e greu de acceptat si de inteles in necredinta ta. Toate cele bune !

calator 11.12.2007 18:49:21

nu am inteles de ce sa fie o rusine sa fii pe acelasi forum cu cineva care prefera calitatea

urzicuta 11.12.2007 18:53:33

si eu as cumpara produse de calitate cu conditia sa am mai multi bani si cele existente pe piata romaneasca sa fie chiar de calitate..nu pot sa nu remarc ca i Romania vin toate soldurile(Stefanel bunaoara)toate tampeniile cu defecte mici sau mai mari pe care le cumparam pentru ca nu avem alta varianta mai convenabila(MiniPrix).Urasc snobismul(adica sa dau bani pe zdrente cu nemiluita haine "de firma"care odata si odata tot sunt mancate de molii(preferatele lor hainele de lana,matase..n-au gusturi rele,nu??).Da un parfum din duttyfree as minti daca as spune ca nu imi doresc..totodata sunt constienTA CA nu o sa-l primesc(fiindca sotul meu nu este Iri..)si sunt resemnata cu soarta mea,cu conditia modesta de familie numeroasa...atunci cand ai copii acestia cresc si cresc progresiv si nevoile lor,noi uitam si de nevoile noastre.Nu mai tanjesc atat de tare dupa parfumuri si toale fiindca am fost candva roaba acstor patimi am avut si parfumuri bune si haine dragute si de calitate,acum sunt atenta sa apar decent imbracatA si sincer nici bijuteriile nu ma mai incanta deloc...batranetea bat-o vina!Repet haine de calitateas cumpara putine,dar bune insa e adevarat trebuie sa ai timp sa alergi sa cauti sa pierzi ore,zile cu reducerile..ori eu am obosit sa mai fac lucrurile astea,ocolesc insa pietele cu haine de la chinezi care se desira si se decoloreaza si sunt clienta fidela catorva magazine.Daca ati fost duminica la Baby expo ati fi putut vedea hainute pt.copii de cea mai indoielnica calitate..si ei nu fac mofturi ssracii doar se irita de la tot felul de acrilice.Pe scurt:vreau PUTIN DAR BUN!

11.12.2007 18:59:42

Citat:

În prealabil postat de calator
nu am inteles de ce sa fie o rusine sa fii pe acelasi forum cu cineva care prefera calitatea

Imi este mie rusine de mine, ca nu stiu sa ma ridic la nivelul vostru. Nu ma imbrac cu haine de firma, Nu traisesc in lux, Nu am parfumuri scumpe, ba mai mult imi amintesc de perioada cand zaceam prin spitale si ma multumeam cu un colt de paine mucegaita, ai mei fiind prea departe sa vina la mine zilnic. Asa ca imi e mie rusine de mine ca indraznesc sa ma amestesc cu oamneii inalti ca voi.Desconsiderati-ma ca sunt un om simplu care a mancat paine mucegaita... Da nu e pacat sa ai lucruri de calitate dar e pacat sa desconsideri pe cei ce Nu isi permit sa si le cumpere!! Toti suntem romani chiar daca acum tarim in occident. Eu sunt fericita in simplitatea mea judecati-ma..eu tot fericita raman..

urzicuta 11.12.2007 19:07:38

jenica nu ai de ce sa te simti rau toti am fost si mai rau si mai bine iar cei care sunt acum bione nu au cum sti ce le rezerva viitorul oamenii sunt egali in fata lui Dumnezeu(stii asta mai bine decat mine)putini au avut o traiectorie liniara,o situatie materiala asisderea...deci de ce te simti tu rau?Eu una nu-i impart pe oameni in oameni bine imbracati si prost imbracati..e vb.despre calitate si pe roman nu-l caracterizeaza asta,majoritatea prefera cantitatea in detrimentul calitatii..si sfintii se hraneau cu miere si cu produse naturale,fructe,cereale..noi ne hranim numai cu e-uri..despre asta e vorba aici.Despre calitate,despre faptul ca am fost invatati sa inghitim orice refuza altii...de aici cancerele, bolile de piele(de la hainele second)....

calator 11.12.2007 19:18:29

jenica care parte a mesajului lui ory contine desconsiderarea fata de cei care au o situatie mai grea din punct de vedere material?

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:32:03.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.