Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   voi ce credeti? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2947)

ancah 09.01.2008 15:46:25

Citat:

În prealabil postat de Glamorous_witch
Eu as merge.Daca ar fi important ptr prietenii mei,as merge si la venerarea stalpului de pe strada.
Ideea ca daca mergi,te pot converti,mi se pare la fel ca aceea ca nu e bine sa citesti o carte scrisa de cineva cu ale opinii decat ale tale,ca s-ar putea sa te faca sa te indoiesti de propriile tale opinii.

Tu ca atee nu esti in masura sa dai un sfat unei ortodoxe, pentru ca nu stii ce e permis si ce nu.
Pentru un ateu probabil ca nu exista reguli si poti face ce vrei, dar un ortodox trebuie sa tina cont de ceea ce nu-i permite Biserica.
A citi o carte nu e egal cu a te duce la rugaciune cu sectarii.

Glamorous_witch 09.01.2008 16:04:47

Pai,nu se duce sa se roage......se duce la botezul acelei prietene.Sau cel putin asa am inteles eu.

viviana 09.01.2008 16:15:54

buna,am fost si eu invitata odata,m-am dus mai mult din curiozitate, bineinteles ca nu mi-a placut, ma simteam ca ,,magarul intre oi,, locul meu n-ar fi niciodata acolo,nu m-am regasit, dar dupa aceea aveam procese de constiinta, si bineinteles ca i-am spus duhovnicului meu,il simteam ca pe un pacat.fa ceea ce simti,parerea mea.

sofiaiuga 09.01.2008 20:25:33

sa nu uitam ca MINTUITORUL NOSTRU ,cind a fost amenintat de lumea rea a plecat dintre ei ,adica i-a ocolit.Ori socoteste dc esti mai puternica decit IISUS HRISTOS in a nu cadea in ispita sisub influenta celui rau ,care foloseste toate metodele pt a corupe sufletele de la dreapta credinta!Expresia din N.T. DIAVOLUL RACNESTE CA UN LEU CAUTIND PE CINE SA INGHITAsa nu credeti ca e o figura de stil! ci e pura REALITATE ,pe care nu intotdeauna o percepem ,fiind sedusi de dulcegariile lumesti ale sectelor,adica ale ereticilor.Dumnezeu sa ne pazeasca !,dar si noi trebuie sa ne pazim!

dillema 11.01.2008 05:58:29

Citat:

În prealabil postat de alexa.oni
Acum nu de mult o prietena sa botezat la"pocaiti"si ma chemat si pe mine dar eu sunt ortodoxa.Voi ce credeti?imi interzice religia sa merg la estfel de evenimente?

Daca tot te declari ortodoxa ce iti trebuie "pocaiti". De ce nu ai merge la Biserica in loc sa te legi la cap cand nu te doare? Daca te intreb daca ai mers la Biserica duminica asta ai sa imi spui ca nu ai avut timp. Daca mergi la biserica in fiecare Duminica si de sarbatori si ai si duhovnic...intreaba-te in momentul ala daca vrei sa ai si alte experiente "pocaite"

sadiy 13.01.2008 15:14:18

Am si eu o nelamurire. Cat timp de la Boboteaza nu se spala? La mine a venit preotul pe 4.01 si am auzit ca 2 saptamani apale sunt sfintite. Dar am mai si auzit(de la diverse persoane) ca deja se spala

Z.Lidia 13.01.2008 15:28:07

Nu cumva sunt superstitii? Soacra mea zicea ca nu se spala de la inceputul anului, pana la Boboteaza.

jeny11 13.01.2008 15:58:14

Citat:

În prealabil postat de alexa.oni
Acum nu de mult o prietena sa botezat la"pocaiti"si ma chemat si pe mine dar eu sunt ortodoxa.Voi ce credeti?imi interzice religia sa merg la estfel de evenimente?

Nu pot spune decat ce mi-a spus preotul mie si anume nu,dar trebuie sa recunosc ca am participat la astfel de eveniment caci am crescut intre pocaiti si am multe prietene pocaite dar nu cred ca am gresit caci consider ca caracterul persoanei primeaza si atata timp cat eu raman cu credinta mea si nu pacatuiesc nu vad de ce sa elimin din viata mea o persoana care este de o calitate morala ireprosabila.si mai ales la care tin.:)

Noesis 13.01.2008 16:11:00

Citat:

În prealabil postat de sadiy
Am si eu o nelamurire. Cat timp de la Boboteaza nu se spala? La mine a venit preotul pe 4.01 si am auzit ca 2 saptamani apale sunt sfintite. Dar am mai si auzit(de la diverse persoane) ca deja se spala

Vai stiu si eu de superstitia asta. Cum sa nu te speli doua saptamni??? Boala curata.

jeny11 14.01.2008 00:15:20

Citat:

În prealabil postat de sadiy

Nu-mi vine sa cred!In ce parte a tarii se intampla asta?cum poti sta nespalat atatea zile?

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:39:17.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.