Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Reguli in Biserica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5027)
-   -   BARBAT SI FEMEIE-INTREBARI SI RASPUNSURI SCURTE (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2966)

cristiboss56 23.02.2008 19:22:45

Citat:

În prealabil postat de mirelat
greu cuvant ai pus tu aici, costel, oare cati barbati il inteleg?

Pai ce vrei Mirela mai graitor ! Insasi un barbat, a postat acestea, adica Costel. Pana la urma urmei si femeia trebuie sa se lase iubita, caci in valtoarea cotidiana sentimentele curate ale iubirii , de multe ori sunt neglijate de ambele parti, dar ele , sentimentele saracutele de ele stau cuminti in fiecare din noi asteptand clipa de ragaz si liniste in tumultul si nebunia generala ce ne inconjoara.

mirelat 24.02.2008 16:04:28

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56
Pana la urma urmei si femeia trebuie sa se lase iubita, [...] sentimentele saracutele de ele stau cuminti in fiecare din noi ...

:D da, problema este cand altii vor s-o iubeasca, iar sotul nu!

cristiboss56 24.02.2008 17:44:45

Pai, Mirela ce-as raspunde ? Saracuta , trebuie sa se fie tare si sa nu deznadajduiasca, dar nu pana la infinit. Grea dilema ! O floare de nu-i iubita si -ngrijita se ofileste si moare. . . .

mdosat 25.02.2008 19:49:35

In Apostolul care se citeste la savarsirea Sf. Taine a Cununiei, nu e vorba doar de datorii si privilegii ci se contureaza oarecum aspectele iubirii reciproce la care sunt chemati cei doi. Trebuie limpezit sensul iubirii de care vorbiti (mai ales Cristi), nu inteleg exact la ce s-a referit cand a afirmat ca femeia trebuie sa se lase iubita. Aici e o valtoare de sensuri multidimensionale...Iar ceea ce spui Mirela, e prea simplu si riscant. Odata ce are sot femeia inceteaza sa mai fie doar femeie...E de discutat pe tema asta. Cat despre sensibilitatea femeii iar nu e usor de vorbit...Voi incerca sa revin. Multumesc!

mirelat 26.02.2008 05:24:18

mdosat, multumesc, dar nu cred ca e cazul sa despicam firul in patru pe ceea ce am spus eu.
cristi a prins f. bine atat sensul initial cat si parafraza mea la prima sa postare.

nimeni 26.02.2008 09:16:13

uneori problemele discutat pe forum nu sunt de calificarea unui duhovnic. o fi el preot, insa totusi preotul nu este medic. experientele din viata mea si a familiei mele m-au facut sa imi pierd icrederea in preot si cu atat mai putin il consider un stie tot.

relatie femeie - barbat este complexa. in general in ortodoxie femeie trebuie sa fie supusa barbatului. femeia nu are voie in locuri unde barbatul are voie (altar, de exemplu) samd.

totusi femeia este la fel de mult ca si barbatul si nu cred ca ar trebui sa existe asemenea discrimanari.

cristiboss56 27.02.2008 10:31:35

Sa respectam cum se cuvine cele duhovnicesti si pe duhovnici si tot odata a nu se confunda oranduiala Sfintei Biserici cu discriminarea .

costel 27.02.2008 11:09:19

Atunci cand traiesti in iubire, atat barbatul cat si femeia simt neincetat ca cel iubit e in permanenta in preajma.

Dia20_diana 27.02.2008 23:15:31

Citat:

În prealabil postat de costel
In Apostolul care se citeste la taina casatoriei se cere ca femeia sa se supuna barbatului, iar barbatul sa-si iubeasca femeia.

dar aceasta supunere pana unde trebuie sa mearga?

costel 28.02.2008 09:41:02

Supunerea trebuie sa mearga pana la a nu te mai vedea pe tine. Dumnezeu doreste sa crestem prin celalalt, nu prin noi insine. Diana, nu uita ca Dumnezeu gaseste totdeauna modalitatea sa se implineasca toate, numai ca noi nu avem destula incredere in Dumnezeu, cand ne hotaram pentru ceva ziditor.

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:39:28.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.