litanul |
21.02.2008 11:43:10 |
Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga
spovedania ,ca si impartasania sint doua din cele 7 TAINE LASATE DE Iisus Hristos in biserica si nu pot fi valabile decit in biserica,PRIN CITIREA MOLITVEI SI DEZLEGARE PRIN PUNEREA MIINILOR PE CAPUL PENITENTULUI.
|
"Cãci eu de la Domnul am primit ceea ce v-am dat si vouã: Cã Domnul Iisus, în noaptea în care a fost vândut, a luat pâine, si, mulþumind, a frânt si a zis: Luaþi, mâncaþi; acesta este trupul Meu care se frânge pentru voi. Aceasta sã faceþi spre pomenirea Mea.Asemenea si paharul dupã Cinã, zicând: Acest pahar este Legea cea nouã întru sângele Meu. Aceasta sã faceþi ori de câte ori veþi bea, spre pomenirea Mea.
Cãci de câte ori veþi mânca aceastã pâine si veþi bea acest pahar, moartea Domnului vestiþi pânã când va veni.Astfel, oricine va mânca pâinea aceasta sau va bea paharul Domnului cu nevrednicie, va fi vinovat faþã de trupul si sângele Domnului. SA SE CERCETEZE INSA OMUL PE SINE si asa sã mãnânce din pâine si sã bea din pahar."(1 Corinteni cap.11:23-28). Nu a lasat Domnul Iisus Hristos nimic despre mijlocirea vre-unui preot sau tinerea vreu-unei slujbe. Spovedania isi are alte origini. "Pãcatul meu l-am cunoscut si fãrãdelegea mea n-am ascuns-o, împotriva mea. Zis-am: "Mãrturisi-voi fãrãdelegea mea Domnului"; si Tu ai iertat nelegiuirea pãcatului meu." (Psalmul 31:5-6, Biblia Sinodala). Doar pacatosul in fata lui Dumnezeu. Restul sunt adaugiri. "Veniþi sã ne judecãm, zice Domnul. De vor fi pãcatele voastre cum e cârmâzul, ca zãpada le voi albi, si de vor fi ca purpura, ca lâna albã le voi face."(Isaia cap.1:18).
|