![]() |
poi simplu, le spui ca Hristos a venit pentru PACATOSHI shi nu pentru dreptzi care nu au nevoie de mai mult decat de Biblie, shi dupa ce itzi scuturi binedetot shi haina shi camasha sau rogi pe cineva sa o faca (un preot, un apropiat mai credincios) de naravul negarii shi indreptatzirii de sine ca sa prosteshti sufletele oamenilor pentru nishte avantaje materiale date de secta, pentru bucuria marturisirii catre altzii (deshi duhul proorociei marturiseshte prin vii shi prin moashte cine sunt ai lui Hristos) pentru a face cat mai multzi prozelitzi mincinosi ca sa lepadatzi Biserica ortodocsa shi sfintele taine pentru a va aduna intr-o ceata de talhari, condushi de un pastor pervers, ca sa va credetzi sfintzi prin voi inshiva shi sa nu mai primitzi sfintzirea celui Unuia Sfant, ca sa avetzi tupeul de a va inchina literei care ucide nerespectand Cuvantul lui Dumnezeu care da viatza prin sfintzi, shi prin toate lucrurile lui Dumnezeu, curatzite shi facute de Mana lui, deci de asta sa te scuturi shi de multe alte batjocuriri, ca Iisus a fost un om banal, ca sfanta Maria nu a fost Pururea Fecioara, shi Maica Cerului, ca Iisus a avut Fratzi de sange, ca oricine poate interpreta shi auzi shi respecta Cuvantul shi Poruncile, deci scutura-te mult shi bine ca altfel se depune shi pe tine apocalipsa interpretata anapoda shi ajungi sa umbli cu cate un pliant pe la ushile oamenilor neintrand in casa ci stand afara ca sa demonstrezi cat de respectuos eshti pe dinafara shi pe dinauntru mul mai nasol decat mormintele varuite pentru sine... deci ai de grija ca ashtia sunt la fel de rai ca shi duhul ecumenist care vrea sa ni-l introduca altzii prin Bisericile noastre Ortodocse... ca sa sarbatorim marea Creshtinatate, cel mai mare popor dupa indii, shi dupa arabi.... deci vai de capul nostru ca dintoate partzile suntem atacatzi ca sa ne aduleu, ca uite pe toate pozele shi televizoarele shi imaginile se depune duhul blestemat antiicoana shi antismerenie care itzi lucreaza antiumilintza.... adica inaltzarea t(ru)fashe de sine, ca sa itzi faci rabdarea ca o nicovala pentru a lepada rabdarea de la shi Intru Hristos, rabdarea lui Hristos cu credinciosul sau...... deci ai de grija ca aceiia te ajuta shi pe tine sa autocazi chiar daca tu vei avea impresia ca defapt i-ai biruit, i-ai contrazis, NU, vei cadea ca diavolul nu cu ei are treba ci cu tine care mai eshti inca ortodox shi se va folosi de ei ca sa te doboare pe tine prin ingamfare.... deci da-te jos din sicomor ca shi ZahEU ca sa itzi faca mantuire Hristos casei tale, deci renuntza la pofta de a indrepta dreptzii, ca ei asha se considera... Hristos a venit pentru pacatoshi shi nu pentru mantuitzi... cum se considera ei, sau unii dintre noi, ca mine care au impresia ca sunt mai cu pile shi pacatele ce le fac nu se considera, nu se observa sau chiar nici nu sunt pacate, ca precis va zice Hristos Du-te de la mine sluga neghioaba, capabila de orice, da de orishice pe lume doar sa capetzi un pic de slava de sine de la lume sau de la aduleu.
Eh? te-am convins de ceva? mai bine taceam ca mai mult ma foloseam... ca aveam timp pentru ceva... dar asha???:( iar am osandit, ca m-am obijnuit sa osindesc far minte, fara judecata, fara dreapta socotintza.... la fel cum poftesc iscodirea credintzei pentru naparparca shi primesc nalucirile pentru vredniciea de sine... fire spurcata shi ituita de drac.... Vai Doamne mai indura-ma ca nu shtiu ce fac! |
Citat:
Dar nu stiu daca sectantii cinstesc vreu sfant.In mandria lor nu lasa loc nici unui sfant in inima lor ,nimeni din pamanteni nu s-a ridicat la masura sfinteniei. Sau ma insel ,ii judec gresit? |
Nu cinstesc sfintii pt ca NU APAR IN BIBLIE.Domle de mici(...)copii invatam la religie si mai apoi citind singuri...bine domle nu cinstiti sfintii,dar pe Sf APostol ANdrei cinstiti?Dar pe apostolul Toma ?dar pe Barnaba?APar sau nu in biblie?Ei bine dragilor Sfantul Apostol Andrei a predicat mai intai in provinciile Asiei Mici, Capadocia, Galatia, Pont, Tracia.Despre Sfantul Apostol Toma ..el a predicat in Partia, apoi in India. De la numele lui, crestinii de pe coasta Malabarului din India se numesc pana azi tomiti.Barnaba, impreuna cu varul sau, Ioan Marcu, au insotit pe Apostolul Pavel in prima sa calatorie misionara, dintre anii 45-48, mai intai in insula Cipru, Barnaba l-a insotit mai departe pe Sfantul Pavel in calatoria sa in provinciile Pamfilia, Pisidia si Licaonia, apoi s-au intors la Antiohia (Fapte cap. 14...ma apuca si pe mine sindromul versetului).Apoi dragilor...banuiesc eu in micimea mea de nestiutoare pe de rost a bibliei ca dati macar 2 bani pe acesti apostoli,nu?Buun.Fratilor unul dintre acestia a venit si pe teritoriul Dobrogei de astazi si a predicat exact acceasi invatatura ca si ceilalti,invatatura primita de la Hristos,invatatura pe care o pastram pana astazi.De ce credeti voi ca occidentul ne face invechiti,de ce credeti ca ne spun ca suntem prea traditionalisti?de ce credeti ca s-a ajuns ca un ministru al culturii(occidental)sa spuna ca Europa se termina acolo unde incepe Ortodoxia si ca ,vezi Doamne, ortodoxia vrea sa traiasca in trecut si nu accepta timpurile actuale?Pai pt simplul fapt ca nu vrem sa schimbmt domle ce am primit.Vrem sa pastram credinta asa cum am fost invatati de vreo ...1940 si ceva de ani daca am calculat bine...apoi daca totusi crezi in faptele si spusele apostolilor apoi crezi pana la capat,fa cum au spus ei...nu cum spune nu stiu care pastor invatat de prin occident...unde era fratior multimea asta de culte si sectisore de astazi in timpul domnitorilor care nu se lasau cu una cu 2 in fata lui Allah?unde erau toti acesti "misionari" hai s-o luam mai recent..inainte de revolutie?...???
|
in sfarsit cineva aproximeaza corect vechimea crestinismului din zona noastra.
cred ca Apostolii sunt destul de cinstiti si sunt prezentati drept modele si de catre "sectari". |
Pai draga noi am preluat crestinismul asa cum a fost transmis de catre apostoli.Si asa l-am pastrat pana azi...voi de cand ati aparut OFICIAL...sau public...sau cum vrei sa ii spui.
|
De ex martorii au aparut pe la 1800 si ceva iar in Romania pe la 1900 si un pic...
Si apropos de intelegerea noastra ca popor a invataturilor primite de la apostoli si zicea cineva o data :poate ati inteles gresit invatatura apostolilor...da..am inteles gresit...si exact la fel de gresit si cei din tot Orientul apropiat,si cei din Cipru... |
Ce parere ai despre lumina de la Mormantul Sfant?Care se aprinde numai la ortodocsi?Sau...despre lumina nu apare in biblie..si deci...nu exista..???
|
Citat:
Si sa stii ca de am cazut in madrie cu acest mesaj, am facut-o intentionat, ca imi pare rau sa te vad ca ai atatea cunostinte asupra credintei, si nu faci nimic decat sa ne spui mereu ca nu reusesti, dar parca o faci si intentionat asa ca sa ne impresionezi pe noi...:( Trist. |
Dar de unde stim noi akuma precis ca nu face si fapte?...ca de vorbit poa sa spuna orice..poate face si fapte dar nu i se par de ajuns si de aceea se mai smiorcaie.Nu trebuie niciodata sa ne luam de o persoana daca nu o cunoastem personal si f indeaproape ,dar..pana la urma nici chiar asa nu iti poti da seama de lupta pe care o duce fiecare...deci...mai cumpatat stefane..mai cumpatat...ca nu stim ce face vsovi si ce nu...vorbele ca vorbele...
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:37:54. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.