antiecumenism |
11.02.2008 07:46:16 |
Citat:
În prealabil postat de quasar
Citat:
În prealabil postat de Dia20_diana
Citat:
În prealabil postat de antiecumenism
Daca parintii trupesti nu sunt crestini practicanti (nu se duc cel putin in fiecare Duminica la liturghie) atunci cred ca trebuie sa ascultam de ei intr-o mica masura,in nici un caz sa nu ascultam de ei in lucruri duhovnicesti.parerea mea
|
pai daca nu sunt crestini practicanti nu prea vad ce sfaturi duhovnicesti ar putea da, eventual daca ei nu merg la Biserica sa nu-l opreasca si pe copil
|
Poate ca daca nu sunt crestini practicanti si nu dau sfaturi DUHOVNICESTI asta nu inseamna ca vor raul copilului si ca..gata...daca nu sunt credinciosi sa nu asculti de ei.Parintii sunt parinti si trebuie ascultati.(NU ma refeream la cei care ar interzice copiilor sa mearga la Biserica).
|
Pai daca nu sunt crestini practicanti- unii sunt chiar atei,sau necredinciosi-au niste idei gresite ,nu privesc viata si existenta din punct de vedere crestin,nu se raporteaza la cuvantul Bibliei,nu tin cont de scrierile Sfintilor -poate nici nu cred ca Sfintii sunt Sfinti ii considera niste oameni obisnuiti-si atunci,respectivii parinti,pot sa dea o orientare gresita copiilor lor chiar daca ei le vor binele.
Binele pe care parintii il doresc copiilor poate sa nu fie intotdeauna bine pt sufletul lor.Oricum lucrurile sunt complexe sunt parinti si parinti ,copii si copii.
Eu cred ca parintii care nu sunt credinciosi trebuie respectati,trebuie sa ne rugam pt ei,si trebuie sa-i ascultam in lucruri care ne sunt folositoare pt viata,profesie,cariera (sa-ti termini o facultatew etc).Eu cred ca ascultarea se face doar de duhovnic (bineinteles tb intai ascultarea fata de Dumnezeu,Sfinti).Pt ca duhovnicul il indruma duhovniceste pe respectivul copil,tanar.
|