Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Sacrificarea mieilor si porcilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3455)

seminaristul 05.04.2008 18:01:35

Citat:

În prealabil postat de mirelat
Citat:

În prealabil postat de C-tin
Nu se pot taia miei si porci si dupa iesirea din Post...?

ba da, desigur, dar sarbatorea cea mai mare a trecut deja (Pastele, Craciunul) si atunci ar insemna ca nu am pus tot ce-i mai bun pe masa, ci am pastrat... pentru ce?

poi pastreaza pt caini:D

C-tin 05.04.2008 18:49:32

Citat:

În prealabil postat de mirelat
nu am pus tot ce-i mai bun pe masa, ci am pastrat... pentru ce?

Ei vezi Mirela! daca macar tot atat ne-am sargui si pt Cele de Sus cat ne straduim sa le avem pe cele de jos in Zi de Sarbatoare, ce bine ar fi...

mirelat 05.04.2008 18:55:10

:) fiecare se sarguieste dupa putinta...oricum, eu ti-am raspuns la subiect.

cruciat 11.04.2008 15:01:26

Dupa parerea mea este o traditie pagana perpetuata de taranul roman, iar preotul de tara o incurajeaza. Abia asteapta sa mearga la masa pusa de coana preoteasa dupa savarsirea slujbeide Inviere! Ba unora le mai este si rau dupa asa masa!
Va asigur ca nu se gandeste nimeni la jertfa. Bietul animal!
N-am auzit calugari care sa jertfeasca miei, chiar pentru musafiri, ca ei oricum nu pot manca din carne. ???
.................................................. .......................

Nihil sine Deo!

mirelat 12.04.2008 04:19:02

Citat:

În prealabil postat de cruciat
...o traditie pagana ...iar preotul de tara o incurajeaza. Abia asteapta sa mearga la masa pusa de coana preoteasa dupa savarsirea slujbei de Inviere!

:dozingoff: da, bine ca ati gasit acum acarul Paun: preoteasa!

sofiaiuga 12.04.2008 20:16:50

la noi se taie porci si n postul pastilor de mai multa lume pt ca aceia nu postesc:dontgetit: ,eventual doar miercurea si vinerile din postul mare ,Cei care postesc nu taie nimic in post.Mieii: mergi la stina si in juma de ora sub privirile tale ,ai carnea proaspata in punga,caci mielul e o mincare usoara dupa post. Dar nu toata lumea are bani sa-si cumpere miel ,iar aceasta perioda e singura in care se mainca miel,pt cei carora le place carnea de miel,pina mielul nu devine oaie.:)

bitza 13.04.2008 21:44:43

Orice ucidere a vreunui animal e un lucru SATANIC,cu atat mai mult cand acesta e ucis in chinuri,in buna traditie romaneasca...doare tare,sa stiti! Pentru cine nu e prea convins de asta,am o propunere...Se ia un cutit(bine ascutit) si se face pe propria piele o "adancitura" de aproximativ 1 cm....in momentul acela,veti simti cam 1% din durerea ce o simte un animal atunci cand e "sacrificat"(adica ucis cu bestialitate).Daca totul e "in regula",continuati sa impingeti mai departe,pana la urma veti "simti" totusi ceva....:D:D:D

mirelat 14.04.2008 03:27:55

Citat:

În prealabil postat de C-tin
Sacrificarea mieilor si porcilor in Sfintele Posturi...

ce mi se pare cu adevarat trist este nu pregatirea mielului sau porcului pentru masa de Paste si, respectiv, de Craciun...

ci reclama asidua care se face in mass-media (in special tv) imbuibarii cu carne si alte mancaruri de dulce in plin post.

picnic-uri, gratare la iarba verde si mai nou inaugurarea unei piete saptamanale taranesti in Bucuresti cu tot felul de bunatati care nu ar trebui consumate in POST - oare taranii romani din ziua de azi chiar au uitat traditiile si faptul ca fac parte dintr-un popor crestin, care il cinsteste pe Hristos??

windorin 16.04.2009 10:50:39

Suntem din ce in ce mai consumatori de toate cele. Magazinele explodeaza de produse ce nu ajung "foametei" din lume si "setei" oamenilor. Oare cati, avand ochi, vad fondul din spatele lucrurilor? Nu sustin ca eu il vad mai mai bine, insa am momente in care ma gandesc: daca atat de dependent a ajuns omul de toate orataniile care se gasesc prin magazine, ce va face cand nu va putea cumpara?

Legat de miei si porci, nu stiu ce sa zic. Personal, ma bucura extrem de mult animalele, drept pentru care mai bine as manca radacini, decat sa tai un animal. Cu toate acestea, sunt un mare consumator de carne. Da, stiu, este putin absurd. Nu stiu daca este un lucru duhovnicesc a taia animalele, cu toate ca Dumnezeu nu l'a oprit pe om a manca din animale.

cristiboss56 16.04.2009 11:55:13

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 128906)
Suntem din ce in ce mai consumatori de toate cele. Magazinele explodeaza de produse ce nu ajung "foametei" din lume si "setei" oamenilor. Oare cati, avand ochi, vad fondul din spatele lucrurilor? Nu sustin ca eu il vad mai mai bine, insa am momente in care ma gandesc: daca atat de dependent a ajuns omul de toate orataniile care se gasesc prin magazine, ce va face cand nu va putea cumpara?

Legat de miei si porci, nu stiu ce sa zic. Personal, ma bucura extrem de mult animalele, drept pentru care mai bine as manca radacini, decat sa tai un animal. Cu toate acestea, sunt un mare consumator de carne. Da, stiu, este putin absurd. Nu stiu daca este un lucru duhovnicesc a taia animalele, cu toate ca Dumnezeu nu l'a oprit pe om a manca din animale.

Totuși tăierea lor în Post , este păcat. Nu ar trebui să curgă sânge în Post, indiferent că este de animal.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:40:51.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.