Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Icoanele din scoli (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3615)

TFL 02.05.2008 18:25:55

nu va panicati....ziceam de drepturi si egalitati in exercitarea libertatii religioase.asemenea concept nu cred ca exista in tara noastra.
majoritatea doreste sa ii izoleze astfel pe minoritari?
doriti ca religia sa se faca in scoli, la TV.....oriunde....numai nu acasa sau la Biserica.
mai era un topic cu Protv-u.....ca are emisiuni ciudate in post.
asa ca.....daca fatzarnicii doresc sa puna icoane in scoli....nu ma deranjeaza deloc.de fapt....ele pot fi puse peste tot unde doresc fatzarnicii.

georgeval 02.05.2008 19:16:20

TFL, prezenta icoanelor in institutiile publice este o dovada ca Dumnezeu nu este prezent doar in biserici, ci in intreaga creatie. Comunismul de natura ideologica a incercat "limitarea" lui Dumnezeu doar in biserici, iar capitalismul, prin individualismul pe care-l promoveaza, vorbeste despre prezenta divinitatii doar in inintimitatea fiecaruia. Crestinismul autentic depaseste cele doau extreme. Taranul roman punea la rascrucea drumurilor o troita tocmai pentru a sublinia prezenta lui Dumnezeu in intreaga creatie, vorbind despre un Dumnezeu prezent in viata de zi cu zi, nu abstract.

costel 02.05.2008 19:47:46

A tine seama de prezenta icoanei inseamna a avea constiinta ca te afli in relatie cu adevarul. Crede-ma TFL, asa vei simti ca nu traiesti zadarnic.

TFL 02.05.2008 20:44:44

Citat:

În prealabil postat de georgeval
TFL, prezenta icoanelor in institutiile publice este o dovada ca Dumnezeu nu este prezent doar in biserici, ci in intreaga creatie.

pentru mine existenta si prezenta lui Dumnezeu in orice loc este o axioma(teorema ce nu necesita demonstratie).

mirelat 02.05.2008 20:56:04

Citat:

În prealabil postat de Dia20_diana
cel putin la orele de religie, unde nu sunt obligati elevii de alte religii sa participe, poate sa fie una

da, si poate ar trebui ca aceste ore de religie sa se desfasoare intr-o sala special amenajata, propice acestei activitati.

mie una nu mi-ar place sa vad icoane puse peste tot, cu degringolada si debandada care este acum in scoli.

Z.Lidia 02.05.2008 21:06:51

Ba, daca vor avea constiinta copiii ca cineva ii vegheaza, ca se uita la ei chiar cand cred ca nu-i vede nimeni, poate vor fi mai cuminti, iar cand vor creste mari, poate ca vor avea deja bune obiceiuri

cozia 02.05.2008 21:20:33

Citat:

În prealabil postat de Z.Lidia
Ba, daca vor avea constiinta copiii ca cineva ii vegheaza, ca se uita la ei chiar cand cred ca nu-i vede nimeni, poate vor fi mai cuminti, iar cand vor creste mari, poate ca vor avea deja bune obiceiuri

si eu cred ca icoanele trebuie sa fie peste tot in scoli chiar daca copiii fac circ si se scalimbaie, vorba Lidiei,... odata poate vor constientiza cine vegheaza asupra lor si vor incepe sa aprecieze acest lucru.

Aufost vremuri in trecut cind oamenii se luptau si isi crapau capetele cu topoarele in fata icoanelor...asa ca icoanele "au vazut multe la viata lor"...copiii obraznici sunt o nimica toata

coman 02.05.2008 22:57:18

TFL nu va panicati....ziceam de drepturi si egalitati in exercitarea libertatii religioase.asemenea concept nu cred ca exista in tara noastra.
doriti ca religia sa se faca in scoli, la TV.....oriunde....numai nu acasa sau la Biserica.
asa ca.....daca fatzarnicii doresc sa puna icoane in scoli....nu ma deranjeaza deloc.de fapt....ele pot fi puse peste tot unde doresc fatzarnicii.
,,,,ma da destept te mai crezi(TEL)se vede de la o posta ca te :distrezi;nu esti ortodox,asa ca te rog invitate ,,afara,,,

TFL 02.05.2008 23:00:23

Citat:

În prealabil postat de coman
TFL nu va panicati....ziceam de drepturi si egalitati in exercitarea libertatii religioase.asemenea concept nu cred ca exista in tara noastra.
,,,,ma da destept te mai crezi(TEL)se vede de la o posta ca te :distrezi;nu esti ortodox,asa ca te rog invitate ,,afara,,,

sti sa lasi oamenii fara cuvinte ???

mirelat 03.05.2008 05:39:53

Citat:

În prealabil postat de Z.Lidia

problema este ca bunele obiceiuri vin din cei 7 ani de acasa, si e o vorba care zice ca de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere

asa ca pana la urma parintii ar trebui sa-si ia mai intai ei corigentele pentru ca mai apoi scoala sa poata construi personalitatea copiilor lor pe o temelie solida, inclusiv la capitolul religie.

bineinteles, exceptiile confirma regula.

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:06:54.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.