![]() |
Foarte adevarat, Jenica! Sa ne spovedim de indata...insa cu inima pregatita sa varsam totul inainte Domnului!
|
....si impartasirea deasa dupa Spovedanie. Dupa ce speli si freci cu plasa de sirma interiorul "vasului" ii pui capac si il sigilezi cu Impartasirea, ca sa nu mai intre mizeria.
...si cum imi spunea un moldovean cind m-a luat cu caruta odata printr-un sat in N Moldovei.... Trebuie sa speli vasele imediat dupa ce le-ai murdarit , ca daca le lasi sa stea MUNCESTI LA ELE DE DOUA ORI MAI MULT! Eu nu inteleg de ce nu se impartaseste lumea( tinerii si adultii) mai des? Cel putin jumatate din cei care merg regulat la Biserica ar trebui sa se impartaseasca in fiecare Duminica,indiferent de pacatele mici...pe acelea le mai putem plinge si cai si-n fata icoanei, sau unde ne aflam, unde am pacatuit( pe sosea, de ex, injurind) IMEDIAT, fara sa mai asteptam sa ne Spovedim, asa spunea Sf. Ignatie Briancianinov |
Citat:
|
DA Andrei, Sfanta Impartasanie este Leacul tuturor bolilor, este Focul ce arde intinaciunea este Bucuria ce iese prin ochi prin buze prin inima prin trup este Tot si Toate.:) Dar totodata sa nu uitam (ptr a nu cadea in deznadejde cei ce din pricina canonului nu se pot apropia de Taine)ca Maria Egipteanca 40 de ani s-a impartasit ZILNIC PRIN LACRIMI SUSPINE RUGACIUNE LUPTA E f, buna deasa impartasire spre ex cand eram acasa pr. Mina Dobzeu ne impartasea in postul mare zilnic. dar la fel de buna si placuta este inima infranta si smerita in fata Domnului. Cat despre spovedanie frate Iosif, eu merg uneori si zilnic daca simt nevoia. Si spun acesta nu ptr a iesi in evidenta ci ptr ca unuii considera ca spovedania trebuie facuta doar in posturi. Ori NU e asa! sa mergem cand inima curge spre Hristos.
|
Citat:
|
Sa nu uitam Sf. Maslu, care e precedat de spovedanie si urmat de Sf. Impartasanie.
|
Curatirea inimii incepe cu curatirea gandurilor! Smulgem neghina, ramane graul!
Despre gandirea curata - http://iosifcristian.blog.com/ |
:)Da Iosif, si cum anume sa facem ne curatim gindurile traind in jungla unde ne zbiara fiarele si maimutele in ureche si ne "bombardeaza" cu ce le vine la mina si la gura?
|
In Biblie, inima cuprinde in sine intreaga plinatate a vietii du*hovnicesti, care trebuie sa imbratiseze omul intreg cu toate faculta*tile si toate activitatile sale.
|
Bombardamentul acela nu trebuie sa intre neaparat in inima noastra! E o lupta pe care o ducem prin tot ceea ce ne pune la dispozitie Biserica!
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:49:42. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.