![]() |
Si smerenia e importanta, pentru ca se zice ca pe cei la inceput de drum ii incearca adesea mandria, gandul ca sunt mai buni ca ceilalti, ca li se cuvine mai mult. Pe cand toata transformarea, imbunatatirea personala, postul si rugaciunea au legatura cu iubirea, cu comuniunea, chiar a-l pune pe celalalt mai presus decat tine, inclusiv pe cel pacatos, ca poate si pe acela il asteapta Dumnezeu.
|
Sf. Apostol Petru ne spune ce avem de facut pentru mantuirea noastra in II Petru 1:
3. Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit toate cele ce sunt spre viată si spre bună cucernicie, făcându-ne să cunoastem pe Cel ce ne-a chemat prin slava Sa si prin puterea Sa, 4. Prin care El ne-a hărăzit mari si pretioase făgăduinte, ca prin ele să vă faceti părtasi dumnezeiestii firi, scăpând de stricăciunea poftei celei din lume. 5. Pentru aceasta, puneti si din partea voastră toată sârguinta si adăugati la credința voastră: fapta bună, iar la fapta bună: cunostinta, 6. La cunostintă: înfrânarea; la înfrânare: răbdarea; la răbdare: evlavia; 7. La evlavie: iubirea frătească, iar la iubirea frătească: dragostea. 8. Căci dacă aceste lucruri sunt în voi si tot sporesc, ele nu vă vor lăsa nici trândavi, nici fără roade în cunoasterea Domnului nostru Iisus Hristos. 9. Iar cel ce nu are acestea este slab văzător si orb si a uitat de curătirea păcatelor lui de demult. |
Citat:
Care ? Intelepteste gandit. Vad in cuvintele dvs. o arta in ce priveste cunostinta si un o minte ascutita in a le alcatui . Sanatate ! |
Citat:
" 7. La evlavie: iubirea frătească, iar la iubirea frătească: dragostea. " Ce va sa zica prin expresia :" iubirea frateasca " ? |
Citat:
|
Sa nu uitam ca ortodoxia e personalista. Raspunsul pentru unul de a se indrepta nu este si un raspuns pentru mine. Noi in astfel de situatii dam raspunsurile pe care am dori noi sa le primim. Dar oare toti sunt ca noi? Toti intreaba la fel? Sigur nu. Am subliniat ca accentul trebuie pus pe relatie, pe intalnirea si unirea cu Hristos. A pierde acest lucru echivaleaza cu a pune toate cuvintele intr-un pamant neroditor.
|
Citat:
Am citit si prin alte rubrici, de genul "biserici si secte" si atitudinea acelora care postau numai ortodoxa nu era... Personal eu cred ca o asemenea manifestare verbala, nu se poate numi nici pe departe frateasca. Sa imi fie cu iertare. Chiar daca sunt asa, de ce nu li se respecta crezul lor ? Si a fi frate inseamna a te considera mai presus decat el ? De ce sa nu vedem lucrurile DE LA EGAL, LA EGAL ? Aceasta postare nu vizeaza in mod direct pe autorul cariua i se respunde. Si intrebarile sunt puse la modul general. Apreciez foarte mult modul in care ganditi. Eu merg pe aceiasi premisa. |
Pai a pune un semn de egalitate intre ortodoxie si celelalte confesiuni inseamna a fi de acord ca, atat in ortodoxie, cat si in celelalte credinte, ai si adevar si eroare. In ortodoxie nu ai eroare. Ca sunt persoane care isi iau acest titlu de ortodocsi si dau marturie mai degraba despre minciuna decat despre adevar, nu inseamna ca aceasta este ortodoxia.
|
Citat:
|
Citat:
Semnul egal pus nu interconfesional,. Nu intre crezuri, ci intre credinciosi. Nu intre intre diferentele de crezuri, ci intre aceia care cred. Eu nu vad ce are una cu alta ? Ce are religia mea cu omul respectiv ? Sau nu sustine si unul si altul ca au fost intocmiti, creati de acelasi TATA-Dumnezeu ? Nu vad logica. Adica, daca nu esti de acord cu ce cred eu, nu te respect, nu te iubesc ? Acestea sunt conditionate ? Daca da, atunci cu parere de rau dar ACEASTA NU ESTE DRAGOSTE ! Sa ajuti pe cineva, cu conditia ca vei primi ceva, in termeni legea gramaticii, se numeste INTERES. Si interesul este urmat totdeauna de conditionalul "daca" ai bine, daca nu "tot bine". |
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:58:54. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.