Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Rugaciuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5048)
-   -   intrebare... nedumerire (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4043)

literaR 02.07.2008 16:46:04

Cauta atunci raspunsul la tine. Ce nu mai este ca la inceput sau ca atunci cand va era bine. Tu cum ai vrea sa fie el? El ce crezi ca ar astepta de la tine. De cat timp sunteti casatoriti?

norastoia 02.07.2008 16:51:56

Citat:

În prealabil postat de literaR
Cauta atunci raspunsul la tine. Ce nu mai este ca la inceput sau ca atunci cand va era bine. Tu cum ai vrea sa fie el? El ce crezi ca ar astepta de la tine. De cat timp sunteti casatoriti?

Suntem casatoriti de 6 ani, dar suntem impreuna de 12 ani.
Nu as vrea sa fie altfel, as vrea doar sa aibe incredere in viitor si sa mai ales sa vrea sa fie bine. Acum e apatic, plictisit, obosit. Crede ca nu ma mai iubeste, ca nu mai poate vedea in mine o femeie, mai degraba o sora. Insa nici nu se poate detasa.
Eu stiu unde am gresit in anii trecuti si as vrea sa repar greselile, insa mi-e teama ca e prea tarziu. De-asta ma intreb de ce mi-a ascultat Dumnezeu rugaciunea daca nu ma lasa sa si repar ce-am stricat. Nu stiu...

ancah 02.07.2008 17:06:14

Divortul nu e o solutie ci un "razboi" din care amandoi partenerii ies invinsi. Daca revine inseamna ca aveti pe ce construi. Nu scrii daca te rogi , pentru tine, pentru voi. Am vazut insa ca Dumnezeu ti-a indeplit dorinta de a-l aduce inapoi pe sotul tau. I-ai multumit Domnului pentru acest lucru? E important sa si multumim, atunci cand El ne indeplineste rugamanitea.
Apoi e necesar sa mergeti amandoi la duhovnic. Ajuta mult. Dar daca el nu vrea, macar tu, pana cand e si el pregatit.
Aprinde tamaie zilnic si curata-ti casa.
Nu te lasa doborata; asta e cel mai important. Si roaga-te, caci la Dumnezeu toate sunt cu putinta.
Sa va ajute Dumnezeu sa depasiti actuala criza, care cu siguranta v-a fost data pentru a va creste puterea de rezistenta, ca indivizi si ca familie.
Nu deznadajdui, caci Dumnezeu va iubeste. Doamne ajuta!

literaR 02.07.2008 17:06:47

Cred ca lucrurile stau altfel. Daca s-a intors, inseamna ca si el doreste acest lucru. Dar trebuie sa incerci sa ajungi Tu la el. Stiu ca este dificil si probabil si tu simti ca nu mai poti. Dar daca nu o vei face, vei trai tot timpul cu regretul ca nu ai facut tot posibilul, asta atata timp cat il iubesti. Exista momente, in viata de cuplu,cand apar aceste praguri, sa le numesc eu asa. Schimba ceva la tine-exterior, interior-asta tu sti. Poarta-te cu el asa cum o faceai la inceput. Si incearca un timp sa-ti gasesti suportul in altceva ce-ti place, asta pentru echilibrul tau. Nu stiu daca pot fi explicita in cateva randuri. Sigur problema este mai complexa si nu se rezuma doar la asta, dar este un sfat. Sa nu ma-ntelegi gresit.

norastoia 02.07.2008 17:41:35

M-am rugat foarte mult sa-mi dea rabdare si putere de intelegere. Si mi-a dat atata rabdare cat n-as fi crezut niciodata ca as putea avea.
Legat de duhovnic, nu am. Acum 8 ani cand am fost prima oara la biserica, prima oara cand m-am spovedit, am avut "ghinionul", nu stiu cum sa-l numesc, ca preotul la care m-am spovedit, chiar parohul bisericii respective, sa fie mai interesat de capacitatile si obiceiurile mele sexuale decat de restul pacatelor mele. N-a dorit sa stie daca mint, daca fur, nuuu, a dorit sa stie de cate ori fac sex pe zi, pe saptamana, cum si in cel fel si chiar intrase in detalii. Am plans pana acasa de frustrare. De-atunci, n-am mai facut-o.

Nu se pune problema sa nu fac tot posibilul ca sa devenim iar o familie. Am si dorinta si putere pentru asta. Din pacate, nu pot face mare lucru in cele 3-4 zile cat sta el acasa. Dupa care pleaca iar.

literaR 02.07.2008 17:55:33

...si cand pleaca, unde spune ca se duce? Referitor la ceea ce ai spus despre preoti, nu toti sunt asa. Aceia sunt exceptii, cei care au adunat si ei o gramada de frustrari, si poate ei "traiesc"prin ceea ce aud de la cei care se spovedesc. Dar nu despre asta este vorba aici si nu vreau sa supar pe cineva sau sa jignesc cu ceea ce am spus. Gasesti pe forum cateva mesaje cu preoti cu har. Sigur ti-ar face bine sa vorbesti cu un preot, sa faci o Sfestanie a casei. Poate il "prinzi" si pe sotul tau acasa. El nu are un duhovnic?

norastoia 02.07.2008 18:08:13

Nu are si nu merge la biserica. Crede in Dumnezeu, stiu asta, insa nu se manifesta. Nu exclud ideea ca se si roaga uneori, dar daca a facut-o, nu spune.
Cand pleaca, sta la parintii lui.
Stiu ca nu sunt toti preotii asa, intamplarea a facut ca astfel de preoti sa intalnesc eu.

Negroponte 02.07.2008 19:00:19

cand mintea noastra este imprastiata,cand suntem suparati,certati cu cineva,cand cerem lucruri rele,atunci rugaciunea noastra nu ajunge la Dumnezeu(adica nu o primeste ca o tamaie mirositoare)si poate fi "interceptata" de vrajmas si chiar indeplinita de el,daca serveste unui scop rau.Am vazut multe pomelnice in care oamenii cereau pedepsirea dusmanilor sau alte rautati.
norastoia,in cazul vostru ar trebui sa consultati un duhovnic(nu din aceia care ai intalnit)si sa ascultati ce va sfatuieste.Doamne ajuta!

norastoia 02.07.2008 19:05:13

Va multumesc tuturor si sper sa vin cu vesti bune.
Am mare incredere, chiar daca am si momente de ezitare cand mi-e teama.
As vrea sa-l pot convinge sa mergem la un preot.

cristiboss56 02.07.2008 20:00:53

Citat:

În prealabil postat de norastoia
Va multumesc tuturor si sper sa vin cu vesti bune.
Am mare incredere, chiar daca am si momente de ezitare cand mi-e teama.
As vrea sa-l pot convinge sa mergem la un preot.

Sa ai nadejde si nu dispera.Toate au o logica, o ordine in viata, chiar daca noua , in multe cazuri ni se pare nedrept, lipsit de logica. Totul are logica, mai putin logica noastra cea trecatoare si schimbatoare.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:14:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.