I.Calin |
10.09.2010 21:14:14 |
Citat:
În prealabil postat de Doriana
(Post 287455)
Ce vrea sa spuna Maria e ca nu vom arata cat de credinciosi suntem atacand grosolan credinta altora, ci traind-o pe a noastra pentru ca ceilalti sa vada diferenta. Si sunt de acord cu ea.
|
Nu știu cine atacă grosolan sau mai puțin grosolan credința altora, din postările mele, nu mi-amintesc să fi făcut asta, dar știu că nu am dreptul să fiu căldicel dintr-o falsă percepție asupra iubirii creștine. Martirii au fost grosolani apărându-și credința și refuzând cu îndârjire asocierea cu păgânii? Au simțit mai puțină iubire față de aproapele lor dacă s-au revoltat împotriva zeităților Romei?
Nu o să mă faci să cred nici tu și nici altcineva că un creștin trebuie să fie un soi de papă lapte, acceptând ca bună orice aberație anticreștină (gen "Yoga creștină") și să spună "da', ai și tu dreptate; eu sunt un bun creștin, pătruns de iubire, și o să vin cu tine să levitez și eu".
Totuși să nu confundăm tăria în credință cu grosolănia. Dacă unora le pare grosolănie, e doar o problemă personală. Eu nu mă simt. Cin' se simte, ăla e...
Citat:
În prealabil postat de Doriana
(Post 287460)
Sa ne aparam? De cine? Ce ne-ar putea face cineva care tasteaza niste idei?
|
Nimic deosebit, doar să-și rănească sufletul, să cultive niște idei care nu au nici o legătură cu credința creștină și să pretindă că ar fi, să-i facă pe alții distorsionatori de dogme creștine etc. În rest, doar lucruri care să atragă atenția să vadă și ceilalți cum știe să simtă și să gândească.
Dumnezeu să ne aibă în pază!
|