![]() |
Citat:
Ce garantie ai ca tu nu gresesti dand sfaturi? De unde stii ca nu esti chiar tu cel aflat in - cum spui tu - "ratacire"? |
Citat:
Odata parintele Paisie Olaru a primit in dar de la un fost bibliotecar o caruta de carti. Fiind instiintat parintele ca va sosi caruta a rugat pe ucenicul sau mohahul Gherasim sa vorbeasca cu, carutasul sa faca cumva sa ajunga noaptea in manastire.. Mirat monahul G. intreaba; Dar de ce preacuvioase? Si raspunde parintele Paisie: ca nu cumva sa se raneasca vreun frate vazand ca eu am primit un maldar de carti si el nici macar o carte.. Cata iubire si sensibilitate avea fata de aporoapele.. Nadajduiesc sa invatam si noi (incepand cu mine) ca [COLOR=Red]NU putem mangaia pe unul nedreptatind un altul..[/COLOR] |
Cel ce a cunoscut o farama din viata duhovineasca, e intr-o continua purtare de grija fata de ceilalti. Trebuie sa stim ca numai cel ce e preocupat cu adevarat de ceilalti se poate indrepta cum trebuie spre sine. Daca vom petrece mai mult timp in fapta buna pentru altii, nu vom mai avea atata vreme pentru a cadea in propriile patimi. Asa sa traim, cu dorul pentru altii si nu pentru noi.
|
Citat:
|
Citat:
Crezi tu ca stapanesti intr-atat invataturile Sfintilor Parinti incat sa dai sfaturi bune? Crezi ca ai inteles ce au vrut sa spuna cu adevarat Sfintii Parinti? Ma uit la postarile tale...si cand vad (ma refer la atitudine) ca nu ai inteles mare lucru. Prietene, spui "ca ortodoxia nu se interpreteaza la voia intamplarii si dupa bunul nostru plac". Prietene, e bine sa stii ca Biserica Ortodoxa are persoane special desemnate pentru interpretare, care indeplinesc niste conditii stricte. Nu oricine poate interpreta, cu atat mai putin cei neinitiati... Sf. Maxim Marturisitorul spune: «Cunostinta intocmai a cuvintelor Duhului se descopera numai celor vrednici cu Duhul, adica numai acelora care printr-o indelungata cultivare a virtuti-lor, curatindu-si mintea de funinginea patimilor, primesc cunostinta celor dumnezeiesti, care se intipareste si se aseaza in ei, de la prima atingere, asemenea unei fete intr-o oglinda curata si stravezie» Mai multe aici: http://www.patriarhia.ro/ro/document...smortodox.html Toate cele bune! |
Prietene Mirean, eu fata de domnia ta sunt un nevrednic, pentru ca maria ta ai facut Teologia si ai mult mai multe in tartacuta ca mine, exceptand ca nu ai profestat , adica mai pe romaneste, maria ta esti "branza buna in burduf de caine". Spor si toate cele cu folos, pana la urma. . . !
|
Citat:
Ca am facut Teologia...este un merit, ar trebui sa-mi fie rusine? "branza buna in burduf de caine"...cum adica, sa citesc in asta frustrarile tale? Prietene, cum spuneam, m-am reprofilat, adica: o noua facultate, studii noi, domeniu nou... Cred ca mi-am gasit locul. Si, in ce ma priveste, cred ca din pozitia pe care o ocup acum ajut oamenii mult mai mult decat as fi facut-o ca preot. Ma dezamageste faptul ca nu poti vedea in Teologie altceva decat o "fabrica de popi". Si ma dezamageste si mai tare faptul ca, desi dai sfaturi, nu pari sa stii sa asculti, lucru si mai important... Nu de alta, dat te rugasem sa revenim la topic, la chestiuni generale, in timp ce tu continui cu atacurile. Toate cele bune! |
Discutia cu tine nu are o finalitate niciodat. In capatosenia ta , nimic din cele de aici nu-ti sunt pe plac . Faca-se voia ta si vorbeste singur . Este mult mai inteleapta tacerea in relatia cu tine. Prefer intelepciunea ! Toate cele bune pentru totdeauna. Punct ! ! !
|
Citat:
Oricum ai dreptate: tacerea e de aur, a vorbi despre dumnezeu de argint, restul e desertaciune (aprox.). Cu bine! |
Iata ce am gasit scris in cartea parintelui Arsenie Papacioc:
"In ceea ce priveste relatiile intre vietuitori exista psihologic o dorinta la cate unul ca sa nu-l lase pe celalalt se se ridice, doreste sa ramana la nivelul lui. isi gaseste scuze in greselile celuilalt, se accepta in defecte unul pe altul si se imprietenesc, [COLOR=Red]greseala mare![/COLOR] Tu ai o particularitate a ta, de ce te-ai nivelat cu acela care iti da motive sa te indreptatesti? Mergi dupa Harul pe care-l ai tu. Daca poti sa strecori si lui ceva....sa se imbogateasca...in tot cazul, daca nu poti, fii linistit ca esti intr-o nadejde" Vesnicia ascunsa intr-o clipa pag.31. mesajul meu Nu are nicio conotatie sau intentie de a leza pe unul sau altul din cei ce au postat aici. Mi-a placut, l-am considerat folositor, am postat...atat! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:06:32. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.