Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Umanitare (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5050)
-   -   inundatii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4207)

cristiboss56 29.07.2008 06:44:20

Citat:

În prealabil postat de ioanhodean
nu vreau sa fiu rau,
dar un masterand in teologie, un preten zicea ca prin decizia sf sinod legat de cei 2 arhierei apostatici,so deschis o cutie a pandorei si asta e numa inceputul.
eu cred ca moldova,botosani-ul e afectat tare si suceava deoarece de acolo este patriarhul nostru..
incet incet,se duce lumea..dar numa inceputu din pacate.

Nu, nu, nu. Fara astfel de judecati, caci mai judecati vor fi cei ce judeca. Chibzuinta !

Z.Lidia 29.07.2008 08:33:48

Ioanhodean, gandeste ca am trecut prin comunism si nu ne-am pierdut credinta. Mai degraba pacatele noastre sa-l fi suparat pe Dumnezeu. Ale noastre, ale tuturor, ca daca ma gandesc la zona inundatiilor, acolo trebuie sa fie credinta tare. Ma uitam la TV, asta spuneau oamenii napastuiti: nadejdea in Dumnezeu!
Sa ne rugam pentru ei.

philalex 29.07.2008 08:34:11

ce nenorocire...am si eu rude acolo....ce trist sunt...Doamne ajuta!

C-tin 29.07.2008 10:58:08

Citat:

În prealabil postat de traian05

ca sa vezi..."PAMANTUL E PLIN DE PACATELE NOASTRE" Oare numai pamantul?

Parca si fetita de 11 ani care a facut avort in anglia tot de prin partea asta a tarii este, nu?....:(

Asa e,dar sa tineti cont ca in acele zone sunt oameni extraordinar de evlaviosi si cu bun simt vo spun ca un cunoscator.[/quote]

~Cred ca sunt si oameni evlaviosi, dar daca a venit o asa urgie peste ei inseamna ca mult mai multe sunt pacatele:(

Vremea nu se tulbura fara motiv! Eu sunt foarte convins ca aceasta e in foarte stransa legatura cu curatenia/armonia sufleteasca a oamenilor. Si daca in om NU e armonie crezi ca natura ramane impasibila?
Stim doar ca Dumnezeu a facut cu cuvantul(gandul) lucruri frumoase, iar noi oamenii le distrugem tot cu cuvantul(gandul rau si faptele rele).
De aceea se roaga sfintii... cu lacrimi pt pacate lumii! Emana iubire, armonie(energie pozitiva) ca sa spele dezarmonia din jur, sa echilibreze balanta energiei negative emanate de oamenii rai!

Z.Lidia 29.07.2008 13:05:43

:hmmm: C-tin, Ioan, sa avem mai bine frica de Dumnezeu. Nu cred ca ei sunt mai pacatosi ca noi. Asta e judecata oamenilor. Amintiti-va de Iov!

traian05 29.07.2008 14:36:07

Citat:

În prealabil postat de C-tin
Citat:

În prealabil postat de traian05

ca sa vezi..."PAMANTUL E PLIN DE PACATELE NOASTRE" Oare numai pamantul?

Parca si fetita de 11 ani care a facut avort in anglia tot de prin partea asta a tarii este, nu?....:(

Asa e,dar sa tineti cont ca in acele zone sunt oameni extraordinar de evlaviosi si cu bun simt vo spun ca un cunoscator.

~Cred ca sunt si oameni evlaviosi, dar daca a venit o asa urgie peste ei inseamna ca mult mai multe sunt pacatele:(

Vremea nu se tulbura fara motiv! Eu sunt foarte convins ca aceasta e in foarte stransa legatura cu curatenia/armonia sufleteasca a oamenilor. Si daca in om NU e armonie crezi ca natura ramane impasibila?
Stim doar ca Dumnezeu a facut cu cuvantul(gandul) lucruri frumoase, iar noi oamenii le distrugem tot cu cuvantul(gandul rau si faptele rele).
De aceea se roaga sfintii... cu lacrimi pt pacate lumii! Emana iubire, armonie(energie pozitiva) ca sa spele dezarmonia din jur, sa echilibreze balanta energiei negative emanate de oamenii rai!

[/quote]

Dumnezeu abate asupra noastra aceste urgii nu numai ptr. a ne bate ci si ptr. ane intari in credinta si a vedea puterea Sa.

costel 29.07.2008 15:22:53

Penru cei care vor si au posibilitatea, exista si aceasta cale de a iesi in intampinarea celor in suferinta:

Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor, contul in lei: RO 51 RNCB 02 34 03 70 10 91 00 14, deschis la BCR, filiala Suceava

Episcopia Maramuresului si Satmarului, contul in lei: RO 97 RNCB 01 82 03 41 35 55 00 01, deschis la BCR, filiala Baia Mare

Arhiepiscopia Iasilor, contul in lei: RO 19 BACX 00 00 00 30 10 57 80 14, deschis la UniCredit Tiriac Bank - Iasi.

C-tin 29.07.2008 16:55:33

Citat:

În prealabil postat de Z.Lidia
:hmmm: C-tin, Ioan, sa avem mai bine frica de Dumnezeu. Nu cred ca ei sunt mai pacatosi ca noi. Asta e judecata oamenilor. Amintiti-va de Iov!

Lidia/Traian! Lasa sa nu ne mai comparam cu Iov!Ce bine ar fi sa fie aici vorba de suferinta lui Iov. Suferinta Sfantului intru desavarsire sa si totodata intru mantuirea celor multi si impacarea lor cu Dumnezeu!
ADICA! sa sufere unul pentru cei multi... LA inundatiile astea sufera toti...

Nici macar ierarhii nu au inteles! Cu litere de-o schioapa sta in ziare scris ca Biserica face rugaciuni pt incetarea ploii. Na! c-am ajuns si sfinti care pot indupleca pe Dumnezeu sa opreasca urgia:rolleyes: Cand normal ar fi sa scrie CU LITERE DE-O SCHIOPA, ca fac rugaciuni de POCAINTA. Ca-si pun cenusa in cap! Doar asa a scapat cetatea Ninivei ...
Par cinic in textul meu privind acesta inindatie pt ca privesc mai mult la folosul sufletesc decat cel trupesc!
Cand un sfant parinte román din Muntele Athos a fost rugat de fratii sai monahi greci sa faca rugaciuni de incetare a incendiului ce izbucnise in Sfantul Munte. Parintele le-a raspuns in putina greaca pe care o stia: "NU-NU! MULT VERDE, MULTA LENE!". I-a lasat sa le arda bunurie... Noi am spune ca e criminal nu? Daca avea putere de rugaciune sa induplece pe Dumnezeu si n-a facut-o! Fiindca a considerat atunci ca le e mai de folos necazul decat bunastarea...
Sper sa nu va supar cu ce spun, dar eu in cazul asta ma rog numai pentru mantuirea sufletelor lor si atat! iar milostenia o fac in alta parte!

Cat priveste frica de Dumnezeu,,,, cine asculta de frica. e bine! Dar cine asculta din dragoste...e si mai bine!

Si inchei cu un raspuns la afirmatia lui Traian: Dumnezeu nu bate deloc! Ci doar ingaduie ca propria noastra uraciune sa ne trazneasca inapoi!
Unde este intradevar evlavie si smerenie nu sunt astfel de urgii nici macar pt intarirea credintei:rolleyes: lucru care e diferit de la om la om!

Z.Lidia 29.07.2008 17:14:13

Dar, daca ar fi sa ne dea Dumnezeu dupa merit la fiecare, ar fi cam gol Pamantul!
Ati auzit? Cate 300 lei pentru fiecare sinistrat, de la guvern.

C-tin 29.07.2008 17:32:09

Pamantul e deja gol,..pustiu de gol! Fiindca si sufletul e gol...e pustiu!
Ce sa mai faci dar cu o scanteie ici colo?
Deci,... gol e si pamantul de bunatatea lui Dumnezeu!

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:28:59.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.