Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   rude alianta (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4318)

lore86 24.02.2012 14:41:20

Citat:

În prealabil postat de ralucutza (Post 431276)
buna...am si eu o mare nelamurire,si mi as dori sa aud si alte opinii.....
sunt impreuna cu un baiat de aproape 2 ani..ne intelegem foarte bine..chiar foarte bine..avem chiar si planuri de viitor....si de curand am aflat (acum 3 luni)..ca el este var primar cu sotia varului primar al tatalui meu...cam complicat....nu stiu ce fel de rude suntem si de ce grad....????...am vorbit si cu un preot si mi-a spus ca suntem rude prin alianta....altul ca este pacat..altul ca trebuie sa mergem sa vorbim cu un mitropolit si asa mai departe.....ma puteti ajuta si pe mine???..va multumesc frumos!!!

Sunt 9 grade de rudenie intre voi.
Fiind vorba de o rudeie prin alianta, canoanele o opresc pana la al saselea grad, in caz de afinitate de gradul 2.
Iar la voi sunt 9 grade de rudenie, iar cazul de afinitate e de gradul 3.
Teoretic nu sunt impedimente.
Dar nu faceti nimic fara a consulta un preot, dar care sa cunoasca hotararile canonului 54 Trulan.

lore86 24.02.2012 14:45:15

Citat:

În prealabil postat de luana (Post 87705)
Sper sa ma puteti ajuta intr-o problema personala. Mama mea are o sora care este maritata cu fratele prietenului meu. Am voie sa fiu/casatoresc cu prietenul meu? Asta, trecand peste comentariile rudelor lui si ale mele.

Afinitate de gradul 2, cinci grade de rudenie.
Nu puteti avea o relatie si nu va puteti casatori.
daca lucrul acesta se face cu dispensa, s-ar putea sa aveti muult de suferit:copii bolnavi, neintelegeri , divort.
Acelasi canon 54 Trulan, interzice casatoria in acest caz.

acum logic: matusa iti va deveni cumnata.Ti se pare firesc?

ralucutza 25.02.2012 15:53:46

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 431494)
Sunt 9 grade de rudenie intre voi.
Fiind vorba de o rudeie prin alianta, canoanele o opresc pana la al saselea grad, in caz de afinitate de gradul 2.
Iar la voi sunt 9 grade de rudenie, iar cazul de afinitate e de gradul 3.
Teoretic nu sunt impedimente.
Dar nu faceti nimic fara a consulta un preot, dar care sa cunoasca hotararile canonului 54 Trulan.

va multumesc mult de tot...mi-ati luat o mare piatra de pe inima...cum am mai precizat..am vb cu mai multi preoti..fiecare cu parerea lui...ultimul mi-a spus a ma duc la un mitropolit sa obtin o dispensie....nu stiu ce sa mai cred .....oricum eu nu ma despart de iubitul meu.....inca o data va multumesc din inima tuturor celor care imi raspundeti...va doresc o viata cat mai frumoasa...

razvan_andrei 26.02.2012 02:03:52

Citat:

În prealabil postat de luana (Post 87705)
Sper sa ma puteti ajuta intr-o problema personala. Mama mea are o sora care este maritata cu fratele prietenului meu. Am voie sa fiu/casatoresc cu prietenul meu? Asta, trecand peste comentariile rudelor lui si ale mele.

Nu iti este ruda de sange, nu aveti gene comune, deci nu vad problema.

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:50:31.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.