Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Exista suflet pereche? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4770)

Anca-Miha 24.10.2008 01:18:02

Suflete pereche? Poate gemenii.

cristiboss56 24.10.2008 05:01:07

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 97347)
Suflete pereche? Poate gemenii.

Nici acelea nu sunt intru totul pereche, pentru ca nimic , absolut nimic, nu sunt identice in marea Creatie. Aparent, asa ar parea, dar in asta consta "minunea"Creatiei, diversitatea fara margini.

Z.Lidia 24.10.2008 08:55:32

Probabil cine a initiat topicul s-a gandit la nunta, la iubire, la a-ti cauta/astepta sufletul pereche. Mi-am pus intrebarea asta prin adolescenta. Am vazut cat de diferiti suntem, cum chiar cei mai buni prieteni se intampla sa nu ne suportam. Insa ceva ne tine impreuna, in relatii de prietenie vechi de cand ne stim, in casatorii atat de rare din iubire pura, nici cea patimasa-nebuna, cu pacatele ei, dar nici socoteala rece a averii.
Poate ca cei care se iubesc sunt suflete pereche. Poate iubirea ii face asa.

maniucu 24.10.2008 09:10:57

Citat:

În prealabil postat de Z.Lidia (Post 97377)

Foarte frumos ai spus :41:, asta cred si eu.

mihailt 24.10.2008 11:41:49

Nu exista suflet pereche.
Aceasta teorie e luata din religia hinduista (religie care face parte din categoria religiilor sataniste).
Vedeti Adam si Eva de Liviu Rebreanu (carte eretica).

cristiboss56 24.10.2008 21:26:48

Citat:

În prealabil postat de Z.Lidia (Post 97377)
Probabil cine a initiat topicul s-a gandit la nunta, la iubire, la a-ti cauta/astepta sufletul pereche. Mi-am pus intrebarea asta prin adolescenta. Am vazut cat de diferiti suntem, cum chiar cei mai buni prieteni se intampla sa nu ne suportam. Insa ceva ne tine impreuna, in relatii de prietenie vechi de cand ne stim, in casatorii atat de rare din iubire pura, nici cea patimasa-nebuna, cu pacatele ei, dar nici socoteala rece a averii.

Mda, frumos spus ! Poate o compatibilitate , e mult mai bine spus. Firea umana, trupul insusi ce este tempulul sufletului, depind de acest dat al fiecaruia, acest dat , acest dar, aceasta suflare din suflarea Divina. El, sufletul, luat ca esenta a Creatiei noastre, ce nu putem, aici, a-l separa de trup, ne da talantii fiecaruia, pe care unii ii sporesc, iar altii ii risipesc intru libertatea data.
:104:

C.tin 24.10.2008 22:50:10

Atentie la confuzia exprimarii!

Citat:

În prealabil postat de mehiel (Post 96675)
Exista suflet pereche? As dori sa stiu parerea voastra despre acest subiect!

Prin suflet pereche nu trebuie sa intelegem ca este vorba de un suflet asemenea cu un altul, ci doar ca pot fi suflete imperecheate intru ajutorare reciproca, asta pt a usura vietuirea in lumea asta (dincolo Dumnezeu o stie): -ca in taina cununiei, o prietenie sincera etc. Deci, suflete care investesc unul in altul, se jertefesc unul pt altul, acestea se impereacheaza prin legaturi, desi nevazute, foarte reale insa, f simtite.

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:22:16.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.