![]() |
Citat:
|
...of!,franceza!!!
Bine spus!,ai spirit pedagog,Noesisa,asa este si corect,doar ca eu nu prea ma pricep,sunt in situatia de a face acest referat dupa ""ij-de ani"de la ultima perioada in care am invatat franceza.Este adevarat,aveam note bune,dar nu mi-a placut niciodata franceza,invatam fiindca profesoara ne facea mereu isterici si ne bubuia permanent.
Deci,nu ma pricep sa fac aceasta compunere,dar fiindca adevaratul ajutor,presupune,exact cum ai spus Noesissa,mai degraba corectarea acesteia,am sa ma straduiesc si am sa o fac asa cum pot,cu documentatii,bine-nteles. Am specificat,mai degraba ma pricep la japoneza!!! |
Citat:
Ory,de unde si pana unde japoneza? Te pricepi si la scrisul lor? he he he.Ciudat ,primul roman pe care l-am intalnit care stie japoneza.Franceza este mai usoara si este o limba foarte frumoasa,o limba romanica . |
Povestirea cu care incepe topicul e o erezie crunta.
Domnul nostru Iisus Hristos este atotputernic si a aratat ca poate sa opreasca si furtunile (care de altfel tot Dansul hotareste cum si pe unde sunt). In Israel nu cresc brazi si Domnul nostru Iisus Hristos nu a fost in nicio alta tara afara de Israel. (a stat dupa nastere o perioada mica de timp in Egipt). E obicei paganesc sa bagi in casa brad de Nasterea Domnului zisa si Craciun si e neplacut lui Dumnezeu sa strici un brad pe care Dansul l-a crescut in 10 ani sau ceva de genul acesta pentru un obicei pagan. Brazii exista mai dinainte de nasterea Domnului nostru Iisus Hristos cu trup din Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu si asa aveau de cand i-a creat chiar Domnul nostru Iisus Hristos impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant proprietatile. Plantele au suflet irational si in consecinta nu pot sa aleaga daca sa faca ceva sau nu. |
Citat:
[COLOR=green]E o LEGENDA! Ca sa afli ce e aceea legenda, studiaza teoria literaturii... Daca dumneata nu esti in stare sa te bucuri, sa vibrezi in asteptarea unei sarbatori, macar lasa-i pe altii sa-si impartaseasca gandurile si bucuriile...[/COLOR] |
Citat:
|
Citat:
|
DECEMBRIE-luna lui Undrea
[COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Decembrie este a 12-a luna a anului in calendarul Gregorian si una dintre cele sapte luni gregoriene cu o durata de 31 de zile.[/COLOR] [COLOR=green]Numele lunii decembrie vine de la cuvantul latinesc "decem" (zece) pentru ca era a zecea luna in calendarul roman. Popular, decembrie se numeste "Undrea", denumire ce vine de la Andrea, in amintirea Sfantului Andrei, sarbatorit pe 30 noiembrie.[/COLOR] [COLOR=green]Dacii o numeau "An-Dar" (Sfarsitul anului) sau "Neikoy" (Batranul) si o celebrau cu un intreg cortegiu de sarbatori.[/COLOR] [COLOR=green]O luna plina de zapezi si zurgalai, cand se praznuiesc datini si sarbatori mostenite din cele mai stravechi vremuri.[/COLOR] [COLOR=green]Batranii se mai calauzesc dupa vechi traditii si superstitii... iata cateva dintre acestea:[/COLOR] [COLOR=green]- daca pe 6 decembrie este frig, urmeaza un an cu recolte bogate;[/COLOR] [COLOR=green]- daca fumul iese pe cos drept in sus, vine timp geros; daca se lasa n jos, urmeaza moina; daca nu este vant si se lasa pana aproape de pamant, vine zapada[/COLOR] [COLOR=green]- daca lemnele trosnec in soba si flacara este rosie, vine ger cumplit; daca lemnele nu ard bine si iese fum, va fi moina;[/COLOR] [COLOR=green]- daca pe 12 decembrie este soare, de Anul Nou va fi ger si cer senin; daca vor fi nori si promoroaca pe copaci, de Anul nou va fi cald si inorat;[/COLOR] [COLOR=green]- daca in seara de 25 decembrie cerul va fi plin de stele, urmeaza un an cu recolta bogata de fructe; daca ziua va fi calda, primavara va fi rece.[/COLOR] [COLOR=green]Luna decembrie mai este numita si "cap de iarna", iar proverbul ne previne ca "daca Undrea inteapa si gileste, de sarac nu se-ngrijeste".[/COLOR] [COLOR=green]O forma populara de prezicere a timpului spune: "daca viscoleste in decembrie, vor roi albinele", iar agricultorii au observat ca "daca iarna-i grea, omatu-i mare, semne bune anul are".[/COLOR] [COLOR=green]O alta vorba din popor zice: "Cand zapada de decembrie cade, casatoreste-te si dragostea adevarata va dura."[/COLOR] [COLOR=green]Iata si cateva aspecte pline de farmec, legate de cei nascuti in ultima luna a anului, ce se regasesc in "Gromovnic", o carte populara cu caracter astrologic...[/COLOR] [COLOR=green]Portivic gromovnicului, copilul ce se va naste sub acest semn al Arcasului va fi cu minte buna si cu socotinta, intelept, cucernic, drept, smerit, milostiv, norocos, sfatuitor bun, bine va grai. De raul altuia nu se va bucura. Frumos la stat, cu ochi negri, va fi tare in umeri, iar parul il va avea neted. Va fi vesel, bland, bun la minte, cu chiverniseala. Va suferi de durere de cap si de junghiuri, va avea semn la piept sau in frunte.[/COLOR] __________________ |
ce insemna moina??
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:49:24. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.