Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Eutanasia (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5044)
-   -   Si-a castigat in instanta dreptul de a muri ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5404)

Agkelos 26.02.2009 07:57:20

De multe ori stau si ma intreb daca evolutia medicala e chiar atat de buna precum se spune. Ca sa ma iau de cazul de fata, chiar e sinucidere ce face fata? Oare nu ar fi corect din punct de vedere crestinesc sa nu acceptam un astfel de transplant? Pana la urma e impotriva naturii. Un transplant intr-adevar i-ar prelungi viata, dar oare viata aia intr-adevar trebuie prelungita?

Ca sa fac o comparatie as compara transplantul cu masturbarea. Se stie ca pentru masturbare, care e o anomalie doar la nivel de imaginatie si prin definitie e ceva trecator, canonul e de 100 de matanii timp de 40 de zile. Oare nu ar trebui sa existe un canon si pentru transplanturile acceptate? Asta avand in vedere ca e o anomalie permanenta, nu una provizorie, si e una in care e implicata intreaga noastra fiinta nu doar imaginatia.

Sa fiu pus intr-o situatie de genul asta nu stiu ce as alege si sper ca Dumnezeu sa nu ma lase sa ajung intr-o astfel de situatie pentru ca mi-ar fi foarte greu sa ma decid.

cristiboss56 26.02.2009 18:38:01

Citat:

În prealabil postat de Agkelos (Post 119210)
De multe ori stau si ma intreb daca evolutia medicala e chiar atat de buna precum se spune. Ca sa ma iau de cazul de fata, chiar e sinucidere ce face fata? Oare nu ar fi corect din punct de vedere crestinesc sa nu acceptam un astfel de transplant? Pana la urma e impotriva naturii. Un transplant intr-adevar i-ar prelungi viata, dar oare viata aia intr-adevar trebuie prelungita?

Ca sa fac o comparatie as compara transplantul cu masturbarea. Se stie ca pentru masturbare, care e o anomalie doar la nivel de imaginatie si prin definitie e ceva trecator, canonul e de 100 de matanii timp de 40 de zile. Oare nu ar trebui sa existe un canon si pentru transplanturile acceptate? Asta avand in vedere ca e o anomalie permanenta, nu una provizorie, si e una in care e implicata intreaga noastra fiinta nu doar imaginatia.

Sa fiu pus intr-o situatie de genul asta nu stiu ce as alege si sper ca Dumnezeu sa nu ma lase sa ajung intr-o astfel de situatie pentru ca mi-ar fi foarte greu sa ma decid.

Domnule dragă, comparația dintre transplant și masturbare , mi se pare chiar o mare, mare anomalie . Totuși te-aș intreba, dacă ai fi pus in situația de a alege dintre cele două, care crezi că ți-ar fi obțiunea ?

tigerAvalo9 05.03.2009 22:39:19

Citat:

În prealabil postat de Agkelos (Post 119210)

Dar te-ai gandit Angkelos ca atunci cand suntem intr-un asemena necaz Dumnezeu sa ne ajute prin acest transplant?Sa zicem ca suferi de o boala si iti trebuie urgent transplant sau mori ,si auzi ca s-a gasit un donator,eu cred ca DUMNEZEU mi-ar fi dat aceasta sansa de a mai trai pe Pamant .Dumnezeu ne incearca ,viata trebuie sa-ti placa,daca ti se ofera o sansa la viata de ce sa nu o accepti?Este sigur sansa data de Dumnezeu.Parerea mea.

Agkelos 05.03.2009 22:58:41

cristiboss56, nu mi se pare chiar asa deplasata comparatia. Transplantul e impotriva firii. E impotriva modului normal de functionare.

Referitor la intrebari am raspuns deja. Nu stiu ce as face. Chiar nu am cea mai vaga ideea. Cert e ca decizia nu ar fi usoara. Sper ca Dumnezeu sa nu ma puna intr-o asemenea situatie.

cristiboss56 07.03.2009 15:48:25

Transplantul de prelungește viața e cu binecuvântarea lui Dumnezeu , Cel dătâtor de viață. Impotriva firii este homosexualitatea, masturbarea , dar transplantul este o intervenție medicală, chirurgicală ce salvează viața, iar cei ce luptă pentru Viață, viață normală după Legea lui Dumnezeu, sunt binecuvântați. Să luptăm pentru viață, pentru o viață demnă , in credință, o viață premergătoare celei veșnice. Ce clădim aici , consolidăm dincolo, iar ce dărâmâm aici, vom da socoteală , tot dincolo. Un talant inmulțit , este și cel ce ajută in lupta și respectarea vieții insăși, a celui mai măreț și de preț dar primit vreodat in astă lume , Viața.

The_Fallen 19.07.2009 13:53:57

Citat:

În prealabil postat de Agkelos (Post 120692)
cristiboss56, nu mi se pare chiar asa deplasata comparatia. Transplantul e impotriva firii. E impotriva modului normal de functionare.

Referitor la intrebari am raspuns deja. Nu stiu ce as face. Chiar nu am cea mai vaga ideea. Cert e ca decizia nu ar fi usoara. Sper ca Dumnezeu sa nu ma puna intr-o asemenea situatie.

Ce canon vrei sa le dai?Sa faca un om bolnav metanii?Sau sa tina post, cand el trebuie sa tina un regim?Sau sa il opresti de la impartasanie cand nu stii, poate moare maine-poimaine in ciuda interventiei?

Mihnea Dragomir 29.01.2011 10:35:00

Veste super. Proiectul de lege care prevedea "liberalizarea" eutanasiei în Franța a fost respins de legiuitorii francezi. Cu un scor cam strâns, dar a fost respins.
Sursa: http://notdeadyetnewscommentary.blog...feated-in.html

glykys 29.01.2011 13:23:48

Unii sectanti refuza orice fel de transplant...

Dumitru73 29.01.2011 17:25:58

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 329631)
Unii sectanti refuza orice fel de transplant...

chiar si transfuziile.

calator prin ploaie 30.01.2011 10:18:15

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 329684)
chiar si transfuziile.

Da...unii sunt martorii lui Jehova, dar si ei acum accepta sangele preparat ...

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:20:45.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.