Citat:
În prealabil postat de silverstar
(Post 115165)
[COLOR=green]Și vulpea când nu ajunge la struguri, spune ba că-s acri, ba că-s prea sus... Lipsa banilor, în speță sărăcia, e cauza tuturor relelor... De asta atâtea crime, tâlhării, hoții, oameni bolnavi, boschetari, prostie, vieți distruse, copii schilodiți, analfabetism, lipsă de cultură...[/COLOR] :43:
|
Dumnezeu te-a imbogatit ca sa-i ajuti pe cei care sunt in nevoi, pentru a-ti fi iertate pacatele prin iubirea ta de oameni. Nu ti-a dat bani ca sa-i pastrezi si sa-i cheltuiesti fara rost. Din aceasta cauza a facut si bogatia nesigura, provizorie, nestatornica, ca sa micsoreze pofta noastra nebuna dupa bani
Banii trebuie sa-i dobandeasca cineva ca un stapan adevarat, si nu ca un rob al lor. Nimeni nu este mai lipsit de minte decat robul banilor. Crede ca are putere peste ei, in vreme ce ei au putere peste el.
Sa nu crezi ca, dobandind multe, vei dobandi si adevarata placere. Placere si bucurie si pace ai atunci cand nu vrei sa te imbogatesti. Daca alergi dupa bogatie, atunci nu vei inceta sa te chinui. Dorinta de imbogatire nu poate fi potolita. Cu cat strabati un drum mai lung, cu atat mai mult te indepartezi de scopul tau final. Cu cat iti doresti mai multi bani, cu atat vei fi mai nelinistit.
Ai bani putini si vrei multi. Ai bani multi si vrei si mai multi. Oricati ai avea, tot nu esti multumit.
Normal ca am fost lasati pe pamant sa muncim, sa ne castigam existenta prin munca multa dar nu cu dorinta nebuna de imbogatire. Sa ne dorim sa traim decent si multumind mereu pentru tot, Bunului Dumnezeu!
Si pentru bune si pentru cele care nu ni se par noua bune.
Crede-ma ca nu sunt vulpea care nu ajunge la struguri. Am fost aproape de a pasi in cealalta lume vesnica si Bunul Dumnezeu mi-a mai dat o sansa! Cand afli ca esti condamnat la moarte, banul nu mai valoreaza nimic. Nu mai are nici o putere averea, ce sa mai faci cu ea?
Sa dea Domnul sa cunosti si tu sfanta mila cereasca pe care sa o dobandesti prin pocainta.