![]() |
Cine este cu Hristos este ASEMENEA Lui! Fiind asemenea Lui, poti IUBI neconditionat, poti ierta chiar si cel mai mare rau!!! Cine nu-L are pe Hristos in viata sa, este asemenea pomului neroditor, care se taie si se arunca in foc! A fi fara de Hristos, a trai in INTUNERIC si in URA si in DUSMANIE!!!
Am avut clipe GRELE din copilarie, pana acum 21 de ani de suferinta... din partea unuia dintre parintii mei... dar MA RUGAM mereu si il priveam ca a gresit ca PRIMA data!!! Il vedeam neputincios si il intelegeam ca NU el face acelea ci duhul necurat ca sa ne piarda si pe nioi si pe el! Si am staruit in rugaciune muuuulta (21 de ani) dar SLAVA DLUI si Maicii Sale, acum se afla bine!!!! SI tot asa ajunsesem sa il urasc... dar ma speria gandul ca daca mor suparat pe el, IADU ma mananca!!!! si ma luam cu Rugaciunea si a trecut, din MILA Sa!!! RUGACIUNE RUGACIUNE RUGACIUNE!!! |
Sf. Ioan Hrisostom spunea: "Cata deosebire exista intre o suta de dinari si zece mii de talanti, tot atata deosebire exista intre greselile semenilor nostri fata de noi si greselile noastre fata de Dumnezeu. Si ce pedeapsa n-am merita atunci cand nu vrem sa ni se ierte o datorie de zece mii de talanti in schimbul iertarii unei datorii de o suta de dinari?"
|
Da, Geo, insa anumite chestii iti raman pe creier si nici macar nu te poti gandi la ele pentru ca iti face rau numai sa-ti aduci aminte. Cu atat mai putin sa ierti persoana vinovata asa repede.
Si nu inteleg, vrei sa spui ca oamenii pana la Iisus nu stiau ce-i aia moralitatea? Ca moralitatea vine din religie? Ca eu, de exemplu, sunt imoral din oficiu doar pentru ca nu cred in ce crezi tu? Sunt doua sute si ceva de milioane de ortodocsi pe lumea asta, restul, pana la sase miliarde sunt de alte religii. Oare toti oamenii astia traiesc in intuneric, ura si dusmanie doar pentru ca nu cred in Iisus asa cum crezi tu? Ar trebui sa fim cel mai luminat popor de pe fata pamantului, daca tot suntem adevaratii crestini. Numai ca suntem la fel de hoti si criminali si pacatosi ca orice alt popor. |
Citat:
|
Citat:
Celelalte popoare eu fiecare MORALITATEA sa! Daca se apropie de crestinism, vor primi usor credinta crestina, daca nu, PRIN catehizare vor fin invatate! |
raspuns patinina 34
Atunci cand cineva iti face rau si nu il poti ierta inseamna ca il urasti !
Ura,dusmania si resentimentele produc in organism o stare toxica;aceasta stare provoaca boli cum ar fi:cancerul.Pe langa acest lucru ingrozitor o sa aiba si necazuri pentru ca bolile si necazurile vin din pacate,iar ura si dusmania sunt pacate deoarece nu face parte din iubirea pentru aproapele nostru pe care trebuie sa il iertam daca vrem sa ne ierte si Dumnezeu greselile noastre dupa cum spune rugaciunea ,,Tatal nostru..'' Ii recomand sa citeasca seminarul ''sa ne vindecam iertand'' de pe site-ul Maica Siluana. |
Si eu ma confrunt cu aceeasi problema deseori. E usor sa dai sfaturi intelepte, dar greu sa ierti. Iar iertarea adevarata presupune si uitarea raului care ti s-a facut... Nu-i simplu deloc, insa toate sunt cu putinta cu ajutorul Celui ce a invins raul si suferinta si care S-a rugat sincer pentru cei care Il crucificau. Deci, uneori cand spun "Tatal nostru" ma rog scurt sa ma ajute Dumnezeu sa iert si sa uit greselile altora... Caci altfel nu ne putem numi crestini, putem? Ni s-a spus simplu si clar: ce folos aveti daca ii iubiti numai pe cei care va iubesc? Si paganii fac aceasta. Desavarsit este cel care ajunge, prin mila Domnului, nu de la sine, sa-i iubeasca chiar si pe vrajmasii lor. Ceea ce nu este cu putinta la oameni este posibil cu ajutorul celui care S-a facut Om si ne-a aratat modelul dupa cum trebuie sa traim.
Doamne, ajuta-ne sa iertam celor care ne gresesc si sa suferim cu rabdare raul din jurul nostru. |
Din pacate ea NU POATE IERTA, SI NICI NU VREA, insa altfel e persoana cea mai buna din lume. Asta pt ca ea este corecta si buna la suflet, insa altii i-au facut un rau enorm.
Este una dintre cele mai mari donatoare aici, ajuta pe toti, indruma pe toti, insa... da, nu poate ierta, din pacate. Si nici nu vrea, pt ca intr-adevara raul care i s-a facut a fost enorm si nedrept. |
Este greu sa iertam,desi incercam sa ne purtam frumos sau sa uitam rautatile care ni le-a facut o persoana acestea ramant intiparite si trecand anii ni se vor aminti iar,sufletul ,amintirile sufletului nu se sterg cu buretele.Nu i se va intampla nimic ei,Dumnezeu stie ce e in sufletul ei si cata suferinta are..
|
Ea a avut o mama buna ca si ea, insa iertatatoare, insa tatal nu putea si nu poate ierta nici acum.
Sint doua surori: una este iertatoare, iar cealalta, prietena mea este ne-iertatoare. Amindoua sint de o moralitate impecabila, profesionale si gata s asara in ajutor pentru oricine cere o mana de ajutor. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:57:11. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.