Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Tinuta in Biserica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5026)
-   -   Oare trebuie sa ne spalam? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6092)

eduardd 23.04.2009 00:39:45

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 130082)
Faptul ca exista unii parinti care nu se spala (in mare parte calugari), aceasta este o exceptie si nu trebuie raspandita, caci multi nu ar putea intelege aceasta. Trebuie stiut insa ca ei sunt extrem de rari (aceia care nu se spala, insa miros foarte frumos). Daca nu s'ar spala toti, ar mirosi greu, ca si noi, atunci cand amanam spalarea din varii motive

Exact! Dar cum nu cunoastem din proprie experienta cum este sa nu mirosi sau mai corect spus sa emani buna mireasma inca din viata..nu am putea sa vorbim decat gresit.. de aceea propun sa votam pentru spalare. Cine e pentru? Cine impotriva? :30:
ps- acum chiar merg in pat..deci..din nou..Noapte buna si..Buna dimineata! :5:

ory 23.04.2009 01:04:49

Daca un om este chel in cap,caci pe spalarea capului se bazeaza interdictia de spalare in zi de sarbatoare,altfel nu vreau sa-mi imaginez ca oamenii nu se spala deloc in zilele de sarbatoare.Ok!Dar,ce te faci,daca esti chel in cap si,chiar sarbatoare fiind,te speli ca omul pe ochi,pe gat,urechi...dintr-un gest si trei miscari,ti-ai stropit toata chelia,si,deci,trebuie sa te stergi ulterior,asa ca ai putea sa spui ca te-ai spalat si pe cap in acea zi de sarbatoare...
Ei,vedeti,de aceia nu ma cramponez eu in atatea si atatea teorii,care mai de care mai pompoase,si,bine-nteles,impotriva firescului din jurul nostru.
Eu sunt pentru...Jenica!Mai bine sa miros a primavara,decat sa miros a "razboi neasumat",sa ma injure unul cand trece pe langa mine,si sa faca pacat.

patinina34 23.04.2009 02:29:21

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 130155)
Daca un om este chel in cap,caci pe spalarea capului se bazeaza interdictia de spalare in zi de sarbatoare,altfel nu vreau sa-mi imaginez ca oamenii nu se spala deloc in zilele de sarbatoare.Ok!Dar,ce te faci,daca esti chel in cap si,chiar sarbatoare fiind,te speli ca omul pe ochi,pe gat,urechi...dintr-un gest si trei miscari,ti-ai stropit toata chelia,si,deci,trebuie sa te stergi ulterior,asa ca ai putea sa spui ca te-ai spalat si pe cap in acea zi de sarbatoare...
Ei,vedeti,de aceia nu ma cramponez eu in atatea si atatea teorii,care mai de care mai pompoase,si,bine-nteles,impotriva firescului din jurul nostru.
Eu sunt pentru...Jenica!Mai bine sa miros a primavara,decat sa miros a "razboi neasumat",sa ma injure unul cand trece pe langa mine,si sa faca pacat.

Si eu sint 200% de acord cu Jenica.
Ory:
Ar fii interesant sa stiu totusi: mai poti fii chel altundeva, sau doar "in cap"?

windorin 23.04.2009 10:10:58

Omul este trup si suflet, deci ingrijirea trupului este o datorie pe care omul nu poate si nu are voie sa o neglijeze.

Parintii care nu se spala si care nu miros sunt ceva rar. Nu stiu prea multe despre ei. Si oricum, au binecuvantare pentru aceasta.

ory 23.04.2009 21:02:02

Citat:

În prealabil postat de patinina34 (Post 130157)
Si eu sint 200% de acord cu Jenica.
Ory:
Ar fii interesant sa stiu totusi: mai poti fii chel altundeva, sau doar "in cap"?

Patinina,ma pui intr-o situatie dificila....ei,era unu noaptea,baiguiam si eu.

patinina34 23.04.2009 21:07:51

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 130355)
Patinina,ma pui intr-o situatie dificila....ei,era unu noaptea,baiguiam si eu.

:24::25:

Ei, Ory, credeam ca intr-adevar am uitat limba romana, intr-atit incat nu mai stiu la ce te referi!!!
:24:

Nu-ti face probleme.
Acum ca rasuflu usurata, ca am inteles bine, hai sa zambim si sa radem putin sa ne destindem.:35:

andreicozia 23.04.2009 21:19:59

Este interesant cum animalele nu se spala si totusi sunt curate si nu miros daca sunt lasate in salbaticie

Frunzele si florile nu se spala si totusi natura le-a inzestrat cu calitati sa ramina curate.

Oare noi suntem mai prejos ca aceste organisme? Conform Mintuitorului , Nu! si tot El ne invata ca nu trebuie sa ne agitam prea mult cu infatisarea exterioara...vezi exemplul crinului

Deci cind s-a produs aceasta abatere de la firesc si natural?

Cine a inventat spalatul corpului, aceasta necesitate care pare a fi o indepartare de pe calea indumnezeiri.....si dovada este felul straniu in care se comporta unii calugari care refuza sa se spele si acelasi lucru exista si la alte culturi indigene care nu numai ca nu se spala dar se si acoppera sistematic cu argila si stau in soare pina cade de pe ei si gata nu mai miros urit

tigerAvalo9 23.04.2009 21:29:47

Sa nu exageram,daca nu ne spalam mirosim urat,scurt si la obiect,raspuns de clasa a doua.Daca nu iti ingrijesti corpul nu ai respect nici fata de suflet,parerea mea.

windorin 23.04.2009 22:32:44

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 130363)
Este interesant cum animalele nu se spala si totusi sunt curate si nu miros daca sunt lasate in salbaticie. Frunzele si florile nu se spala si totusi natura le-a inzestrat cu calitati sa ramina curate.

Plantele si animalele nu pacatuiesc. Mirosul cel urat este prezenta pacatului in om.
Sfintii nu miroseau urat nici in timpul vietii, nici dupa.

Anca-Miha 23.04.2009 23:09:49

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 130363)
Este interesant cum animalele nu se spala si totusi sunt curate si nu miros daca sunt lasate in salbaticie

Cainele si pisica mai ales, se spala tot timpul.

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:33:10.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.