![]() |
Am mai scris cuiva pe forum asta..ma voi repeta :1:
Demult mi-a spus un parinte: jenica toate calitatile, realizarile tale valoreaza cate un O, dar daca in fata acelor multi de O nu exista 1...nu reprezinta nimic. Dar daca pui 1..adica pe Hristos...devii miliardar in Hristos Domnul. Bucurie! |
Citat:
|
Citat:
|
Frumos spus,adevarat spus,dar foarte greu de dobandit,mai ales in acest cotidian care,de fapt ne caracterizeaza pe fiecare dintre noi,intr-o oarecare masura.Stau si ma intreb,oare daca am face ceva mai mult fiecare dintre noi,oare lumea nu ar fi mai buna si implicit,mai aproape de Dumnezeu!!!???
|
Harul
Citat:
|
Citat:
|
“ – Parinte,de ce trebuie sa cerem de la Dumnezeu sa ne ajute,de vreme ce El stie nevoile noastre ?
- Pentru ca exista libertate.Si mai ales,atunci cand ne doare pentru aproapele nostru si Il rugam pe Dumnezeu sa-l ajute,El se induioseaza foarte mult si intervine fara ca sa sileasca voia noastra libera.Dumnezeu vrea sa ajute pe oamenii ce sufera.Dar pentru ca sa-i ajute,trebuie ca cineva sa-L roage.(…) Pentru fiecare om lucreaza in chip deosebit,precum ii foloseste fiecaruia mai bine.(…) Asadar,pentru ca Dumnezeu si Sfintii sa ajute,trebuie ca omul insusi sa vrea si sa ceara aceasta,altfel nu intervin.Hristos l-a intrebat pe paralitic : Vrei sa te faci sanatos ? (…) Cereti si vi se va da , spune Scriptura.Daca nu cerem ajutor de la Dumnezeu,in zadar ne chinuim.(…) Sa stiti ca numai patimile si pacatele sunt ale noastre.Orice bine pe care il facem este de la Dumnezeu si orice neghiobie pe care o facem este a noastra.(…) Singurul lucru pe care il are omul este intentia lui si potrivit cu ea il ajuta Dumnezeu.De aceea spun ca oricate bunatati am avea,ele sunt daruri ale lui Dumnezeu.Faptele noastre sunt zero,iar virtutile noastre sunt un sir de zerouri.Noi vom incerca sa adaugam mereu zerouri si vom ruga pe Hristos sa puna unitatea la inceput ca sa devenim bogati.Daca Hristos nu pune unitatea la inceput,osteneala noastra este pierduta.” (fragment din seria “Cuvinte duhovnicesti ale Cuviosului Paisie Aghioritul” – vol.II “Trezire Duhovniceasca” ) |
Citat:
Nu exista varsta pentru mantuire, Anca, doar se cere sa o cautam cu multa iubire in suflet, cu iertarea celor care ne-au gresit, sau cu care nu sintem de acord, post si rugaciune multa.:25: |
“Frate,ai experiat vreodata o mare bucurie?Acesta a fost Duhul Sfant.
Ai experiat oare-in vreme ce te bucurai de o multumire deplina in treburile lumesti-vreun dor mistuitor pentru cele ceresti?Acesta a fost Duhul Sfant,care-ti vorbea chemandu-te la Sine.(…) Frate,nu ti s-a parut adesea ca intreaga lume,cu toate lucrurile ei cele bune,nu face nici cat o lumanare,si ca tu vrei doar sa cazi in genunchi si sa te rogi pentru o mangaiere cereasca?Acesta e Duhul Sfant care-ti atinge sufletul. Frate,atunci cand Duhul Sfant iti atinge sufletul,cunoaste ca,atunci,intreaga lume iti va aparea intr-o lumina diferita,asa cum in noapte lumea noastra materiala este foarte diferita de aceea ce este luminata de soare,cand totul se vede limpede si e usor de vazut. Frate,in clipe de tristete adanca,n-ai experiat oare simtaminte de mangaiere binefacatoare si pace,ca o adiere calda,neasteptata,vestitoare a apropierii primaverii,in mijlocul gerului iernii?Este Duhul Sfant,Care te-a mangaiat,caci El este Mangaietorul. Frate,n-ai experiat un simtamant neasteptat de dragoste arzatoare pentru Dumnezeu,pe Care,desi nu L-ai vazut si nu-L poti vedea si nu-L poti cunoaste cu mintea,n-ai simtit apropierea Lui prin omul tau launtric,n-ai strigat din inima cu lacrimi:”Al Tau sunt eu,mantuieste-ma!(Ps.118:94)? Acesta este Duhul Sfant.Dragostea Insasi te-a luat sub acoperamantul ei.” (fragment din cartea “Cugetarile unei inimi smerite” - un document din secolul al XV-lea despre viata duhovniceasca) |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:50:52. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.