Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Am nevoie de un sfat (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6223)

LapetiteMoc 13.05.2009 01:08:32

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 136658)
Va multumesc pentru gandurile bune si sfaturile date.
Mai intai spunea cineva de a ne uni in afara bisericii pentru activitati culturale si de binefacere, ca nu e voie comert in biserica.
Aici e problema. Noi ne intalnim numai la biserica, altfel suntem atat de rasfirati in regiune. Si parintele cred ca ajuns sa le amestece deja pe amandoua si sa inteleaga ca le si reprezinta/conduce pe amandoua.
Pe urma ca sa faci o astfel de asociatie, fie ea numai culturala si de binefacere trebuie sa fie un jurist care sa se priceapa la acte si formalitati.
Nu stiu de unde s-o apuc.
Pe urma o consider ranire personala, pentru ca l-am rugat atat pe parintele sa ma sprijine in aceste proiecte.
N-am inteles de ce nu vrea, de ce ii este teama si cu ce il deranja.
Poate o sa am ocazia sa ma lamuresc cu dansul.
Si oamenii de ce nu m-au aparat, de ce nu m-au sustinut? Acum sa-i iert si sa ma intorc la ei. Da, asa este crestineste, dar asta nu este dragostea de oameni la nimeni.
Nu pot sa plec de la biserica asta , pentru ca nu am alta in zona. Altii au plecat in situatii similare, dar au masina si se pot duce la o biserica mai departe.
As mai putea sa merg la alti cretini ortodocsi: rusi, greci.
Apropos: primii au facut multe: scoala de duminica, biblioteca, alte actiuni umanitare.
Noi, romanii, oare de ce nu suntem in stare?
Revin: nu merg la ei pentru ca ma simt bine auzind slujba in limba mea.
Mi-este greu, nu stiu ce sa fac.
Mai grav este ca nu stiu ce sa fac cu spovedania, caci nu simt in dansul duhovnicul adevarat. Nici n-am avut altul si nu stiu ce sa cer, ce sa astept de la el.
Sunt ca omul de la lacul Vitezda: caut si astept Omul, inclusiv in preotul dat de Dumnezeu aici si nu-l aflu.
Si inca ceva: mi-am cerut iertare de la preot in fata oamenilor (desi nu ma simt vinovata cu nimic). Ar fi frumos asa cum spunea cineva aici, sa inteleaga si ceilalti ca au gresit. Of, numai Dumnezeu ne va arata asta.

Da Hartford, este cumplit sa pleci plangand de la biserica si ranit de preot/duhovnic si grav in acelasi timp. Caci unde sa te duci? Te rogi doar direct la Dumnezeu in casa ta. Asta fac eu acum.

Sophia, draga! Nu-ti pierde nadejdea, asta nu! Rugaciunea va limpezi mintea, preotului ii va trimite Domnul gand de pace si intelegere. Cu siguranta toate acestea se pot intampla in staruinta rugaciunii curate. Personal, nu am participat la activitatile Bisericii niciodata. Doar la Liturghie, spovedanie si intalniri cu parintele duhovnic pentru discutii literare, d-lui fiind in acelasi timp si scriitor. Si asta pentru ca, acum vreo 20 de ani, am dat lectii in particular copiilor unui preot. Discutand mereu despre copii m-am imprietenit cu preoteasa si astfel imi impartasea multe din discutiile pe care le avea cu doamnele de la cor si cu alti enoriasi implicati in proiecte. Mi-am dat seama atunci ca multi cautau doar un spatiu de afirmare pentru a-si mangaia orgoliul personal. Asa probabil se intampla si in parohia din care faceti parte. Nu va maniati, nu va intristati! Uitati toate cate vi s-au spus , pur si simplu iertati si uitati. Sa aveti o atitudine de prunc. "Parinte, ce credeti ca ar putea aduce intre oameni pacea si limpezirea mintii pentru a crea in jurul nostru Biserica Domnului? Sa nu-l lasam pe cel inversunat sa ne biruiasca si astfel sa ne facem de ocara in fata Domnului!" Poate o asemenea abordare ar functiona...

Doamne ajuta !!!

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:23:07.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.