Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Celulele stem reprezinta o speranta, dar in prezent sunt doar o iluzie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6320)

monica.miholca 19.05.2009 19:18:57

Citat:

În prealabil postat de scrabble (Post 139317)
Dar embrionul respectiv supravietuieste fara probleme procedurii de recoltare? Sau este vorba de embrioni crescuti intr-o ferma de eprubete?

E vorba de embrionii care raman de la procedura de fertilizare in vitro, cand de obicei se fecundeaza mai multe ovule, si numai unul-doi se implanteaza in uter. Folosirea embrionilor in scopuri de cercetare se face cu consimtamantul donatorilor. Nu, nu supravietuiesc acestia. Practic ei nu mai sunt implantati, iar celulele respective sunt cultivate (pe diferite medii de cultura).

monica.miholca 19.05.2009 19:20:21

Embrioni crescuti intr-o "ferma" de eprubete-cred ca "practica" asta este extrem de restransa, eventual la nivel de "cercetare", extrem de secret. Nu stiu de asa ceva.

georgeval 19.05.2009 21:13:43

Citat:

În prealabil postat de monica.miholca (Post 139294)
Deci, BOR este impotriva folosirii celulelor stem embrionare si este de acord cu folosirea celulelor stem ADULTE.

BOR este de acord cu celulele stem din alte tesuturi. BOR este impotriva intervenirii pe embrion, deoarece embrionul este o persoana in potenta.

monica.miholca 19.05.2009 21:15:05

Citat:

În prealabil postat de georgeval (Post 139361)
BOR este de acord cu celulele stem din alte tesuturi. BOR este impotriva intervenirii pe embrion, deoarece embrionul este o persoana in potenta.

DA, asta am spus si eu. Evident si eu sunt de acord cu acest punct de vedere.

monica.miholca 19.05.2009 22:57:16

Inca ceva :celulele stem prelevate , de fapt mai bine zis, si mai corect-sangele placentar, poate fi donat si altui copil.

Critica privind aceste prelevari ar fi faptul ca nu ne mai incredem in purtarea de grija a lui Dumnezeu si ca alegem sa ne asiguram oarecum sanatatea copiilor . cu acest lucru sunt de acord, insa daca un copil are leucemie, nu vom cauta oricum tratament pentru el? daca nu am prelevat sange inainte, tot vom cauta un donator. Sangele placentar, fiind prelevat de la acelasi copil, nu pune problema incompatibilitatii.
ce credeti?

axios 19.05.2009 23:08:05

...

Citat:

În prealabil postat de monica.miholca (Post 139387)
Inca ceva :celulele stem prelevate , de fapt mai bine zis, si mai corect-sangele placentar, poate fi donat si altui copil.

Critica privind aceste prelevari ar fi faptul ca nu ne mai incredem in purtarea de grija a lui Dumnezeu si ca alegem sa ne asiguram oarecum sanatatea copiilor . cu acest lucru sunt de acord, insa daca un copil are leucemie, nu vom cauta oricum tratament pentru el? daca nu am prelevat sange inainte, tot vom cauta un donator. Sangele placentar, fiind prelevat de la acelasi copil, nu pune problema incompatibilitatii.
ce credeti?

trebuie sa facem tot ce e posibil omeneste pentru a salva viata cuiva. si ce e cu neputinta la oameni va fi la Dumnezeu.
insa am o intrebare pentru tine monica. tratamentul cu celule stem este util si in cazul limfomului hodgkins?

monica.miholca 19.05.2009 23:21:43

Citat:

În prealabil postat de axios (Post 139388)
trebuie sa facem tot ce e posibil omeneste pentru a salva viata cuiva. si ce e cu neputinta la oameni va fi la Dumnezeu.
insa am o intrebare pentru tine monica. tratamentul cu celule stem este util si in cazul limfomului hodgkins?

Tratamentul limfomului Hodgkin este chimioterapia si transplantul autolog de celule stem hematopoietice (de la acelasi pacient). Deci, este chiar tratamentul de baza, nu numai ca este util (intai se incearca u chimioterapie, si daca este rezistent la chimoiterapie sau recidiveaza, se face transplantul). Transplantul alogen (de la alta persoana) nu s-a stabilit cat este de eficient.

axios 19.05.2009 23:33:43

...

Citat:

În prealabil postat de monica.miholca (Post 139391)
Tratamentul limfomului Hodgkin este chimioterapia si transplantul autolog de celule stem hematopoietice (de la acelasi pacient). Deci, este chiar tratamentul de baza, nu numai ca este util (intai se incearca u chimioterapie, si daca este rezistent la chimoiterapie sau recidiveaza, se face transplantul). Transplantul alogen (de la alta persoana) nu s-a stabilit cat este de eficient.

multumesc...
din pacate e prea tarziu... doar intrebam...

monica.miholca 19.05.2009 23:36:40

Citat:

În prealabil postat de axios (Post 139395)
multumesc...
din pacate e prea tarziu... doar intrebam...

Imi pare rau, axios..

axios 19.05.2009 23:38:05

...

Citat:

În prealabil postat de monica.miholca (Post 139398)
Imi pare rau, axios..

e ok... voia lui Dumnezeu...

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:34:41.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.