Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Rusaliile (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5054)
-   -   Traditii de rusalii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6463)

afaraploua 09.10.2010 20:55:15

Citat:

În prealabil postat de Rodica50 (Post 295577)
De Rusalii, in zona Dobrogei, se impart la Biserica frunze sfintite de nuc, iar in zona Moldovei, frunze sfintite de tei. Pentru mine, aceasta zi minunata are o semnificatie speciala.

Si daca primim acele frunze, ce folos tragem?

gabriela8 09.10.2010 20:59:13

Citat:

În prealabil postat de afaraploua (Post 295598)
Si daca primim acele frunze, ce folos tragem?

Acele "frunze" de tei simbolizeaza limbile de foc, modul in care Duhul Sfant s-a pogorat peste Sfintii Apostoli.

afaraploua 09.10.2010 21:02:18

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 295604)
Acele "frunze" de tei simbolizeaza limbile de foc, modul in care Duhul Sfant s-a pogorat peste Sfintii Apostoli.

de ce sa simbolizeze? ce legatura este intre niste frunze vestede si puterea Duhului Sfant?

gabriela8 09.10.2010 21:27:43

Citat:

În prealabil postat de afaraploua (Post 295609)
de ce sa simbolizeze? ce legatura este intre niste frunze vestede si puterea Duhului Sfant?

Stai linistit(a), ca nu sunt idoli; nu cinstim frunzele!

afaraploua 10.10.2010 09:04:49

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 295635)
Stai linistit(a), ca nu sunt idoli; nu cinstim frunzele!

Nu am zis ca le cinstiti, dar ce inseamna atata teatru ieftin? adica in loc sa primiti Duhul Sfant, daruri alese asa cum descrie Pavel la 1 corinteni cap.12, va multumiti cu niste frunze de nuc sau de tei? e hilar. Ce scrie la Galateni 3:5? Ce dadea Dumnezeu primilor crestini si ce se intampla? iar acum...frunze! nu, multumesc.

cristina2012 10.10.2010 15:30:49

Citat:

În prealabil postat de afaraploua (Post 295726)
Nu am zis ca le cinstiti, dar ce inseamna atata teatru ieftin? adica in loc sa primiti Duhul Sfant, daruri alese asa cum descrie Pavel la 1 corinteni cap.12, va multumiti cu niste frunze de nuc sau de tei? e hilar. Ce scrie la Galateni 3:5? Ce dadea Dumnezeu primilor crestini si ce se intampla? iar acum...frunze! nu, multumesc.

Ok, nu le lua, dar nici nu ne deranja!

afaraploua 10.10.2010 15:46:24

Citat:

În prealabil postat de cristina2012 (Post 295783)
Ok, nu le lua, dar nici nu ne deranja!

Cu ce v-am deranjat? Suntem pe un forum, a fost deschisa o tema de discutie, deci pentru asta suntem aici, ca sa discutam. Daca nu va convine parerea mea, cine va pune sa o comentati? nu puteti sa sariti peste postarile mele?

Rodica50 10.10.2010 17:07:41

Citat:

În prealabil postat de afaraploua (Post 295726)

In aceasta zi minunata , dupa Sfanta Liturghie, se rostesc de catre preoti sapte rugaciuni patrunzatoare, sapte ingenuncheri- este atat de frumos- si preoti si mireni ingenuncheaza in timpul rugaciunii. Frunzele simbol sunt o mangaiere pentru credinciosi - personal simt o mare bucurie- se rememoreaza Pogorarea Duhului Sfant peste Sf. Apostoli.

Daca ploua in sufletul tau, nu ai dreptul sa razi de credinta noastra.

afaraploua 10.10.2010 17:18:59

Citat:

În prealabil postat de Rodica50 (Post 295805)
Daca ploua in sufletul tau, nu ai dreptul sa razi de credinta noastra.

Nu am ras, doamna, comentam ca de aia suntem pe forum. Adica daca e un forum public imi dau si eu cu parerea, personal nu m-as duce la o religie pentru ca sa-mi dea frunze, ci ca sa vad Duhul Sfant manifestandu-se. Va deranjeaza acest comentariu? Este parerea mea si cred ca am tot dreptul sa o expun pe forum.

Rodica50 10.10.2010 17:32:04

Mai intai, credinta!

Citat:

În prealabil postat de afaraploua (Post 295806)
Nu am ras, doamna, comentam ca de aia suntem pe forum. Adica daca e un forum public imi dau si eu cu parerea, personal nu m-as duce la o religie pentru ca sa-mi dea frunze, ci ca sa vad Duhul Sfant manifestandu-se. Va deranjeaza acest comentariu? Este parerea mea si cred ca am tot dreptul sa o expun pe forum.

"Duhul sufla unde vrea"- La Sfantul Serafim de Sarov se vorbeste deslusit despre lucrarea Duhului, cum explicit se vorbeste si in vietile Sfintilor. Sfantul Duh este prezent in lume, dar trebuie sa crezi, sa ai credinta dreapta, sa faci voia lui Dumnezeu. Crezi ca ne-am ridicat la asemenea masura?Sa nadajduim in Domnul, si sa nu luam in deradere cele sfinte!Intelepciune!

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:08:33.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.