![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Cred ca pozitia capului este de luat in seama. Caci nu e important sa ne vada lumea ca avem dezlegare pentru Sfanta Impartasanie, ci sa constientizam pe Cine-L primim drept Cina. Daca vom constientiza maretia Sfintei Impartasanii, vom avea o pozitie si o atitudine smerita.
Iar a-L intampina pe Hristos lumanarea aprinsa mi se pare firesc. Am vazut persoane care folosesc de mai multe ori aeeasi lumanare de ceara la impartasit. E o solutie pentru cei care au ganduri de zgarcenie. |
Sa ne fie clar, Hristos nu ne vrea cu lumanare in mana si cu inima departe de El. Mi s-ar parea o nebunie sa nu-l impartasesti pe un om daca nu are o lumanare in mana sau daca nu are capul plecat. De multe ori suntem si noi niste morminte varuite.
|
Exista mai multe traditii la impartasanie. Multi ortococsi nu vin la impartasanie cu lumanarea decat imediat dupa botez. Rusii si grecii, adica majoritatea ortodocsilor.. Asa ca sa nu absolutizam o traditie romaneasca. Cu simbolism frumos, ce e drept. Dar lumina in suflet trebuie sa o purtam, pana la urma.
|
Citat:
|
Citat:
Eu fac de aproape 20 de ani parte din parohii care nu sunt de traditie romaneasca, ci ruseasca si putin greceasca, si acolo nu s eimpartasesc oamenii cu lumanare, ci cu mainile inrucisate pe piept. Lumanarea este numai dupa botez la ei. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:29:49. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.