Catisma |
16.05.2010 14:30:18 |
Nu mor caii când vor câinii
Citat:
În prealabil postat de kiralina
(Post 248506)
nu draga,nu ni-i frica,abia asteptam sa crapam,da de ce sa te parcheze dracul pe celalalt taram?n-am inteles!
|
Dragă Kira, asta vroiam să spun încă de la prima postare a floriscăi si acum dacă ai formulat direct, îti spun:
Dracul nu ne omoară pentru că asa vrea el si nu ne ia când vrea el. Astea sunt încercări foarte grele, într-adevăr, dar a-i atribui lui o putere mai mare decât a lui Dumnezeu e mare păcat.
Am mai spus, astea sunt lucruri îngăduite de Dumnezeu (de ce, de ne ce, El stie si noi trebuie să trecem prin ele cu nădejde si cu pravilă zilnică). Nu sunt ideile mele, sunt ce învată Biserica si Sfintii Părinti. Dracul e un tolerat. Asta o spune Părintele Arsenie Papacioc.
Apropo de lipitul biletelelor si spusul formulei „Crucea lui Iisus să intre în tine” - să stii că am încercat. Nu merge. Nu stiu de ce. La tine e altceva, probabil în cazul tău asa trebuie, asa merge - persoanei respective i s-a dat asta pentru ea, dar nu merge neapărat si în cazul altora. Pentru că fiecare are ispita lui, cu altă formă si o altă intensitate si un alt traseu de remediere.
Eu nu am genul ăsta de „lupte” vizibile cu ei (sper să mă ferească Dumnezeu). Rămân la părerea (nu a mea, ci a Bisericii): nu solutiile de moment te scapă, ci tinut de pravila de rugăciune zilnică, mers la slujbe, dat pomelnice/acatiste etc. Si nu pierdeti nădejdea.
Ideea că „te omoară dracul” e tot de la drac. Asa se joacă ei cu mintea si sufletul omului, ca să se îngrijoreze si să i se facă frică. Scopul final este să împingă omul la deznădejde. Aici e păcăleala. Trebuie evitat lucrul ăsta cu orice pret.
|