Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Preotul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5012)
-   -   preot divortat (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7599)

geo.nektarios 16.11.2009 20:40:51

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 182179)
multumesc pentru raspuns. :5:si poate sluji si fara sa se mai recasatoreaca?

NU este recasatorire pt preot!!! Daca a ramas singur, sa isi duca Crucea singur, daca vrea sa se recasatoreasca, renunta la Preotie!!! Daca nu, poate merge la Manastire!!!

anaana71 16.11.2009 20:42:22

Citat:

În prealabil postat de geo.nektarios (Post 182184)
NU este recasatorire pt preot!!! Daca a ramas singur, sa isi duca Crucea singur, daca vrea sa se recasatoreasca, renunta la Preotie!!! Daca nu, poate merge la Manastire!!!

am inteles. :17:

sofiaiuga 16.11.2009 20:50:55

Citat:

În prealabil postat de geo.nektarios (Post 182162)
Trebuie anuntat Protopopul si sa vina si sa stabileasca ORDINEA in Parohie! Daca nu rezolva nimic, trebuie anuntat Episcopul locului de care apartine Parohia! Daca preotul respectiv este divortat pt ca el a vrut asta, datorita Preotesei infidele, sau alte probleme, NU MAI POATE SLUJI!!! Numai daca ea la parasit pt motive neintemeiate si de care preotul nu este VINOVAT CU NIMIC!!! In astfel de conditii el poate sluji si predica!!! Dar altfel NUMAI Epsicopul decide!!!

Parerile pot fi impartite si la episcopi ..iar daca acel preot vrea cu ADEVARAT PROPRIA MINTUIRE ..sa citesca PRAVILA DE L A GOVORA ,unde scrie ce spun SFINTII PARINTI IN LEGATURA CU ACEASTA PROBLEMA ..CACI EPISCOPII nu stim ..cit de laxi sint in privinta acestui subiect.De fappt ei ,episcopii tre sa se conduca dupa pravila de la GOVORA ..fara pogaoraminte..caci este vb.de mintuirea unui suflet si de slujire preoteaca.!..nu-i lucru de saga asta.!

sofiaiuga 16.11.2009 20:53:20

Citat:

În prealabil postat de geo.nektarios (Post 182184)

drept grait-ai:18:

byank_nico 16.11.2009 21:27:41

Eu stiu ca un preot divortat nu poate spovedi dar in nici intr-un caz sa nu mai slujeasca sau sa predice.....dar pe noi nu ar trebui sa ne intereseze asa ceva..."Nu judecati ca sa nu fiti judecati"noi trebuie sa avem grija de sufletul nostru iar ptr aproapele nostru tot ce putem face e sa ne rugam...Iar recasatorie ptr preot nu mai exista...daca a ramas singur trebuie sa-si duca Crucea asa cum e sau sa se retraga in manastire......

JohndaRuss 16.11.2009 22:02:41

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 182103)
poate un preot divortat sa predice? stiu ca preotii nu pot divorta decat f greu. dar sa predice, fiind divortat si nerecasatorit nu am mai auzit.:106:

Nu este de competența nostră să analizăm daca poate sau nu poate dar cred că important este și cine a intentat divorțul. Dacă preoteasa, din motive care nu au legătură cu vreo abatere a preotului de la canoane, doreștet să divorțeze, nu cred că se impune ca preotul să nu mai slujească. Dar acestea le decide arhiereul care răspunde de activitatea preotului și, așa cum am spus, această pb este este o palarie prea mare pentru noi !

anaana71 16.11.2009 22:16:14

Citat:

În prealabil postat de JohndaRuss (Post 182229)
Nu este de competența nostră să analizăm daca poate sau nu poate dar cred că important este și cine a intentat divorțul. Dacă preoteasa, din motive care nu au legătură cu vreo abatere a preotului de la canoane, doreștet să divorțeze, nu cred că se impune ca preotul să nu mai slujească. Dar acestea le decide arhiereul care răspunde de activitatea preotului și, așa cum am spus, această pb este este o palarie prea mare pentru noi !

eu nu vreau sa analizez ci doar sa stiu. daca-i vorba de palarie prea mare pt noi, sunt multe subiecte care ne depasesc:23:

JohndaRuss 16.11.2009 22:21:10

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 182238)
eu nu vreau sa analizez ci doar sa stiu. daca-i vorba de palarie prea mare pt noi, sunt multe subiecte care ne depasesc:23:

Nu cred ca iti va oferi cineva un raspuns clar. cred ca diferă de la caz la caz. Părerea mea

anaana71 16.11.2009 22:28:23

Citat:

În prealabil postat de JohndaRuss (Post 182240)
Nu cred ca iti va oferi cineva un raspuns clar. cred ca diferă de la caz la caz. Părerea mea

teoretic ar tb sa fie raspunsuri clare, n-ar tb sa existe ambiguitati, parerea mea:29:

Cristian_S 16.11.2009 23:59:36

Exista raspuns clar. Episcopul locului decide pentru fiecare caz in parte.

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:12:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.