Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Mai bun noul decat vechiul??? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7672)

anaana71 24.11.2009 16:49:09

Citat:

În prealabil postat de geo.nektarios (Post 184750)
Traim azi mai rau ca primii crestini care erau sub teroarea cumplitelor munci ale paganilor. Noi cei LIBERI de prigoane noi cei care azi avem Sf.Liturghie la orice pas si in fiecare zi, care avem slujbele libere fara frica navalirii paganilor, ne lepadam de atat de Credinta Ortodoxa cat si de noi insine! Cadem in grele si cumplite pacate mai ales cu voia: nu postim (nu vrem sa postim), nu ne mai rugam, nu mergem la Sfintele Slujbe, nu facem binele! Crestinii de odinioara faceau toate cele bune cu timp, dar mai ales FARA timp! Nici nu lipseau de la Cultul Divin! Se temeau sa faca pacatul, aveau o constiinta morala de o inalta perfectiune! De aceea ajungeau ca Dumnezeu sa le rasplateasca chiar si prin neputrezirea trupurilor!
Noi avem timp, avem masinarii care ne usureaza munca, avem timp de tv avem timp de petreceri, avem timp de barfit cu vecinii sau colegii... dar MOARTEA???? ea asteapta porunca Domnului sa ne ia sufletele atunci cand nici nu gandim!
Ce frumos petreceau primii crestini ne spune Cartea Faptelor: Și stăruiau în învățătura apostolilor și în părtășie (comuniune), în frângerea pâinii (Euharistie, sau Sf.Liturghie) și în rugăciuni!!! (2,42)
Noi ne uram azi... ne dam in judecati... „si ce?” spunem mereu! Exemplul nostru este PREDICA si „SACERDOTIUL” din care invata cei necredinciosi!
Așa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, așa încât să vadă faptele voastre cele bune și să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri (Matei 5, 16)
Dar frumusetea Ortodoxiei nu se compara cu niciuna dintre religiile pamantului! Niciuna nu iti garanteaza mantuirea precum avem noi asigurarea din gura Domnului Hristos in Evanghelia de la Ioan cap 6: v.35 Eu sunt pâinea vieții; cel ce vine la Mine nu va flămânzi și cel ce va crede în Mine nu va înseta niciodată. Cititi tot capitolul sa vedeti ce frumos ne vorbeste Domnul Hristos! Cititi capitolul 10 al aceleasi Evanghelii, ca nu te saturi sa mai citesti cuvintele Domnului Hristos! Atat de mult te umilesti si simti cum vrei sa te caute Pastorul cel Bun, Care Isi pune viata pt oile Sale, caci esti oaia cea pierduta in patimi si pacate!
Cine stie cate pacate nu am facut si din a carui cauza am smintit pe cineva si a fugit si a parasit credinta noastra! Ma tem si ma ingrozesc...
Dreptul Iov aducea jertfe pt fiii sai ca nu cumva sa fi pacatuit macat cu gandul impotriva lui Dumnezeu (iov 1,5)
Nu trebuie sa „predicam” cu Biblia in mana ca sa convertim pe necredinciosi la adevarata credinta sa vina in bratele Celui Care ne va odihni pe noi, caci suntem „osteniti si impovarati” de pacate si neglijente asupra vietii noastre in raport cu El, Creatorul! (Matei 11, 28)
El ne indeamna frumos Luați jugul Meu asupra voastră și învățați-vă de la Mine, că sunt blând și smerit cu inima și veți găsi odihnă sufletelor voastre. Căci jugul Meu e bun și povara Mea este ușoară. (Matei 11, 29-30) Daca noi consideram ca cele ce ne invata Biserica ne este „povara” ca un jug, sa ascultam aceste Cuvinte Sfinte ale Mantuitorului ca ne spune ca „jugul este bun si povara USOARA!” Nimic nu ne este greu daca suntem IMPREUNA cu Hristos! caci Cel ce rămâne întru Mine și Eu în el, acela aduce roadă multă, căci fără Mine nu puteți face nimic. (Ioan 15, 5)

Fiti binecuvantati!!!

cat adevar!!!!!

elizabeta 24.11.2009 19:03:58

Citat:

În prealabil postat de geo.nektarios (Post 184750)
Traim azi mai rau ca primii crestini care erau sub teroarea cumplitelor munci ale paganilor. Noi cei LIBERI de prigoane noi cei care azi avem Sf.Liturghie la orice pas si in fiecare zi, care avem slujbele libere fara frica navalirii paganilor, ne lepadam de atat de Credinta Ortodoxa cat si de noi insine! Cadem in grele si cumplite pacate mai ales cu voia: nu postim (nu vrem sa postim), nu ne mai rugam, nu mergem la Sfintele Slujbe, nu facem binele! Crestinii de odinioara faceau toate cele bune cu timp, dar mai ales FARA timp! Nici nu lipseau de la Cultul Divin! Se temeau sa faca pacatul, aveau o constiinta morala de o inalta perfectiune! De aceea ajungeau ca Dumnezeu sa le rasplateasca chiar si prin neputrezirea trupurilor!

Oare cati dintre noi si-ar da astazi viata pentru credinta?

vasalie 24.11.2009 20:50:25

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 184760)
Aaaaa, pai astea nu pot fi considerate convertiri reale :5: asa si eu cunosc pe unii care au trecut la adventisti sau la penticostali din cauza ca nu mai aveau bani, o duceau greu si uite asa, o haina, un aparat video, o sticla de ulei, un ban acolo in plus....!

Ce insinuari urate! Am fost ortodox, acum sunt adventist si nu am vazut nimic din ceea ce prezentati. Dvs. de unde aveti astfel de informatii "pretioase"?

Imi permit sa va demonstrez si matematic ca ceea ce insinuati nu este posibil. Dupa niste statistici (nu prea recente) in biserica adventista se boteaza, in medie, 1000 de persoane pe zi (multe dintre ele fiind ortodoxe). De unde atatea fonduri sa le cumperi la toti haine sau aparate video? Un exemplu: in vara aceasta, intr-o comunitate mica (cca 10 membri) din apropierea Brasovului s-au botezat 53 de suflete (la un singur botez). Unii dintre ei si-au pierdut locurile de munca sau li s-a redus din salariu (pentru ca nu mai vor sa lucreze in ziua a saptea). Cam asta le-a fost castigul material imediat. Dar, Domnul ii va binecuvanta cu varf si indesat.

Nevrednicul 24.11.2009 22:00:27

prin faptul ca ai trecut de la orotodocsi la adventisti inseamna ca ,constient ai facut o alegere motivata de ratiunea ta! te am ruga,tocmai acesta este subiectul threadului,sa ne relatezi si noua care au fost motivele pt care optat la o noua confesiune!

Nevrednicul 24.11.2009 22:04:21

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus (Post 184605)
Să zicem. Presupun că vei și avea exemple... Noi ne naștem "păgâni", nu "în credință". Devenim creștini prin alegerea noastră. De aceea, consider că sunt puține exemple de trecere de la neoprotestanți (care au fost botezați) la ortodocși, acele puține exemple fiind dictate de interes (căsătorie, etc.). Însă admit că aș putea greși... vom vedea ;)

cu cea mai mare placere as posta exemple din ambele parti! Dar...nu as vrea sa ma departez de subiect(nu pot motiva in locul prietenilor mei-pt ca fie ei de o parte sau alta a baricadei-motivele pt care au facut schimbarea),ci chiar gasesc plina de substanta o motivare a schimbarii ! subliniez: in orice parte ar fi fost facuta ea

vasalie 24.11.2009 22:15:19

Citat:

În prealabil postat de Nevrednicul (Post 184864)
prin faptul ca ai trecut de la orotodocsi la adventisti inseamna ca ,constient ai facut o alegere motivata de ratiunea ta! te am ruga,tocmai acesta este subiectul threadului,sa ne relatezi si noua care au fost motivele pt care optat la o noua confesiune!

Pot sa relatez, in doi pasi:
1. Fiind foarte interesat de spiritualitate, am cautat niste raspunsuri la intrebari precum, "cine sunt", "ce rost am pe acest pamant", "de unde vin", "unde ma duc". Am gasit ceva raspunsuri in unele scrieri orientale. Dar, cand am luat contactul cu Sfanta Scriptura, am avut un soc placut. Am inteles ca am gasit adevarul.
2. Am cautat mult timp o biserica, care sa aiba invataturile bazate pe Sfanta Scriptura. Cea mai apropiata de Sfanta Scriptura mi s-a parut a fi biserica adventista.

Nevrednicul 24.11.2009 22:30:51

Citat:

În prealabil postat de vasalie (Post 184871)
Pot sa relatez, in doi pasi:
1. Fiind foarte interesat de spiritualitate, am cautat niste raspunsuri la intrebari precum, "cine sunt", "ce rost am pe acest pamant", "de unde vin", "unde ma duc". Am gasit ceva raspunsuri in unele scrieri orientale. Dar, cand am luat contactul cu Sfanta Scriptura, am avut un soc placut. Am inteles ca am gasit adevarul.
2. Am cautat mult timp o biserica, care sa aiba invataturile bazate pe Sfanta Scriptura. Cea mai apropiata de Sfanta Scriptura mi s-a parut a fi biserica adventista.

multumesc! imi permit o concluzie:ca ai fost un ortodox nepracticant! Cu voia ta ,am rezumat ca ti ai pus niste intrebari existentialiste-deduc ca la acel moment erai macar inscris la ...ortodocsi.Sfanta Scriptura se regaseste si in ortodoxism.deci premisele schimbarii au suferit din alte cauze! cu scuze pt aceasta concluzie oarecum logica pe baza informatilor tale,te am ruga sa ne postezi motivele care te au indepartat de vechea confesiune

vasalie 24.11.2009 22:41:56

Citat:

În prealabil postat de Nevrednicul (Post 184875)
,te am ruga sa ne postezi motivele care te au indepartat de vechea confesiune

Neconcordantele dintre Sfanta Scriptura (Cuvantul lui Dumnezeu) si invatatura vechii confesiuni.

Nevrednicul 24.11.2009 22:44:49

Citat:

În prealabil postat de vasalie (Post 184877)
Neconcordantele dintre Sfanta Scriptura (Cuvantul lui Dumnezeu) si invatatura vechii confesiuni.

da! acesta este sau poate fi un motiv! multumesc pt sinceritate! ai mai avut si alte motive?

vasalie 24.11.2009 22:54:51

Citat:

În prealabil postat de Nevrednicul (Post 184878)
da! acesta este sau poate fi un motiv! multumesc pt sinceritate! ai mai avut si alte motive?

Nu am mai avut alte motive.

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:47:20.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.