![]() |
Dumnezeu sa-i ierte pe parintii nostri raposati!...
Si tatal meu s-a dus din lume, a raposat la numai 34 sau 35 de ani, intr-un accident de masina (a fost lovit mortal, intr-o seara). Eu aveam aproape 13 ani (de fapt, 12 si jumatate, ceva de genul), iar fratele meu, care este cu 5 ani mai mic, avea numai vreo 8 anisori. Moartea lui a survenit pe-atunci atat de brusc si imprevizibil, pe neasteptate, ca un adevarat soc traumatic pentru noi (fratele cazuse-ntr-o stare asemanatoare cu epilepsia, sau ceva de genul; mai ales dupa ce cosciugul a fost acoperit si pus in groapa, fratele a constientizat, cu perceptia lui specifica acelei varste, ce petrecea cu adevarat, si a-nceput sa urle spasmodic si incerca sa sara si el in groapa, abia de il tineau oamenii etc. Apoi a refuzat sa mai vb/manance, pt. o perioada de timp s.a.m.d.).
Intre timp lucrurile au reintrat in normal, dupa ce impactul tragediei a mai trecut, viata urmandu-si cursul ei firesc, dar golul provocat de lipsa tatalui l-am resimtzit mereu (mai ales in perioada Sarbatorilor, sau la evenimente scolare gen serbari de sfarsit de an sau/si trimestru etc, atunci cand toti ceilalti colegi aveau ambii parinti acolo, prezenti, si pe cine sa 'puna ochii' etc). Mama, saraca, Dumnezeu s-o ierte, nu a avut o viata deloc fericita. S-a dus si ea anul trecut, rapusa de boli si de atata suferinta si singuratate, prin ianuarie (la 14 ani dupa tata - ce 'ironie a sortii': 14 ani de casnicie a avut, si alti 14 ani de vaduvie, dupa care a plecat din aceasta lume)... Tot singura s-a zbatut si chinuit sa ne creasca si sa ne intretina, desi era bolnava s.a.m.d... Iar noi, copiii adica, nu prea i-am adus cam nici o satisfactie, de-a lungul vietii, ci dimpotriva, de indata ce-am crescut, am abandonat-o cu raceala si am uitat de ea aproape cu desavarsire (cel putin eu, spre marea mea rusine!... nu i-am trimis macar o data, o amarata de felicitare macar de Sarbatori sau de ziua ei - nici macar nu stiam cand era ziua ei! sau vreun telefon, macar! nu mai vbesc de vreo floare, ca deja ar fi fost prea mult venind din partea mea, de persoana extrem de narcisista si egoista, care nu obisnuia sa vada dincolo de propria persoana!...), am lasat-o mai mult singura si neajutorata, ne-am purtat urat cu ea (cel putin eu, tot spre marea mea rusine - am fost un copil cam 'imposibil', un 'drac de copil', cum ar spune unele batrane etc), si cu indiferentza, am fost neascultatori, nemultumitori/nerecunoscatori pt. cate a facut pt. noi, i-am tot creat felurite probleme si griji s.a.m.d... Acum regret sincer, F. mult, si ma doare, dar e deja cam tarziu... trebuia sa ma fi trezit mult mai devreme... :20: Abia acum, desi e destul de tarziu (mai bine totusi, decat niciodata), s-ar parea ca a-nceput, in sfarsit, sa-mi mai 'vina mintea la cap' si sa invatz cate ceva din multitudinea/enormitatea de greseli (monstruoase, cele mai multe) ale trecutului, sa imi mai (re)vin 'in simtziri', sa-mi fac introspectii mai serioase si sa ma spovedesc etc - altfel spus, sa incerc sa-ndrept ce se mai poate si ce ar mai fi de intreptat din viata mea traita intr-un mod atat de iresponsabil (sa 'dreg borsul', vba zicalei populare) s.a.m.d... Vestea mortii mamei mi-a 'picat' ca o lovitura de traznet si m-a miscat sufleteste (m-a 'zguduit' si trezit la realitate), incredibil de tare si in mod neasteptat (pe mine, care nu prea aveam cine-stie-ce sentimente pt. ea, ci mai mult raceala, repulsie si indiferentza dublate de o rautate dusa pana la cruzime tiranica, si o ura, toate complet nejustificate). Ma obisnuisem cu faptul ca 'era acolo', undeva, pur si simplu, ca exista etc, dar atat. Nu am gandit deloc 'in perspectiva', uitasem de moarte si de eventualitatea si iminentza ei s.a.m.d... :2: Dar macar 'in al 12-lea (sau al 13-lea, mai degraba) ceas' m-am mai 'desteptat', cat de cat, din inconstientza crasa in care zaceam si-mi taraiam existentza zilnica, din somnul nesimtirii si prostiei (dar mai ales, egoismului dus pana la extrem), care ma acaparase (pusese stapanire pe mine) cu desavarsire, si incerc sa ma revansez, intr-un fel (nadajduiesc), prin randuielile pe care le fac pt. parinti si respectiv bunici (si ei raposati), dupa puteri si in masura posibilitatilor - platind pomeniri, pomelnice, sarindare, 40 de Liturghii sau mai daruind cate ceva de pomana (ori mai miluind cate o pers. mai nevoiasa, cand mi se iveste ocazia si am posibilitate) etc. :23: Oricum, fie ca Dumnezeu sa ii ierte si sa odihneasca in pace sufletele lor, si ale tuturor celor adormiti din familiile si neamurile noastre, in general!... :63: |
mondele
Eu cu toate ca am avut mama, am fost orfan mama mea fiind prigonitoarea mea ea fiind pacalita de feminism si de o catatoare- vrajitoare dar maicuta Prea Sfanta Maria ma adoptat si mi-a umplut golul,tie cu permisiunea ta de a te tutui pot sa-ti spun ca umpleti golul din sufletul tau si bucurate pentru tatal tau deoarece persoanele ca el sant cu Dumnezeu , nu fi egoista , deoarece oamenii buni vor sa fie cu sufletul cu Dumnezeu in Duh iar Dumnezeu dupa cum spui a fost cu tine tot timpul,deci tatal tau a fost si este cu voi in duh prin idumnezeire cu toate ca ai tanjit toata viata dupa mangaierea aceea de nedescris parinteasca in trup te pot asigura ca mangaierea pe care o vei primii in duh va fii infinit mai mare si mai placuta .Iti doresc din tot sufletul sa ai parte de alinatrea si mangaierea mult dorita.
|
Toti vorbiti atat de frumos despre parintii vostri. Ati avut niste parinti minunati. Pomeniti-i cat mai des la rugaciune, face-ti milostenie in numele lor si asa va puteti arata dragostea fata e ei. Dumnezeu sa va aiba in paza!
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:03:19. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.