Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   invierea mortilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7743)

o_tzaranca 04.12.2009 20:22:57

Citat:

În prealabil postat de Evreulcelales (Post 187987)
In Judaism, Invierea mortilor este legata de aparitia lui Mesiah. Asta este una din cauzele ca evreii nu au fost convinsi ca Iisus este Mesiah. Dupa Judaism cu venirea lui Mesiah-Mantuitorul ar fi trebuit sa invieze totii mortii... Apropo, la evrei nu este voie ca mortul sa fie incinerat ca numai cei ingropati vor reinvia.

azi e 4 dec si se fac exact 3 ani si 11 luni de cand Ariel Sharon e in coma
adica e nici mort nici viu Sufletele miilor de palestinieni pe care i-a omorat si in special al copiilor din Sabra si Shatila nu il lasa ,a crestinilor din Ierusalim si din Liban pe care i-a masacrat,masacrat

Daca intr-o zi asta se trezeste o sa ziceti ca e MESIA
ca dupa 4 ani de coma poti sa spui ca a inviat din morti ,nu?

Danut7 04.12.2009 20:45:03

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 188002)
OARE?
Faptul ca TE_AI MINTIT si ai crezut in ceva pentru care nu ai avut confirmari si verificari ca exista sau nu, oare nu este vatamator sufletului?
Minciuna de sine este una dintre cele mai grave forme de minciuna...faptul ca ne consideram a fi ceva ce nu suntem!

Eu doar am raspuns cerintei subiectului care presupune sfarsitul vietii odata cu moartea si moartea ca fiind ultima realitate.Cand zic "Inviere" ma refer la viata de dupa moarte si implicit la Dumnezeu.Nu stiu cati oameni care cred in Dumnezeu mai si cred ca ultima realitate a vietii este moartea si dupa moarte nu mai e nimic.De aia cine nu crede in Dumnezeu , crede ca totul se termina la mormant si odata cu moartea.Moartea reprezentand ultimul drum al existentei.De aia am si zis daca crezi in viata de dupa moarte(Inviere) si implicit in Dumnezeu si pana la urma se dovedeste ca nu ar exista , atunci nu ai pierdut nimic, dar daca exista Dumnezeu si viata dupa moarte si nu ai crezut in El, poti pierde totul, care este sufletul tau.

maria-luisa 19.12.2009 15:38:48

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 187986)
Ce imi este MIE clar , este faptul ca viata crestina pe care o ducem creaza ceva la nivel eteric, ca o substanta, care sunt convins ca ramine dupa moarte , in caz ca ai facut efortul sa o creezi si n-ai trait ca un oligofren, fiinta buco-anala ...acum numeste-l suflet, substanta eterica, samd, nu conteaza, insa sigur ramine. Mai departe nu stim, insa precum ne-a SUGERAT Mintuitorul, vom trece printr-o sita numita Judecata de Apoi unde NI SE VA MASURA si CINTARI acea substanta

interesant ce ai zis.

maria-luisa 19.12.2009 15:48:44

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 187988)
Ce chestie, vezi, voi de fapt asteptati ce-a de-a doua venire, hmm, interesant!

2 Si la noi este la fel, vezi ceva preluat in intregime de la Iudei

Imi place sa vorbesc despre lucruri care ne unesc, nu ne divid.

de acord cu tine. si eu m-am gandit la asta.

bmadalin 19.12.2009 17:30:29

Citat:

În prealabil postat de alexandru_marcu95 (Post 187819)
Realizeaza un scurt text in care sa descrii cim ti-ai imagina viata omului daca nu ar exista invierea mortilor , iar moartea ar fi ultima realitate.

Daca n-ar exista invierea mortilor iar moartea ar fi ultima realitate, inseamna ca Dumnezeu nu ne-ar purta de grija, nu?

Cum ai vedea tu o bicicleta ca urca la deal daca nu da nimeni la pedale si nici nu se exercita nici o forta asupra sa?

In concluzie n-am vedea-o deloc, n-am exista. Neant ar fi totul.

Acum ca unii cred ca nu exista, si ca aici e si raiul si iadul, asta e alta treaba. Asta nu inseamna ca Dumnezeu nu le poarta lor de grija si ca ei ar exista si fara Dumnezeu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:02:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.