Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Rugaciuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5048)
-   -   Rugaciune puternica (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7842)

The_Fallen 17.12.2009 20:29:41

Prima rugaciune din acest thread este sublima, si cred ca ii reprezinta pe cei mai multi.

andrei_im 17.12.2009 21:17:27

parca sunt cuvinte pe care toti le avem pe buze si in suflet. Ma bucur mult ca iti place rugaciunea.:) Doamne ajuta!

cristiboss56 17.12.2009 22:06:06

Citat:

În prealabil postat de andrei_im (Post 192191)
Sa ne straduim noi sa facem mereu Sfanta Cruce cum se cuvine! Daca semnul are sau nu "efect" la cei ce il fac stramb, sau cu degetele lasate in voia libera, aceasta noi nu o stim. Semnul Sfintei Cruci nu este magie. Prin Cruce il chemam pe Hristos, in mijlocul neputintelor si suferintelor noastre, caci El a luat asupra Sa toate suferintele, rastignit fiind. Doamne ajuta!

Despre Sfânta Cruce s-a discutat de multe ori pe acest forum, dar oricând este binevenită discuția și mai ales Pomenirea Sfintei Cruci . Să nu uităm nicicând cuvintele Sfântului Chiril din Ierusalim care ne îndeamnă : "Să nu ne rușinăm a mărturisi pe Cel răstignit". Sfânta cruce , precum am spus și pe alt topic este arma lucrată de Dumnezeu, pavăza credinței, sabia cu două ascuțișuri a credincioșilor împotriva vrăjmașilor văzuți și nevăzuți, văpaia de care se topește nerușinatul diavol, cum se topește ceara de la fața focului, precum e scris în rugăciunea ce-o rostim zilnic în rugăciunile noastre.

The_Fallen 17.12.2009 22:19:45

Am citit din nou rugaciunea, dupa cateva ore si...este incredibila.Fara ipocrizia de genul "vaaaai Doamne, am gresit" care nu se simte, nu se simte parerea de rau ci doar presiunea sociala si ideea ca "trebuie sa iti para rau".Abordarea propriei stari, si intelegerea lui Dumnezeu nu ca un robot sau judecator sau altceva...Mi se pare mie sau El apare in scripturi (am citit doar putin) nu rece si rational, ci sentimental?Ca si cum S-ar putea simti dezgustat de tine pentru ca ai gresit, dar sa Se intoarca si sa Ii para rau ca te-a respins, pentru ca esti creatia Lui?

cristiboss56 17.12.2009 22:39:42

Dumnezeu este mai mult un Dumnezeu al inimii , decât un Dumnezeu al minții ! Părintele Părăian sau Cleopa , nu mai rețin exact , a accentuat aceasta . Dumnezeu este iubire și iertare , multă iubire și iertare, dar să nu fim "profitori" de bunătatea Lui , ci să fim sârguitori și să ne căim cu adevărat de cele săvârșite, pentru că așa cum în psalmi de multe ori se amintește, VICLENIA , mult o urâște Cel drept și fără de schimbare . Să nu fim vicleni !

andrei_im 17.12.2009 22:43:48

Citat:

În prealabil postat de The_Fallen (Post 192291)
Am citit din nou rugaciunea, dupa cateva ore si...este incredibila.Fara ipocrizia de genul "vaaaai Doamne, am gresit" care nu se simte, nu se simte parerea de rau ci doar presiunea sociala si ideea ca "trebuie sa iti para rau".Abordarea propriei stari, si intelegerea lui Dumnezeu nu ca un robot sau judecator sau altceva...Mi se pare mie sau El apare in scripturi (am citit doar putin) nu rece si rational, ci sentimental?Ca si cum S-ar putea simti dezgustat de tine pentru ca ai gresit, dar sa Se intoarca si sa Ii para rau ca te-a respins, pentru ca esti creatia Lui?

Rugaciunea de genul "vaaai Doamne, am gresit" e un mod de rugaciune la care trebuie sa ne aliniem, chiar daca nu o simtim cu adevarat la inceput, insasi cuvintele ei (ma rog, nu sunt chiar asa) ne vor face sa ne deschidem sufletul. Insa rugaciunea aceasta este asa frumoasa pentru ca este foarte sincera, vine parca direct din sufletul celui care a scris-o. Ii vorbesti lui Dumnezeu ca unui prieten. Cum spunea si parintele Rafail Noica - sa ne conectam mereu la satelitul "Doamne". Orice gand ne trece, sa-l mutam la Dumnezeu, cu vorbele noastre chiar. Sa nu se intelegea totusi ceva gresit din discutia noastra - sa nu se inteleaga ca rugaciunile canonice ar trebui eliminate. Doamne fereste! Dar e bine sa citim si din Ceaslov, dar sa mai zicem si de la noi. :) Doamne ajuta!

lareine 17.12.2009 22:46:51

Mie imi place foarte mult rugaciunea, pentru ca exprima un gand de-al meu cu care ma joc de-a v-ati ascunselea de multisor. Ideea ca imi doresc sa fiu mantuita, "dar nu chiar in clipa asta", pentru ca imi este teama sa ma lepad de mine insami in felul in care ar trebui sa o fac. Sper doar sa aiba Dumnezeu mila de nerozia mea si sa-mi dea timp sa-mi revin.

andrei_im 17.12.2009 22:47:09

legat de ultima parte, Dumnezeu nu este nici rece, nici rational, nici sentimental (in sensul omenesc pe care l-ai descris). Atitudinea lui Dumnezeu fata de noi, desi poarta pecetea dragostei, nu poate fi asemanata cu nimic din ce simtim, noi oamenii. Este o taina.

elizabeta 17.12.2009 22:48:53

Citat:

În prealabil postat de lareine (Post 192309)
Mie imi place foarte mult rugaciunea, pentru ca exprima un gand de-al meu cu care ma joc de-a v-ati ascunselea de multisor. Ideea ca imi doresc sa fiu mantuita, "dar nu chiar in clipa asta", pentru ca imi este teama sa ma lepad de mine insami in felul in care ar trebui sa o fac. Sper doar sa aiba Dumnezeu mila de nerozia mea si sa-mi dea timp sa-mi revin.

Sigur ca da, te va urmari El prin maracini si ghimpi, ca pe oaia cea pierduta, dar si cand te va gasi (desi eu cred ca te-a gasit deja) te va lua in brate doar pe tine, cea ranita...vine timpul fiecaruia - de ratacire, dar si de regasire...

cristiboss56 23.12.2009 19:17:40

Rugă ( pentru toți cei de pe acest forum , membrii , cititori și vizitatori )

Doamne , mă rog împreună cu toți strămoșii Tăi după Trup , așteptându-Te cu așteptarea lor, dorindu-Te cu dorul lor, spre a mă bucura cu bucuria lor și cu a celor ce Ți s-au închinat în ieslea Bethleemului. Nu depărta de la noi harul Tău cel luminos care a strălucit pentru prima dată în Betleemul iudeii, pentru rugăciunile Maicii Tale și ale Sfinților Tăi .
Fă ca acest Crăciun să aducă pentru cei credincioși bucuria Nașterii Tale celei mai presus de înțelegerea omenească ! Amin ! +

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:10:11.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.