Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Biserica Ortodoxa in general (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=506)
-   -   Oare credinta il face pe om? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7909)

cristiboss56 29.12.2009 09:55:46

Seriozitatea noastră trebuie să înceapă cu renunțarea la plăcerile lumești, trupești și trecătoare. E nevoie de inimă sinceră, dornică să primească iubirea dumnezeiască și să rămână adevărata gazdă plină de bunătate și curățenie sufletească, lucrare a iubirii trinitare. Toți avem Biserica creștină lăsată de Dumnezeu, plină de dragoste, și trebuie cercetată cât mai des de fiecare, ca să ne împrospătăm frumusețea sufletului și să ne îndumnezeim prin harul dumnezeiesc.

Miha-anca 29.12.2009 09:57:51

Citat:

În prealabil postat de Langu (Post 194803)
Tu crezi?ne cere doar iubire.

Drumul pana la iubire e luuung.
Daca e sa-l credem pe Sf. Apostol Petru, atunci nu ni se cere "numai " iubire:

4.Prin care El ne-a hărăzit mari și prețioase făgăduințe, ca prin ele să vă faceți părtași dumnezeieștii firi, scăpând de stricăciunea poftei celei din lume. 5.Pentru aceasta, puneți și din partea voastră toată sârguința și adăugați la credința voastră: fapta bună, iar la fapta bună: cunoștința, 6.La cunoștință: înfrânarea; la înfrânare: răbdarea; la răbdare: evlavia; 7.La evlavie: iubirea frățească, iar la iubirea frățească: dragostea.

Miha-anca 29.12.2009 10:00:06

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 194795)
O solicitare benefică până la urmă !

E benefica chiar de la inceput...

cristiboss56 29.12.2009 10:06:47

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 194809)
E benefica chiar de la inceput...

Așa este Anca și cred că toți simțim această tămăduire ! Cum ar fi fost oare lumea aceasta fără pic de credință ? Greu de spus , dar ușor de prevăzut ! Mă întreb oare ce au în mintea lor cei ce cer cu atâta înverșunare scoaterea orelor de religie din școli ?

Miha-anca 29.12.2009 10:45:23

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 194811)
Mă întreb oare ce au în mintea lor cei ce cer cu atâta înverșunare scoaterea orelor de religie din școli ?

Oricum nu ajungeau acele ore... Cred ca accentul se va trebui pus pe educatia religioasa in familie. Avem acum carti pentru mic si mare...

Miha-anca 29.12.2009 10:50:02

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 194794)
Ortodoxia nu este o credinta comoda; te solicita in fel si chip. Dar este Credinta cea adevarata.

Raspunsul meu era petnru cei, care cauta o credinta comoda, care nu ii solicita; care doar le da o stare de confort... Ori, noi prin credinta noastra, trebuie sa facem drumul intors spre rai si sa reparam toate greselile noastre, ceea ce necesita si stradanie, si cunoastere, si renuntare, si multe altele, care numai comode nu sunt.

cristiboss56 29.12.2009 11:11:39

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 194819)
Oricum nu ajungeau acele ore... Cred ca accentul se va trebui pus pe educatia religioasa in familie. Avem acum carti pentru mic si mare...

Nu ajung , nu că nu ajungeau, pentru că s-ar crede că suntem pentru scoaterea lor ! Da, ai dreptate, dar sunt mulți ce-nvață primii pași creștini la aceste ore. Nu toate familile sunt evlavioase și credincioase, nu toate familile dispun de bani și pentru acele cărți la care făceai referire, dar mulți copiii îl descoperă pe Dumnezeu și prin acele ore, așa cum sunt ele , unde chiulul este masiv, dar de rămân trei elevi prezenți în clasă la ora de religie , aceea să ști că vor fi mult mai vrednici decât o mie de Miha-anca și cristiboss56 ! ! !

mc2009 29.12.2009 12:25:57

Parca spune undeva ca cei care nu cunosc Adevarul vor fi judecati dupa ale firii, sau dupa legea morala. Deci, sunt oameni buni in toate religiile; am cunoscut si eu multi si candva mi-am pus aceeasi intrebare. Totusi, lucrurile merg bine pana la momentul celei mai profunde comuniuni, care se face la cea mai mare adancime sufleteasca, care - dupa parerea mea - este data si de 'detaliile' credintei.

Parintele Rafail Noica spunea ca "Esența Ortodoxiei este firea omului". Orice om se naste ortodox, indiferent de religia în care e nascut; apoi intervine o deformare ontologica si ideologica, datorata patimilor si ideologiilor false. Trairea Ortodoxiei (Sfintilor Parinti) ne da tot ceea ce are nevoie omul: exact cat trebuie din bunatate, intelepciune, smerenie, si toate celelalte.

Astfel ca, cel mai adanc ar trebui sa experiezi dragostea (duhovniceasca) cu cei de o credinta cu tine, care sunt 'angajati in trairea credintei' (n-am gasit acum ceva mai putin 'de lemn'). Daca mai sunt si altfel de exemple, acestea se intalnesc in orice religie, nu te ingrijora, iar asta nu micsoreaza in nici un fel valoarea Ortodoxiei.

Langu 29.12.2009 12:41:49

Parere personala

E lung pentru ca noi il lungim.Ne place sa despicam firul in patru.In lucrurile simple gasim Adevarul,nu?Vrem sa ne lepadam de toate"cele lumesti"insa uitam ca toate ne-au fost date spre folosinta cu masura iar din preaplinul nostru sa ajutam.Cat despre comoditate ai dreptate Mihai,mie imi place,recunosc uneori chiar o confund cu echilibrul.

sophia 29.12.2009 15:53:50

@Miha-Anca, Cristiboss - pentru Dumnezeu, este nevoie de iubire si comuniune si cu astea pe urma se pot realiza si ceea ce spuneti voi si multe altele.
Cu iubire si unire intre oameni se pot muta munti. Cum de nu intelegeti asta?

Nu stiu cine spunea ca ai credinta (Ortodoxia mai precis) de la nastere. Oare?
Si atunci de ce mai trebuie sa ne mai botezam?
Ne nastem din si cu iubire (sau asa este de cele mai multe ori, ca or fi si exceptii), indiferent de ce religie au parintii nostri.
Mai apoi invatam si credinta.
Nu spuneam nici eu, nici altcineva sa ne lasam credinta in care am fost botezati.

Problema si intrebarea mea vin de la experienta de viata conforma careia:
- exista credinciosi ortodocsi care nu au suflet (suficient), care gresesc si ranesc, nu au iubire de aproape, intelegere, toleranta, etc.
- exista credinciosi de alte confesiuni si alte credinte care dau dovada de o mare Omenie, iubire de aproape, fac bine in jurul lor, fiindca de fapt si lor le spune credinta lor sa faca bine.
Voi stiati ca musulmanii sunt obligati la numite sarbatori macar (nu ma pricep cand), sa aibe griaj de saraci si sa imparta hrana si altele?
Sunt obligati si o fac. Unii or face-o si din suflet.

De aceea ma intreb ce este mai intai si ce face pe om - Om cu "O"?
Care este mai bun credincios in fata lui Dumnezeu?
Nici nu stiu daca avem toti acelasi Dumnezeu Creator, dar sub alt nume. Nu stiu sigur, dar eu cred ca da.

Ma gnadesc aici si la povestea cu cel de-al patrulea mag, f.frumoasa si graitoare.
Patru magi s-au dus sa se inchine la El, fiecare cu ce a avut, insa cel mai de pret dar, credinta adevarata, a fost cea a celui de al patrulea. Cat s-a bucurat Dumnezeu de el!
La fel si pilda cu samarineanul. Era din alta semintie, dar el a fost placut si lui Dumnezeu pentru grija sa fata de aproapele.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:42:22.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.