padreati |
04.01.2010 13:00:49 |
Citat:
În prealabil postat de ai2
(Post 196763)
Da! existenta istorica a lui Iisus nu este demonstrata de niciun document sau de vreo dovada directa de orice fel. Tot ce "atesta" existenta lui Iisus sunt relatari in cel mai bun caz la mana a doua scrise la cateva decenii dupa data mortii personajului descris de catre surse neindependente sau altfel spus partinitoare. Unde mai pui ca si acele scrieri au suferit modificari la fiecare copiere/traducere. Si sa nu uitam ceilalti mantuitori prezenti in diferite mitologii care seamana izbitor cu mantuitorul vostru nerecunoscut de evreii care spre deosebire de grecii care au scris evangheliile au trait in acele locuri unde cica s-a petrecut actiunea. Practic s-a inventat un zeu mai tare ca al lor.
Ar trebui sa-ti pui ceva intrebari despre onestitatea si mai ales interesele celor ce te intoxica cu astfel de afirmatii complet nestiintifice. E drept ca vrei sa crezi astfel de bazaconii dar chiar atat de putin te respecti incat sa te multumesti cu minciuni?
|
Ma intreb, daca eu ti-as intoarce epitetele, ai fi incantat sau nu? Dupa cele ce spui nu m-ar surprinde nici un raspuns.
Evidentele istorice in cazul lui Iisus sunt mult mai multe si mai credibile decat cele care vorbesc despre formarea Tarii Romanesti, de exemplu. Dar, desigur, folosim istoria numai cand si numai cum ne convine.
Experienta mea putina imi spune ca sunt oameni carora chiar daca le-ai prezenta si cartea de identitate tot ar gasi ceva de spus. Evidentele despre personajul istoric Iisus pot fi aflate pe multe cai. Poti urmari filonul crestin (stiu, sunt inventii de proportii ale unor oameni care aveau psihoze), cel necrestin (nu, nici astia nu sunt buni, erau zvonuri, nu-i asa?) sau chiar filonul evreiesc (desigur, ei l-au inventat pentru ca sa aiba un motiv sa se delimiteze de crestini. crestini? ce-s aia crestini?).
Cea mai simpla atitudine e sa negi totul, comoda mintal, fara nici un angajament si care face bine la moralul propriu. Eu raman la bazaconii si la putinul respect pe care mi-l acord. Numai bine.
|