![]() |
Ai dreptate fani, intotdeauna, s-a lasat cu omoruri in masa intre catolici si ortodocsi. Asta a si fost cu adevarat substratul invaziei germane si a agresiunii lor brutale in EST. Banuiesc ca tot asa va fi si in viitor.
Singurii care nu s-au casapit au fost ortodocsii caldicei care au colaborat si s-au vindut catolicilor teutoni. La noi greco-catolicii sunt in aceasta categorie de vinzatori de Traditie si Credinta pe care nu se va putea pune nici o baza pentru a apara valorile ortodoxe ESTICE. Rusii ramin ca dintotdeauna nadejdea Ortodoxiei! fara ei am fi fost demult pierduti si mincati de vii de germanici si de protestanti |
Citat:
Asa gindesc eu, daca nu sunt in stare sa mor pentru pozitia mea de Patriarh, renunt tata, nu sunt vrednic si ma duc pe santier. Imi rad barba CA TOT NU INSEAMNA NIMIC, ma imbrac in blugi si tricou si plec de la Patriarhie, nu mai fac umbra icoanelor degeaba. Aici nu este vorba de patimile mele sau ale lor ci daca SUNT CAPABIL SA FAC "jobul" asta de PASTOR SAU NU! |
Ce poate fi mai convingator decat pozitia parintelui Dumitru Staniloae care spune, citandu-l pe sfantul Iustin Popovici : "ECUMENISMUL ESTE PANEREZIA TIMPURILOR NOASTRE!"
Pozitia pro-ecumenism a anumitor ierarhi din BOR dovedeste ca "e ceva necurat la mijloc". Din moment ce sfintii si marii duhovnici romani marturisesc impotriva ereziei ecumeniste, lucrurile sunt clare pentru cine vrea sa inteleaga; cine nu vrea, nu va intelege, indiferent de argumente. |
Pe aceia i-au inselat duhurile rele sa prigoneasca pe acei monahi,ceea ce e foarte intalnit in istoria crestinismului si nu e deloc de mirare.
Doar Sfantul Apostol Pavel a zis: "12. Căci lupta noastră nu este împotriva trupului și a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutății, care sunt în văzduh. " |
Inteleg ca ecumenismul e rau,atunci cand il interpretam ca cedare din valorile ortodoxiei,si facere de concesii doar de dragul de a castiga bunavointa altor credinte. Dar daca interpretam ecumenismul ca dorinta de a te apropia si a colabora cu ceilalti,sau macar a dialoga,fara insa a renunta deloc la valorile tale traditionale,atunci nu vad de ce e asa rau privit.Caci toti care sunt impotriva ecumenismului,iau de buna prima definitie,adica cedarea.Si neindoielnic acele realitati nu sunt nici eu de acord cu ele.
Dar de ce nu ar fi posibil sa dialoghezi fara sa cedezi deloc,ci dimpotriva,afirmandu-ti valorile ? Oare nu a zis Domnul ca lumina nu se tine sub obroc,ci se inalta,ca sa lumineze tuturor? |
Citat:
|
inca ceva despre ecumenism - in tot ce facem trebuie sa cautam in primul rand ROADELE. ecumenismul deja este practicat de ani buni.. care sunt roadele lui? daca afirmam ca ierarhii ar cauta prin intermediul acestui dialog sa ii aduca pe fratii lor la lumina cunostiintei, sa vedem - oare au reusit? cati frati catolici s-au convertit la ortodoxie datorita participarii la acest "terci religios" numit ecumenism? si sa ne uitam si in curtea cealalta - cati frati americani s-au convertit la ortodoxie dupa ce au citit scrierile parintelui Serafim Rose, un marturisitor convins impotriva ecumenismului?
|
Citat:
Cum se stie, lipsa comunicarii poate duce la uscarea dragostei si chiar la ura. Este de ajuns sa ne gandim la aceasta problema in cupluri. De accea eu cred ca dialogul ecumenic este important si ca ar trebui sa ne asumam riscul acesta - eventual de a mai gresi (putand apoi sa ne indreptam), dar de a incerca sa comunicam cu ceilalti. Cum am mai tot spus, dialogul ecumenic nu implica neaparat taierea credintei ortodoxe. Asta este o prejudecata care circula. Zisesem ca numa mai bag in discutii din astea.. Risc sa ii trimit prea multa fiere copilului ;-) |
Citat:
Dar sfintii parinti care avea dialoguri si cu paganii (cele care s-au pastrat in scris, cate or fi fost altfel?) |
Citat:
Faptul ca oamenii de atatea secole tot pacatosi raman, nu este un argument impotriva crestinismului, nu-i asa? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:47:32. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.