Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   alcoolul (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=807)

Laurentiu 20.12.2006 17:04:15

Citat:

În prealabil postat de danyel
unele confesiuni religioase crestine sau pseudocrestine, sustin ca nu te poti mantuii daca consumi alcool, sau ca pocainta implica abstinenta totala de la alcool., sunt de acord ca betia nu-si are locul in Biserica si in viata unui crestin, dar scriptura nu spune nicaieri ca pentru o viata de pocainta adevarata trebuie sa faci abstinenta totala de la alcool. exista o nelamurire in aceasta privinta, betia este un pacat, dar consumul ocazional si in cantitati limitate de alcool este pacat?, astept o lamurire din partea cunoscatorilor. Doamne ajuta!

Frate nu este pacat chiar undeva in Biblie scrie Sa nu beti numai apa si beti si sa beti si cate putin vin din pricina imbolnavirilor sau cam asa ceva nu mai stiu exact
Dar cumpatare frate cumpatare daca iti vine pofta mare taie-o ftate taie-o "pofta"
Crede-ma eu am in familia mea asa ceva de zeci de ani si stiu ce-nseamna se duce totul de rapa ..dar totul si casnicie si tot crede-ma
Este o patima care intra incet dar sigur.
Doamne ajuta!

silverstar 20.12.2006 17:17:32

Laurentiu scrie:

"Este o patima care intra incet dar sigur. Doamne ajuta!" La ce sa ajute Dumnezeu? Ca patima bauturii sa cuprinda? Spune "Fereasca Dumnezeu!"

Laurentiu 20.12.2006 19:33:37

Citat:

În prealabil postat de Laurentiu
Citat:

În prealabil postat de danyel
unele confesiuni religioase crestine sau pseudocrestine, sustin ca nu te poti mantuii daca consumi alcool, sau ca pocainta implica abstinenta totala de la alcool., sunt de acord ca betia nu-si are locul in Biserica si in viata unui crestin, dar scriptura nu spune nicaieri ca pentru o viata de pocainta adevarata trebuie sa faci abstinenta totala de la alcool. exista o nelamurire in aceasta privinta, betia este un pacat, dar consumul ocazional si in cantitati limitate de alcool este pacat?, astept o lamurire din partea cunoscatorilor. Doamne ajuta!

Frate nu este pacat chiar undeva in Biblie scrie Sa nu beti numai apa si beti si sa beti si cate putin vin din pricina imbolnavirilor sau cam asa ceva nu mai stiu exact
Dar cumpatare frate cumpatare daca iti vine pofta mare taie-o ftate taie-o "pofta"
Crede-ma eu am in familia mea asa ceva de zeci de ani si stiu ce-nseamna se duce totul de rapa ..dar totul si casnicie si tot crede-ma
Este o patima care intra incet dar sigur.
Doamne ajuta!

Am zis sa taie pofta daca e prea mare la

Deci Doamne ajuta! la cele bune
Am facut si precizare Cred ca un crestin isi da seama la ce ajuta Dumnezeu numai la cele de folos
In plus crestinii se saluta cu Doamne ajuta!

Abis 20.12.2006 19:59:29

Pr. Cleopa a dat o pilda in una din cartile sale, in care un inger se intrupa in om si era obligat sa aleaga o patima pe care sa o poarte de-a lungul vietii. El a ales patima alcoolului deoarece i s-a parut ce-a mai inofensiva dintre toate celelalte (curvia, uciderea, minciuna, etc.) dara pana la sfarsitul vietii, cu ajutorul betiei a cazut in toate patimile.
Omul cand incepe sa bea e ca un miel, cand se incalzeste e ca un leu si la sfarsit e ca un porc. ;)

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:13:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.