![]() |
Citat:
|
Subscriu si eu la ce au mai zis inaintasii mei."Locul" acesta era de fapt o stare , un "loc spiritualizat".
|
Citat:
"16. La vuietul căderii lui am făcut să se cutremure neamurile, când l-am prăbușit în locuința morților, la cei ce se coborâseră în mormânt, și s-au bucurat în latura cea de dedesubt toți arborii Edenului, cei mai aleși și mai buni ai Libanului, toți cei adăpați cu apă; " |
Citat:
|
Ezechiel, capitolul 31
(vorbeste de caderea Asiriei, acest capitol si urmatoarele ofera o descriere amanuntita a Locuintei Mortilor...) 15. Așa zice Domnul Dumnezeu: "În ziua aceea, când s-a coborât el în locuința morților, în semn de jale, am închis peste el adâncul; am oprit râurile lui și apele cele mari au secat; am întunecat Libanul pentru el și toți arborii câmpului s-au uscat din cauza lui. 16. La vuietul căderii lui am făcut să se cutremure neamurile, când l-am prăbușit în locuința morților, la cei ce se coborâseră în mormânt, și s-au bucurat în latura cea de dedesubt toți arborii Edenului, cei mai aleși și mai buni ai Libanului, toți cei adăpați cu apă; 17. Și aceștia s-au coborât cu el în locuința morților la cei uciși de sabie, care erau brațul lui și trăiau în umbra lui, printre neamuri". 18. Deci, cu care din arborii Edenului te-ai asemănat tu în strălucire și măreție? Acum însă LA RAND CU ARBORII EDENULUI VEI FI PRABUSIT IN ADANC, vei. zăcea în mijlocul celor netăiați împrejur, cu cei uciși de sabie. Iată pe Faraon și toată mulțimea supușilor săi", zice Domnul. |
Acel plan sau loc spiritualizat s-a retras de pe pamant, dupa caderea in pacat si probabil(zic probabil pentru ca ma fortezi la interpretari) a devenit un loc spiritualizat "Raiul" de dupa moarte, in locuinta mortilor.Pentru ca zice in Facere ca omul a fost "izgonit in preajma" Gradinii, punand paza nu la toata Gradina ci doar la pomul vietii.Asa ca daca zice ca a fost in preajma gradinii, poate insemna ca inca ii mai era accesibila gradina insa pe un alt plan.Exista supozitii in diferite mitologii ca exista si "Rai" inainte de Hristos, doar ca se afla in Locuinta Mortilor, fiind un loc mai bun acolo.Asta mai ales in mitologia greceasca unde taramul mortilor se dividea in taramul damnatilor si Campiile Elizeelor, taramul eroilor.Dar si la ei in mitologie nu ajungea oricine in Campiile Elizee.Insa in Iezechiel cap 31, cred ca se vorbeste alegoric despre caderea lui Lucifer, despre Antihrist si despre ingerii ce si-au parasit vrednicia lor odata si care sunt ferecati in legaturi in Iad.
|
In mare parte Edenul reprezinta o stare, sa ne rezumam la asta.Starea de bine si de binecuvantare dinainte de caderea din har,starea in care se afla creatia si omul.O stare sufleteasca de bine,de bogatie,de bucurie si de fericire, care dupa caderea in pacat s-a denaturat.Gradina Edenului in mijlocul careia se afla pomul vietii este astazi Biserica.
|
Citat:
|
Citat:
Vorbeste de tari precum Asiria, Egipt, de regi si imparati, si in acest context insereaza si povestea copacilor Edenului. Poti sa citesti intreg contextul pe Biblia Ortodoxa, care se afla online. Mi-e tare teama ca nu avem cum sa aflam raspunsuri prea sigure la aceasta intrebare... insa in ceea ce ma priveste, as crede ca gradina a fost aruncata, eventual in Locuinta Mortilor... asta pare sa sugereze Ezekiel. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:16:07. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.