![]() |
Eu cred ca unii exagereaza sau confunda lucrurile. Nimeni nu ii contesta lui Eminescu calitatea de a fi ,,cel mai cel ´´poet al Romaniei, dar de la acest lucru pana la a fi sfant...e cale lunga. Mai aud astfel de exagerari la televizor sau pe strada si referitor la actori sau cantareti romani care au plecat in vremurile noastre din viata aceasta: ,,s-a dus sa le cante ingerilor din cer´´, ,,asa cum a facut-o pe scena, acum ii face pe ingeri sa glumeasca´´, ,,a fost un bun actor, cantaret...un sfant´´. Intr-adevar, acesti oameni au fost apreciati in mediul artistic, dar poate ca unii au fost departe de o traire crestineasca, poate traiau in pacate grele ca desfrau , betie, fumat, si altele, nu dadeau cu anii la biserica, nu se spovedeau, impartaseau...poate ca acum sunt in iad, iar aici sunt vazuti ca...sfinti!
Inaintea lui Dumnezeu, nu cred ca mai conteaza ca aici pe pamant ai fost actorul X sau cantaretul Y pe care il aprecia toata lumea si luase nu stiu cate premii, compozitor, cel mai mare poet sau cel mai mare dansator.Atunci vei fi un simplu om care vei da socoteala pt. modul in care te-ai raportat la Dumnezeu . |
Citat:
Un crestin ar face-o doar ca un gest de apreciere pe motiv ca si datorita calaului respectivul s-a sfintit. Oare nu din acest motiv Dumnezeu ingaduie calailor sa se manifeste ca niste bestii? Ca doar sunt asemanatoare unor boli, lepre necesare pentru smerirea noastra, nu? |
Citat:
|
V-am zis eu!
Eminescu va fi canonizat daca Dumnezeu vrea asa, fara sa conteze parerea mea sau a ziarelor. |
Mi se pare ca miroase a nationalism propunerea asta.
|
Eu as zice sa-l canonizeze odaca cu Eminescu si pe Nichita Stanescu, ca si el le zicea bine...
|
Citat:
|
Eu cred (inca) ca este o gluma proasta.. atata tot!
Un subiect ce nu merita dezbatut prea mult. Stiti vorba aia..rana cu cat o zgandari cu atat devine mai mare..daca lasi in plata Domnului ori se coace si se sparge singura ..ori se usuca. Acum e drept si faptul ca... daca-i zgandarita... iese tot puroiul si imputiciunea si ramane curata...curatica.. Eu sunt mai nepasatoare :37::28: de aceea aleg sa "uit" stirea si topicul asta..cu scuzele de rigoare initiatorului :35: |
Citat:
|
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:07:19. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.