![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Legat de cearta si vinovati, foarte posibil sa fie asa, desi sa nu uitam ca unii isi mai schimba preferintele pe parcurs, si daca afla pe "Ileana Cosanzeana sau Fat Frumos-aventurosii" nu prea vor mai putea aprecia ghiveciul de legume, sortuletul nevestii si tonul bland/sotul care citeste molcom ziarul in balansoar! |
Citat:
|
Citat:
|
Mare si minunata este Taina Casatoriei! Insa, noi oamenii, prin slabiciunile si neputintele noastre, ajungem uneori sa o batjocorim si sa o necinstim. Din cauza egoismului si a altor pacate, se intampla sa nu ne ridicam la inaltimea tainei la care Dumnezeu ne-a facut partasi.
A iubi femeia asa cum Hristos iubeste Biserica, nu este doar un indemn adresat barbatilor, de catre Sfantul Apostol Pavel, ci o datorie. Datoria de a cuprinde si manifesta in sanul propriei familii, Taina Bisericii, adica a iubi, cu iubirea lui Hristos. Multi suntem departe de aceasta masura, dar trebuie totusi sa stim ca ea nu este o utopie. O putem afla atat timp cat vom invata de la Hristos, cum se cuvine sa iubim. |
Foarte foarte frumos ce s-a scris in acest topic, sufletul meu o simte ca o gura de aer curat de munte intr-o lume atat de poluata sufleteste, ca o raza de lumina intr-o pivnita de prea mult timp intunecata.... In numele fetelor, iti multumesc si eu Windorin
|
Citat:
n-am mai auzit de sotii care sa nu suporte sa li se poarte de grija. |
Citat:
De cele mai multe ori, ea nu are de ales in fata rigiditatii masculine. Si, neizbutind nimic... renunta. Citat:
Nu te iubesc, ca sa ma iubesti, insa daca te iubesc, sufar daca tu nu ma iubesti si ma odihnesc daca ma iubesti. Citat:
Citat:
Atunci cand apare o diferenta de 2-3 ani sau cand sotul o iubeste foarte mult, acesta devine mai mult ca un parinte grijuliu. |
Mda ! Femeile au devenit independente si de aceia s-a schimbat conceptul de protectie din partea sotului, sau mai degraba de monopol, caci din casniciile anterioare am sesizat acest aspect nu prea placut al relatiilor.
Protectia in sine presupune dragoste, posesivitatea insa, un egoism invaluit intr-o grija care nu are de-a face cu satisfactia celui protejat. chiar vorbeam cu sotul meu intr-o zi si analizam casniciile parintilor nostri, ale rudelor ajunse acum la o varsta mai inaintata, cum de au rezistat acestea, cum s-au manifestat... Din pacate, concluzia sincera, de altfel, a fost ca femeile au fost supuse doar, au suferit si au rabdat pentru a merge acea casnicie, au lasat de la ele in timp ce sotii le-au abuzat sistematic, fizic si verbal, in timp ce sotii s-au afundat in alcool, in lucruri josnice dar prezente in viata de cuplu. Un procent ingrijorator din relatiile celor cunoscuti s-au prezentat astfel. Astazi femeia nu mai intretine o casnicie, tocmai pentru ca nu mai indura toate aceste mizerii, astfel ori trezeste barbatul la realitate si la responsabilitatea si respectul cuvenit, ori renunta la el...din pacate, cred ca asta ar cam fi diferenta. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:14:25. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.