![]() |
Nu vreau sa insult pe nimeni Mihail dar parca as vorbi cu un papagal care stie cateva propozitii: orice as zice eu el raspunde prin aceleasi propozitii...undeva ziceai ca as fi mandru sau ca as zice ca "de ce sa fac cum zice popa". Poate ca uneori sunt cam mandru, dar nu sunt impotriva unui lucru de dragul rebeliunii, ci zic "mai....popa aici chiar greseste" si aduc argumente.
|
Te rog frumos, nu stiu doar cateva propozitii - stiu cateva fraze. :)
Cu ce anume nu esti de acord din ce am spus aici? |
Eu chiar sustin ca cele 10 prounci pot fi inlocuite prin Iubeste-L pe Dumnezeu si Iubeste-ti Aproapele: daca il iubesti pe Dumnezeu atunci e clar ca nu vei avea alti dumnezei, idoli, nu ii vei lua numele in desert... si daca iti iubesti aproapele nu ii vei fura, nu il vei ucide, nu ii vei dori bunurile,etc
In VT se pune un accent enorm pe latura razboinica, ori parca Dumnezeu inseamna iubire. Si nu am inteles niciodata cum condamnarea la moarte din legea ebraica este totuna cu iarta-ti aproapele si intoarce-i obrazul din legea crestina... Daca VT si NT au acelasi mesaj inseamna ca restul lumii are o definitie foarte diferita pt "acelasi" decat mine. |
1. Prima oara ai spus ca cele 10 porunci pot fi inlocuite doar cu iubeste-ti aproapele, si eu te-am completat adaugand si Iubeste-L pe Dumnezeu. Cu ce am gresit aici, si m-ai contrazis ca apoi sa zici ce zic eu tot prezentand ca pe ceva nou?
2. Mie nu mi se par atat de diferite cele doua carti. Am mai auzit teorii - ca e vorba de alt Dumnezeu in Noul Testament. Sa fim seriosi... Te-ai gandit ca oamenii de atunci sunt diferiti de oamenii de acum? Hristos a influentat INTREAGA omenire. Sunt sigur ca Dumnezeu a ales metoda potrivita la timpul potrivit. Pentru mine exact asta reprezinta VT: metoda potrivita folosita de Dumnezeu la timpul potrivit pe niste oameni care nu distingeau binele de rau. In ziua noastra - chiar daca majoritatea oamenilor au redus la tacere vocea constiintei, mai sunt care disting binele de rau. |
Macarie, ma minunez de ce ai scris. Evanghelia e scrisa in fiecare carte a Vechiului Testament. In Geneza, D-zeu ii spune Evei: samanta ta va zdrobi capul sarpelui, etc Isaia e Evaghelie pura. Ieremia, etc. In cartea lui Iov, Iov in mijlocul incercarilor spuen: stiu ca Rascumparatorul Meu este viu.
Doar cine cunoaste vocea Pastorului si e calauzit de Duhul Sfant recunoaste Evanghelia in VT. Isus Insusi a dat importanta profetiilor din Daniel pe care le implinea, a vorbit de Moise, Avraam, a citat din Psalmi, Isaia, etc. |
Daca tot se numesc crestini, de ce crestin ortodocsii nu respecta sarbatorile Domnului (date in Vechiul Testament), de ce mananca animale necurate, de ce nu respecta Sabatul(sambata). Unde scrie de tinerea craciunului ca sarbatoare, sau a Sfantului Ion, etc.?
Unde scrie de postul(cand zic post ma refer la cel ortodox) craciunului, sau al Pastelui? De ce nu se tine postul cum scrie in Biblie? Religia ortodoxa se bazeaza mai mult pe traditiile popoarelor si este foarte indepartata de adevaratul crestinism, sau cel putin asta e parerea mea. Isaia 55,56,58 |
Bine ai venit pe forum. Daca ai venit sa ne amintesti de teologia protestanta sau neoprotestanta ai gresit de la prima postare. Mai intai verifica celelalte topicuri. Din continutul intrebarilor, intelegem confesiunea ta. Este chiar un topic legat de Sabat. Cauta si vei afla si raspunsurile ortodoxe.
|
Nu am venit sa va conving de nimic. Si eu sunt inca ortodox darcitind Biblia(ambele testamente) imi este greu sa ma numesc crestin.
Nu ma refer doar la sabat ci la toate sarbatorile introduse de nu se stie cine si nici de ce. Mie mi se pare putin deplasat sa te numesti crestin si sa nu respecti adevaratele principii crestine. |
ionelcbn, daca vrei sa fi sincer cu tine insuti in Biblie nu vei gasi referinte nici la alte elemente pe care le au alte biserici. Nu exista referinte la fanfara, orga, videoproiector, tabere crestine, inregistrarea predicilor, etc. Daca vrei sa il urmezi pe Iisus 100% iti va fi imposibil de exemplu sa te imbraci la fel cum se imbraca Iisus acum 2000 de ani, in camasha facuta dintr-o singura cusatura?
Ce este rau in a comemora nasterea lui Iisus sau pe sfantul Ioan Botezatorul. Ce este rau in a posti intr-un anumit timp? Coloseni 2:16 Nimeni deci [color=red]să nu vă judece[/color] pentru mâncare sau băutură, sau cu privire la vreo sărbătoare, sau lună nouă, sau la sâmbete, Coloseni 2:17 Care sunt umbră celor viitoare iar trupul (este) al lui Hristos. |
uitatzi un citat din care cei ce au urechi sa auda vor pricepe tainele VT, eu m-am minunat citind aceasta rugaciune sau proorocie sau psalm sau ce ar putea sa fie aceste Cuvinte din gura Maicii Lui Samuel, promis Lui Dumnezeu ca un fel de Nazireu un fel de monah-inger adica sa nu bea vin shi bauturi ametzitoare shi nici parul sa-l tunda. Mie mi se pare extraordinar cat de mare este Ana prin aceste cuvinte:
Cantarea Anei. Cresterea lui Samuel si rautatea fiilor lui Eli. l. S-a rugat deci Ana si a zis: "Bucuratu-s-a inima mea intru Domnul, inaltata a fost fruntea mea de Domnul Dumnezeul meu si gura mea s-a deschis larg asupra vrajmasilor mei, caci m-am bucurat de izbavirea Ta. 2. Nimeni nu este sfant ca Domnul, caci nu e altul afara de Tine; si nimeni nu e puternic ca Dumnezeul nostru. 3. Nu va laudati si cuvinte trufase sa nu iasa din gura voastra, caci Domnul este Dumnezeul a toata cunostinta si lucrurile la Dansul sunt cantarite. 4. Arcul celor puternici s-a frant, iar cei slabi s-au incins cu putere. 5. Cei satui vor munci pentru paine, iar cei flamanzi nu vor mai avea foame. Cea stearpa va naste de sapte ori, iar cea cu copii multi va fi neputincioasa. 6. Domnul omoara si invie; El coboara la locuinta mortilor si iarasi scoate. 7. Domnul saraceste pe om si tot El il imbogateste; El smereste si El inalta. El ridica pe cel sarac din pulbere si din gunoi pe cel lipsit, punandu-i in rand cu cei puternici si dandu-le scaunul maririi, caci ale Domnului sunt temeliile pamantului si El intemeiaza lumea pe ele. 8. Pasii sfintilor Sai El ii pazeste, iar nelegiuitii vor pieri intru intuneric caci omul nu prin putere este tare. 9. Domnul va zdrobi pe cei ce se impotrivesc Lui; va tuna din cer asupra lor. Sfant este Domnul; sa nu se laude cel intelept cu intelepciunea sa si cel puternic sa nu se laude cu puterea sa, nici cel bogat sa nu se faleasca cu bogatia sa; ci cel ce voieste sa se laude, cu aceea sa se laude ca stie si cunoaste pe Domnul si face judecata si dreptate in mijlocul pamantului. 10. Domnul din inaltimea cerului va tuna peste vrajmasii Sai, El va judeca marginile pamantului, drept fiind, El va da tarie regilor nostri si fruntea Unsului Sau o va inalta". |
Ora este GMT +3. Ora este acum 03:37:39. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.