![]() |
Cu drag, Parinte Teofil!
Citat:
|
Tare bland si dulce parintele acela. Cand citesc din "Din ospatul credintei", asa ma cuprinde o bucurie si o liniste...
Dar nu a pledat in favoarea ecumenismului. Dimpotriva. |
Citat:
si, mai mult decat atat, ne privegheaza cu dragoste parinteasca si cred ca se roaga pentru noi. Dumnezeu sa-l odihneasca intre sfintii Sai! Har, smerenie si jertfa de sine. |
Citat:
|
Cu bucurie!
Citat:
|
Dumnezeu sa-l odihneasca acolo unde era convins ca va merge dupa plecarea din aceasta viata!
Chipul sau bland radiind de bucuria revarsata de Duhul Sfant asupra lui, va ramane intiparit in memoria mea.Cand tristetea ma copleseste, adesea imi amintesc de Parintele Teofil si o raza din lumina cea vesnica imi insenineaza sufletul. Cuvioase Parinte Teofile, roaga-te pentru noi ! |
Dumnezeu sa-l odihneasca cu dreptii. Tare mult imi place cum vorbea, mai ales atunci cand spunea "nu-i fain?". Era o vorba pe care nu o intalneai la alti monahi. Un om minunat, rod al bucuriei.
|
Parintele Teofil a fost de o inteligenta sclipitoare, avea un fior vital, traia voios, avea chip si suflu, suflu unui suflet mare, al unei imaginatii trecute printr-o durere fundamentala, aceea de nu vedea.Duhul Sfant stergea orice granita intre a conferentia si a recita.A fost un recitator de exceptie al poeziei crestine si nu numai.Era o incantare, o inaltare a sufletului spre cele sfinte, ascultandu-l.
|
Dumnezeu sa il odihneasca intre drepti!A fost un adevarat traitor al ortodoxiei si ostas al lui Hristos!Nu ramane decat sa il luam,cat de putin,ca model!
|
Mihai Eminescu - 161 de ani de la nastere
1 atașament(e)
Un gand , un simplu gand macar , spre amintirea lui , Mihai Eminescu !
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:35:42. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.