Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Remember - TEOFIL PARAIAN (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8686)

Rodica50 23.10.2010 20:07:40

Cu drag, Parinte Teofil!

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 299849)
Astazi , 23 octombrie , la Manastirea " Sfintii Brancoveni " de la Sambata de Sus , judetul Brasov , a avut loc slujba Parastasului la implinirea unui an de la trecerea la cele vesnice a parintelui arhimandrit Teofil Paraian . Dupa slujba Parastasului , a avut loc o agapa oferita de obstea monahala . VESNICA LUI POMENIRE !+

Dumnezeu sa il ierte! Cat de drag imi era acest Parinte , purta cu el lumina din suflet, din ochii mintii, raspandea bucurie , liniste, intelepciune, cu un farmec dat Sfintilor.Sa ne amintim cu drag si sa-i folosim invataturile.

glykys 23.10.2010 20:17:22

Tare bland si dulce parintele acela. Cand citesc din "Din ospatul credintei", asa ma cuprinde o bucurie si o liniste...
Dar nu a pledat in favoarea ecumenismului. Dimpotriva.

MariS_ 23.10.2010 22:30:03

Citat:

În prealabil postat de Rodica50 (Post 299854)
Dumnezeu sa il ierte! Cat de drag imi era acest Parinte , purta cu el lumina din suflet, din ochii mintii, raspandea bucurie , liniste, intelepciune, cu un farmec dat Sfintilor.Sa ne amintim cu drag si sa-i folosim invataturile.

Da, ai mare dreptate, draga Rodica. Eu cred ca acolo unde e acum VEDE
si, mai mult decat atat, ne privegheaza cu dragoste parinteasca si cred ca
se roaga pentru noi. Dumnezeu sa-l odihneasca intre sfintii Sai!
Har, smerenie si jertfa de sine.

cristiboss56 24.10.2010 22:31:28

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 299911)
Da, ai mare dreptate, draga Rodica. Eu cred ca acolo unde e acum VEDE
si, mai mult decat atat, ne privegheaza cu dragoste parinteasca si cred ca
se roaga pentru noi. Dumnezeu sa-l odihneasca intre sfintii Sai!
Har, smerenie si jertfa de sine.

" Unde există prietenie , există bucurie, pentru că iubirea-i fericire ; unde există prietenie, există bucuria de a oferi , bucuria de a primi , există o relație pe care am numit-o :< o realitate a raiului în viața noastră de toate zilele>" ( Teofil Părăian ) - un părinte al iubirii , ce a gustat prin bunătatea și înțelepciunea lui din rai încă din această lume . Veșnica lui Pomenire!+

Rodica50 24.10.2010 22:35:35

Cu bucurie!

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 300067)
" Unde există prietenie , există bucurie, pentru că iubirea-i fericire ; unde există prietenie, există bucuria de a oferi , bucuria de a primi , există o relație pe care am numit-o :< o realitate a raiului în viața noastră de toate zilele>" ( Teofil Părăian ) - un părinte al iubirii , ce a gustat prin bunătatea și înțelepciunea lui din rai încă din această lume . Veșnica lui Pomenire!+

Ce frumos! Cata frumusete nebanuita se ascunde in sufletul omului! Acest Parinte era de o frumusete sufleteasca covarsitoare.Vesnica lui pomenire! Multumim, Cristi!

laraG 29.10.2010 11:35:04

Dumnezeu sa-l odihneasca acolo unde era convins ca va merge dupa plecarea din aceasta viata!
Chipul sau bland radiind de bucuria revarsata de Duhul Sfant asupra lui, va ramane intiparit in memoria mea.Cand tristetea ma copleseste, adesea imi amintesc de Parintele Teofil si o raza din lumina cea vesnica imi insenineaza sufletul.
Cuvioase Parinte Teofile, roaga-te pentru noi !

costel 29.10.2010 12:03:44

Dumnezeu sa-l odihneasca cu dreptii. Tare mult imi place cum vorbea, mai ales atunci cand spunea "nu-i fain?". Era o vorba pe care nu o intalneai la alti monahi. Un om minunat, rod al bucuriei.

laraG 29.10.2010 12:30:48

Parintele Teofil a fost de o inteligenta sclipitoare, avea un fior vital, traia voios, avea chip si suflu, suflu unui suflet mare, al unei imaginatii trecute printr-o durere fundamentala, aceea de nu vedea.Duhul Sfant stergea orice granita intre a conferentia si a recita.A fost un recitator de exceptie al poeziei crestine si nu numai.Era o incantare, o inaltare a sufletului spre cele sfinte, ascultandu-l.

tigerAvalo9 29.10.2010 20:29:52

Dumnezeu sa il odihneasca intre drepti!A fost un adevarat traitor al ortodoxiei si ostas al lui Hristos!Nu ramane decat sa il luam,cat de putin,ca model!

cristiboss56 12.01.2011 20:02:01

Mihai Eminescu - 161 de ani de la nastere

1 atașament(e)
Un gand , un simplu gand macar , spre amintirea lui , Mihai Eminescu !

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:35:42.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.