![]() |
Rugaciunea , o solutie
Cred ca este timpul sa facem , nu sa asteptam.In acest articol se vorbeste de democratie .Acest sistem este bun doar in cazul in care este sustinut de educatie si de un sistem de pedepse aplicabile oricui incalca regulile traiului in comun .
Cred ca ar fi pacat sa asteptam sa ne rezolve altcineva problemele.Pavel Corut nu este altceva decat un \\\\\\\" stricator de lege\\\\\\\". Un astfel de stricator de lege a fost si Arie , in vremea Sfantului Nicolae .Nu cred in \\\\\\\"luarea de atitudine\\\\\\\"...Dar in puterea rugaciunii pentru ca Bunul Dumnezeu sa ne apere de astfel de fiinte , cred .Eu vad asta ( rugaciunea ) ca pe singura solutie viabila . Cat despre discursul aberant al acestei persoane , nu pot sa zic prea multe , deoarece nu mi s-a parut necesar sa-l cunosc . Inteleg totusi ca ar dori sa scoatem Biblia din viata noastra . Reducand la absurd , haideti s-o facem .Renuntam astfel la cele 10 porunci , si devenim infractori ( nu mai respectam \\\\\\\" sa nu ucizi , sa nu furi...\\\\\\\" ). Daca dam deoparte Biblia , scoatem si Biserica din viata noastra : renuntam la arta si la frumos- iconografie , arhitectura , sculptura , vitraliu ,literatura bisericeasca , etc. Din cate stiu eu , primul spital a fost intemeiat de Sf. Vasile Cel Mare . Renuntand la ortodoxie , renuntam si la spitale... In Romania, lumina cunoasterii ( alfabetizarea ) ,pentru cei sarmani , a venit tot de la Biserica Ortodoxa ( preoti ce invatau pe copii sa citeasca , scrie , socoteasca ).Devenim analfabeti.... Mai e nevoie sa adaug ca mantuirea sufletului nu este posibila in afara Bisericii ? Asa ca, Biserica , respectand Cuvantul Lui Dumnezeu , a avut grija de sufletul , mintea si trupul celor mici , osteniti si nevoiasi ! In final , va rog sa-mi raspundeti la o intrebare : Cine este Pavel Corut ? A lansat vreun curent nou in literatura , filosofie , arta? Ce a facut concret pentru binele umanitatii ? Nu cred ca cearta intre acest autor de romane de aventuri si teologii ortodocsi ar fi un progres ; rugacinea in Biserica , alaturi de Preot si ceilalti credinciosi , echilibreaza lucrurile , care pot duce la sminteala celor ce au credinta slaba sau sunt nestiutori... |
Sa citim cuvintele puse cu intelepciune
Noul Testament are cuvintele puse cu intelepciune si spre invatatura. Daca vom citi Biblia vom cladi sufletul nostru pentru aflarea drumului spre Imparatia bunului Dumnezeu.
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:52:18. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.