Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Pavel Corut face praf crestinismul(sunt socat)Pazeste-ne Doamne! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9095)

antoniap 07.04.2010 10:50:30

Nu am curiozitatea sa aud ce spune Corut. Daca exista porunca bisericeasca sa nu citim carti eretice, cred ca e clar ca noi, crestinii, avem cu totul altceva de citit si altceva de ascultat. Ma refer la scrierile Sfintilor Parinti, la Noul Testament, la Vietile Sfintilor, rugaciuni, acatiste si ce i-a mai dat duhivnicul de citit fiecaruia.

Nu cred ca trebuie sa-i dam importanta acestui individ care se face praf pe sine inaintea Sfintilor Ingeri, a Tuturor Sfintilor, a Maicii Domnului si a Preasfintei Treimi daca nu se va pocai. Ortodoxia traieste prin marturisitori, nu prin defaimatorii care starnesc mania lui Dumnezeu impotriva lor si a celor care-i asculta.

Acest om este de plans, dar nu-si da seama. Este mason cu grad mare si face misiune masonica pe un canal TV. Are in el ceva demonic, se vede asta. Inteligent fiind, isi aroga statutul de purtator al unor idealuri inalte, motivate stiintific. In realitate, colporteaza false stiri despre descoperiri false slujind scopului organizatiei din care face parte: distrugerea ortodoxiei. Inchiderea televizoarelor in timpul emisiunilor sale, mesaje trimise realizatorului, precum si informarea celor dragi sa nu-i urmareasca emisiunile cred ca ar fi niste solutii. Nu e indicat sa cascam gura la ceea ce debiteaza un astfel de om. A cazut in grea sminteala, saracul. Doamne, ajuta-l sa-si vada intunericul in care se afla.

laurschepsis 07.04.2010 11:42:47

Protestati! Cand esti cu El nu iti este frica sa marturisesti.

Hristos a Inviat!

E dreptul lor sa se exprime atat in particular cat si in public. Probleme apar atunci cand doar ei s-ar face auziti.

Pavel Corut este un ratacit pe care anumite canale media il promoveaza. Pentru cei care au inteles ca Adevarul este evident unul si greu de cuprins doar cu mintea omeneasca (fara ajutorul Lui), acest personaj de trista prezenta le face un mare serviciu. Ii pune in garda in raport cu acele personaje care sunt dispuse sa il ajute sa huleasca. De exemplu: pe B1 TV a aparut de mai multe ori imprastiindu-si mizeriile in eter cu o inversunare din ce in ce mai mare. Daca acest post TV avea un minim bun simt, dupa prima aparitie i se spunea sa nu mai bantuie prin zona pana nu-si ia toate pastilele. Nu numai ca nu l-au rugat sa inchida usa pe dinafara, dar au continuat sa il pofteasca sa ii spurce. A urmat OTV. Maine vom mai afla si de altii dispusi sa nenoroceasca Vieti pentru 30 de arginti.

Cred ca cel mai bun mijloc de a contracara efectele duhorii emante de acesti slujitori ai intunericului este afirmarea directa a Credintei si rugaciunea continua. Credinta trebuie marturisita, dar la masura pe care ti-o ingaduie duhovnicul, cel care iti cunoaste cel mai bine nivelul. Pana la urma, daca tu esti un exemplu pentru cei din jurul tau este deja foarte mult.

Cat despre vectorii media care propaga intunericul, cei care scriu pe acest forum ar putea macar sa trimita cateva randuri de protest pe adresa lor de fiecare data cand isi permit sa isi bata joc de Cel care i-a invitat la Viata. Dumnezeul lor este rating-ul. Daca ii atingeti aici vor tine cont de voi, altfel vor continua sa deverseze reziduurile dusmanilor crestinatatii. Lipsa noastra de reactie va permite doar vocii lor sa se faca auzita. Atunci raul se va intinde si multi nevinovati vor suferi pentru ca am tacut si nu ne-am rugat.

Doamne-ajuta!

AlinB 07.04.2010 12:48:28

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 231985)
Am vazut ce a zis acest Pavel Corut la OTV,sunt socat,sunt socat de faptul ca a facut praf ortodoxia.Uitati-va la aceste clipuri socante,ce vrea acest om,am vazut ca a influentat multa lume si a facut sa creada ce a zis el.Uitati-va la aceste clipuri.Fereste-ne Doamne de ispite si de rau si ne miluieste,tine-ne in lumina!

Unul ca PC, are puterea sa "faca praf crestinismul"?

Ma asteptam sa aud remarca asta de la un anti-crestin ca ei pot fi atat de creduli incat sa-i dea atat credit individului.

Sau s-a vrut sa fie o provocare? Folosul ei fiind in definitiv...care?

laraG 07.04.2010 13:15:28

Citat:

În prealabil postat de laurschepsis (Post 232040)
Hristos a Inviat!

E dreptul lor sa se exprime atat in particular cat si in public. Probleme apar atunci cand doar ei s-ar face auziti.

Pavel Corut este un ratacit pe care anumite canale media il promoveaza. Pentru cei care au inteles ca Adevarul este evident unul si greu de cuprins doar cu mintea omeneasca (fara ajutorul Lui), acest personaj de trista prezenta le face un mare serviciu. Ii pune in garda in raport cu acele personaje care sunt dispuse sa il ajute sa huleasca. De exemplu: pe B1 TV a aparut de mai multe ori imprastiindu-si mizeriile in eter cu o inversunare din ce in ce mai mare. Daca acest post TV avea un minim bun simt, dupa prima aparitie i se spunea sa nu mai bantuie prin zona pana nu-si ia toate pastilele. Nu numai ca nu l-au rugat sa inchida usa pe dinafara, dar au continuat sa il pofteasca sa ii spurce. A urmat OTV. Maine vom mai afla si de altii dispusi sa nenoroceasca Vieti pentru 30 de arginti.

Cred ca cel mai bun mijloc de a contracara efectele duhorii emante de acesti slujitori ai intunericului este afirmarea directa a Credintei si rugaciunea continua. Credinta trebuie marturisita, dar la masura pe care ti-o ingaduie duhovnicul, cel care iti cunoaste cel mai bine nivelul. Pana la urma, daca tu esti un exemplu pentru cei din jurul tau este deja foarte mult.

Cat despre vectorii media care propaga intunericul, cei care scriu pe acest forum ar putea macar sa trimita cateva randuri de protest pe adresa lor de fiecare data cand isi permit sa isi bata joc de Cel care i-a invitat la Viata. Dumnezeul lor este rating-ul. Daca ii atingeti aici vor tine cont de voi, altfel vor continua sa deverseze reziduurile dusmanilor crestinatatii. Lipsa noastra de reactie va permite doar vocii lor sa se faca auzita. Atunci raul se va intinde si multi nevinovati vor suferi pentru ca am tacut si nu ne-am rugat.

Doamne-ajuta!

Imi pare foarte rau ca a fost banat userul "inorog".Foarte documentat a intervenit ori de cate ori acesti inchinatori ai duhurilor intunecate au incercat sa ne improaste cu veninul aspidei din sufletul si mintea lor.Sunt inca multi dintre voi dragi crestini forumisti si, cu tot respectul, domnul admin., care aveti puterea cuvantului credintei adevarate si care ati putea, cu intelepciune sa-i combateti.Doamne iarta-i si ma iarta si pe mine !

AlinB 07.04.2010 14:03:41

A fost banat? De unde stiti?

Aveti adresa lui de e-mail?

laraG 07.04.2010 14:38:14

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 232089)
A fost banat? De unde stiti?

Aveti adresa lui de e-mail?

Da, a fost banat.Am incercat sa-i scriu pe "privat" si nu am putut .Am fost invitata sa ma adresez admin., insa nu am mai facut-o.

claudiuremus 07.04.2010 15:18:57

Domnul

Marturisesc ca prin anii '90 am citit unele carti scrise de Pavel Corut si sunt convins ca foarte multa lume a facut-o.Am fost si la o conferinta .Nu m-as mai duce,cum de altfel nici la alte conferinte cu alte personaje n-as mai face-o. Cu timpul am constatat ca personajul inventa chestii absurde care mai mult iti adormeau constiinta decat ti-o tineau treaza.Este unul din adeptii teoriei conspiratiei iudeo-masonice la nivel planetar.Pacat insa ca si in domeniul religiei vede acelasi lucru.Este un rationalist convins,cum probabil putini protestanti sunt.Ceea ce ignora el sunt tainele lui Dumnezeu ,care nu pot fi pricepute prin prisma ratiunii.I s-a urcat la cap reteta succesului individual , uitand ca crestinii adevarati impartasesc bucuriile ,necazurile si succes(uri)le in cadrul comunitatiii.Personal cred ca Dumnezeu are un plan cu acest suflet,iar daca a ingaduit ca urechile noastre sa asculte acele blasfemii,este pentru pacatele si slaba noastra credinta.
Dumnezeu sa-i intelepteasca mintea.
Doamne-ajuta.

eodor nastasa 07.04.2010 15:32:42

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 231999)
Si atunci cum iti dai seama ca cineva bate campii?!? In primul rand trebuie sa stii ce spune, pentru ca apoi sa tragi concluzii si sa te indepartezi de el, nu?

Sa-l ascultam nu sa-l urmam in sminteala.
Mai intai ascultam cuvantul, si daca el vine de la Dumnezeu, atunci el ramane in inima noastra altminteri nu.

forfota 07.04.2010 15:34:07

Nu ne obliga nimeni sa-l ascultam. Avem dreptul la selectie in tot ce facem zilnic. Daca unele posturi mass-media vor sa faca astfel audienta, e doar problema lor. Problema noastra este sa selectam si sa nu uitam calea dreapta, ca in fond asta inseamna ortodoxie.

Miha-anca 07.04.2010 15:40:50

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 232128)
Sa-l ascultam nu sa-l urmam in sminteala.
Mai intai ascultam cuvantul, si daca el vine de la Dumnezeu, atunci el ramane in inima noastra altminteri nu.

Da, trezvie; nu sa dam ascultare cui nu trebuie.

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:33:22.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.