Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intrebari utilizatori (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5063)
-   -   Diavolul se multumeste si cu o singura patima (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9183)

Irina-Luana 19.04.2010 13:37:49

Exact asta am vrut sa sugerez. Hai sa traim in constienta. Marea majoritate a noastra traim adormiti, mai morti decat daca am fi morti fizic. Hai sa ne cunoastem, sa ne constientizam imperfectiunile si sa lucram asupra lor in folosul nostru si, implicit, in folosul tuturor celor cu care venim in contact. Sa ne constientizam si acea scanteie divina din fiecare dintre noi si s-o crestem. Suntem ceea ce alegem sa fim, adica suntem produsul acelor laturi din noi pe care le hranim. Nimeni altcineva nu este responsabil pentru noi si viata noastra. Responsabilitatea ne apartine in intregime. Inclusiv resposabilitatea alegerilor si a constientizarii faptului ca in fiecare clipa suntem pusi in fata unei alegeri! Putem fi influentati oricand, dar algerea este A NOASTRA. Si a ma lasa influentat de ceva sau cineva este tot o alegere!

aureliapopescu 20.04.2010 11:21:45

Citat:

În prealabil postat de Irina-Luana (Post 235961)
Nu cred ca mai este cazul sa o tot tinem inainte cu diavolul care ne ispiteste si nu stiu ce ne face. Diavolul acela prezentat in diverse scrieri vechi este de fapt o metafora pentru anumite trasaturi ale umanului din noi, care e supus greselii. Cred ca este mult mai bine, mai eficient si mai plin de responsabilitate sa ne asumam ceea ce suntem fara sa mai dam vina pe diavol, si sa lucram permanent spre a deveni mai buni. N-as folosi termenul de \\\"lupta\\\", care automat antreneaza o reactie nu tocmai producatoare de eficienta, pozitivitate si constiinciozitate/determinare. A lucra cu noi, implicit pentru noi si pentru ceilalti ofera o imagine mult mai acceptabila si producatoare de rezultate benefice.

Cea mai buna inventie a diavolului este sa spui :" ca nu exista!" Asta nu e spusa de mine ci de Parintele Ilie Cleopa!!!

windorin 23.04.2010 11:03:11

Citat:

În prealabil postat de Irina-Luana (Post 235961)
Nu cred ca mai e cazul sa o tot tinem inainte cu diavolul care ne ispiteste si nu stiu ce ne face. Diavolul acela prezentat in diverse scrieri vechi e de fapt o metafora pentru anumite trasaturi ale umanului din noi, care e supus greselii.

Greseala multora.

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 236236)
Trebuie să ne fie clar: diavolul nu poate face mai mult decât să latre.

Da, el latra, iar noi ne speriem, caci nu cautam sa'L avem pe Hristos in noi.
Daca'L avem pe Hristos in noi, diavolul va latra mai de la distanta, pana ne va prinde indepartati de Domnul, ca sa se apropie iarasi.

Citat:

În prealabil postat de aureliapopescu (Post 237119)
Cea mai buna inventie a diavolului este sa spui: "ca nu exista!" Asta nu e spusa de mine ci de Parintele Ilie Cleopa.

Da, asta fac multi, din lipsa lor de credinta, dar si de minte. Caci un om cu minte intreaga isi poate da seama ca a face extrem de usor raul si a te chinui mult pentru a face totul inspre bine, nu e decat un mare semn al existentei diavolului.

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:04:45.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.