Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Rugaciuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5048)
-   -   Ganduri de hula (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9361)

AlinB 05.05.2010 19:05:41

Citat:

În prealabil postat de Daniel777 (Post 243293)
Un frate l-a intrebat pe unul din parinti despre gandul hulei, zicand : se necajeste sufletul meu, avvo, de dracul hulii, ci fa mila si spune-mi, din ce mi se intampla si ce voi face ? Raspuns-a batranul : un gand ca acesta ni se intampla noua din clevetire, defaimare si osandire, dar mai vartos din mandrie si dintru a-si face cineva voile sale si a se lenevi in rugaciunea sa, si din manie si iutime care sunt semne ale mandriei, caci aceasta ne arunca pe noi in patimile ce s-au zis si de acolo se naste gandul hulii si de va zabovi in suflet il da dracul hulii la cel al curviei si de multe ori il aduce pana la iesirea din minti, iar de nu se va destepta omul, piere.

Cel mai la obiect..

cristiboss56 05.05.2010 19:28:26

Citat:

În prealabil postat de ginabadea (Post 243280)
Am o problema cu aceste ganduri care nu-mi dau pace. M-am rugat la Dumnezeu si la Sfanta Fecioara sa dea un copil si dupa fff putin timp mi l-a trimis. Bucuria a fost enorma cand am vazut testul pozitiv, pentru o clipa am simtit binecuvantarea lui Dumnezeu peste viata mea fara culoare pana atunci.

Acum sunt insarcinata in 3 luni si astept sa treaca timpul cat mai repede pentru a-mi tine puiul in brate. Doar ca au aparut aceste ganduri care nu-mi dau pace si mi-e teama ca sa nu-l supar pe Dumnezeu si sa ma pedepseasca.
Cea mai cumplita pedeapsa pentru mine ar fi sa-mi pierd copilasul, nici nu vreau sa ma gandesc cat de pustiu ar fi sufletul meu atunci.

Nu este prima data cand apar. De-a lungul vietii au mai aparut si au disparut de la sine. Ma bucuram cand nu mai simteam "presiunea aia rea peste sufletul meu".
In fiecare dimineata in metrou in drum spre serviciu ascult la casti paraclisul Maicii Domnului si atunci parca ma simt putin protejata, desi simt cum imi dau tarcoale gandurile acelea si incearca sa-mi fure mintea de la ascultarea rugaciunii. Cum sa fac sa scap de ele? Sa nu mai simt aceasta povara?

Tocmai ești pe Drumul Bun, căci , de scri pe un topic de Rugăciuni înseamnă că ai în sânge Rugăciunea ce negreșit te ține în legătură cu Dumnezeu. Nu dispera, suflet bun, nu deznădăjdui și te roagă neâncetat. Îți vine gândul trufaș în minte ? Nimic mai simplu și la îndemâna oricui :Rugăciunea Inimii, Rugăciunea lui Iisus ! Oriunde să o spui , în gând, cu voce tare , dar fă-o cu curaj , încredere și multă dragoste și vrăjmașul va slăbi . Să nu-ți uiți rugăciunile de peste zi și ține legătura permanent cu Biserica, cu Duhovnicul tău. Doamne ai milă de noi !
Ț

eodor nastasa 05.05.2010 19:51:40

Citat:

În prealabil postat de Hector (Post 243304)
As dori sa iti sugerez sa nu mai folosesti semnul acesta: :30: , pentru ca vad ca nu stii ce inseamna.... inseamna ,,loser" (in engleza), cu intelesul de ,,ratat". Este o jignire. iar tu il folosesti cu alte intelesuri....
E doar o sugestie, te rog, nu te supara.

ok, daca inseamna : "loser" adica : "ratat", nu o sa-l mai folosesc, cu nici un fel de inteles, si nu, nu ma supar...pentru chiar daca m-as supara, in pantofii in care ma supar in aia imi trece. :41:(asta ce inseamna ?)

p.s. nu vad prea bine, trebuie sa stau cu "capu'n in monitor" pentru ca sunt prea mici(pentru ochii mei de "soim"), asta ca si scuza...ca sa ma lamentez si io.

glykys 05.05.2010 19:56:23

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 243413)
ok, daca inseamna : "loser" adica : "ratat", nu o sa-l mai folosesc, cu nici un fel de inteles, si nu, nu ma supar...pentru chiar daca m-as supara, in pantofii in care ma supar in aia imi trece. :41:(asta ce inseamna ?)

Nici eu nu stiam bine ce inseamna semnul pentru loser si cred ca l-am folosit si eu aiurea pe ici pe colo... precum si semnul acesta - :66:- pe care eu il credeam un simplu :3:, nu un pumn in figura! Daca a primit cineva vreo postare de-a mea in care am intrebuintat aceste doua emoticoane (pumn in figura si loser), il rog sa ma ierte, pentru ca in mod sigur le-am folosit gresit.:53:

antoniap 05.05.2010 21:35:57

Citat:

Am o problema cu aceste ganduri care nu-mi dau pace. M-am rugat la Dumnezeu si la Sfanta Fecioara sa dea un copil si dupa fff putin timp mi l-a trimis. Bucuria a fost enorma cand am vazut testul pozitiv, pentru o clipa am simtit binecuvantarea lui Dumnezeu peste viata mea fara culoare pana atunci.

Acum sunt insarcinata in 3 luni si astept sa treaca timpul cat mai repede pentru a-mi tine puiul in brate. Doar ca au aparut aceste ganduri care nu-mi dau pace si mi-e teama ca sa nu-l supar pe Dumnezeu si sa ma pedepseasca.
Cea mai cumplita pedeapsa pentru mine ar fi sa-mi pierd copilasul, nici nu vreau sa ma gandesc cat de pustiu ar fi sufletul meu atunci.

Nu este prima data cand apar. De-a lungul vietii au mai aparut si au disparut de la sine. Ma bucuram cand nu mai simteam "presiunea aia rea peste sufletul meu".
In fiecare dimineata in metrou in drum spre serviciu ascult la casti paraclisul Maicii Domnului si atunci parca ma simt putin protejata, desi simt cum imi dau tarcoale gandurile acelea si incearca sa-mi fure mintea de la ascultarea rugaciunii. Cum sa fac sa scap de ele? Sa nu mai simt aceasta povara?

Cand iti vine gandul de hula, nu-i da importanta, ci cheama insistent pe Iisus sau pe Preasfanta Nascatoare in ajutor.

Langu 05.05.2010 23:06:57

Iertare,ce intelegeti prin hula? Care este sensul cel mai exact al cuvantului?
Multumesc!

colaps 05.05.2010 23:20:28

Citat:

În prealabil postat de Langu (Post 243485)
Iertare,ce intelegeti prin hula? Care este sensul cel mai exact al cuvantului?
Multumesc!

HULĂ inseamna ocară, injurie; ponegrire, calomnie; blasfemie.

Hula are loc atunci cand in mod constient aduci injurii la adresa Domnului.

Langu 06.05.2010 17:41:35

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 243493)
HULĂ inseamna ocară, injurie; ponegrire, calomnie; blasfemie.

Hula are loc atunci cand in mod constient aduci injurii la adresa Domnului.

Multumesc!

Langu 06.05.2010 17:50:25

Citat:

Acum,ca m-am edificat ce inseamna hula(prin amabilitatea colegului de mai sus) inteleg ca trebuie sa-ti fie foarte greu,dar cum scrie in Carte-atunci cand vine lupta din stanga,aminteste-ti de dreapta.Incearca sa vezi care este motivul,generatorul acestor ganduri si ataca exact cu opusul.Fi increzatoare pt.ca sunteti doi in lupta iar unul ingeras,deci putere mare.Toate cele bune!

carmina 06.05.2010 18:04:03

Citat:

În prealabil postat de Langu (Post 243819)
Acum,ca m-am edificat ce inseamna hula(prin amabilitatea colegului de mai sus) inteleg ca trebuie sa-ti fie foarte greu,dar cum scrie in Carte-atunci cand vine lupta din stanga,aminteste-ti de dreapta.Incearca sa vezi care este motivul,generatorul acestor ganduri si ataca exact cu opusul.Fi increzatoare pt.ca sunteti doi in lupta iar unul ingeras,deci putere mare.Toate cele bune!

Frumoase cuvinte.

Spune parintele Rafail Noica ca ortodoxia este insasi firea omului si numai traind in credinta ortodoxa incepi sa te descoperi cu adevarat.

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:26:18.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.